Fransız Ekmeği Videolu Tarif
Kaç Kişilik?
8
Hazırlama Süresi
60 dakika
Kalori
Öğün
Çay Saati
Fransız Ekmeği Nasıl Yapılır?
Mis gibi tereyağı kokusu ile kahvaltınıza eşlik etsin isteyeceğiniz bir lezzet Fransız ekmeği. Uçak yolculuklarında ikram edilen pamuk gibi bu ekmek tarifinin hem lezzetini hem de porsiyonluk olarak sunumunu çok seviyorum. Aynı zamanda yapılışı hiç zor olmayan bu tarifi deneyin kahvaltı sofralarının yıldızı olacak.
Sevgiyle kalın…
Fransız Ekmeği Tarifi
Fransız ekmeği İçindekiler
- 2 su bardağı un + 1 çay bardağı
- 1 çay bardağı süt
- 1,5 çay bardağı ılık su
- 2 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 silme tatlı kaşığı toz maya
- 25 gram tereyağı + her bir ekmeği ortasına koymak için birer çay kaşığı tereyağı
- Tarifte kullanılan su bardağı 250 ml’dir.
- Tarifte kullanılan çay bardağı 80 ml’dir.
Adım Adım Tarif
Adım 1: Süt, su, maya ve toz şekeri bir bardak veya bir kase içinde karıştırıp 10 dakika bekletin.
Adım 2: Unu hamuru yoğuracağınız kase içine eleyip ortasını açın. Kenarlarına tuzu serpip ortasını sıvı malzemeyi koyup yavaş yavaş kenarlardan un olarak önce spatula ile karıştırıp daha sonra tezgaha alarak hamuru yoğurun.
Adım 3: Yoğurma esnasında biraz yanınızda un bulunsun elinizi arada una batırıp yoğurma işlemine devam edin. Yaklaşık 10 dakika hamuru yoğurun. Yalnız çok fazla un kullanmayın hamurun kıvamı bozulmasın.
Adım 4: Hamur hazır olunca hafif elinizle açıp oda sıcaklığındaki yağı içine koyup tekrara hamuru yoğurun.
Adım 5: Yağ ve hamur iyece karışınca bir kase için un serpip hamuru ortasına koyun üzerine kapatın yaklaşık 1 saat mayalanması için bekleyin.
Adım 6: Hamuru üzerine hafif un serptiğiniz tezgah üzerine alıp tabak büyüklüğünde elinizde açıp pizza dilimler gibi 8 eşit parçaya dilimleyin. Her bir dilimi yuvarlak bezeler yaparak bir bez altında biraz daha mayalandırın.
Adım 7: 30 dakika sonra bezeleri tek tek bezin altından alarak elinizle hafif açıp tekrar yuvarlayarak yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin. Hamur üç kez mayalanmaya bırakılıyor son kez tepside mayalanacak. Tüm bezeleri bu şekilde hazırlayıp tepsiye dizince tekrar bez örtüp 20-30 dakika daha bekleyin.
Adım 8: Süre sonunda bezelerin üzerine çay süzgeci ile un serpin bir ekmek jileti veya keskin bir bıçak ile kesik atıp kesik içine bir çay kaşığı tereyağ yerleştirin. Önceden 200 derecede iyice ısınmış olan fırında 20-25 dakika pişirin. Benim fırınımda 25 dakikada pişti ama siz mutlaka fırını takip ederek pişirin. Fırından çıkarıp sıcak olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…
4 Yorumlar
Bir İçerik Gönder
Bu Tarifi Yapanlar
Benzer Tarifler
Portakal Marmelatı Nasıl Yapılır?
Tam Kıvamında Portakal Marmelatı Nasıl Yapılır? diyenlerin aradığı tarif. Kış denince akla ilk gelen meyvelerden biri portakal olacaktır. C vitamini
Şeftali Marmelatı Tarifi – Nasıl Yapılır?
Kış hazırlıklarının vazgeçilmez lezzetleri olan reçel ve marmelat tariflerinden Şeftali marmelatı tarifi. Çoğunlukla Türk mutfağında kahvaltı sofraları için
21 Dakikada Vişne Reçeli Nasıl Yapılır?
Tam 21 dakikada vişne reçeli nasıl yapılır? Daha önce sizlerle 21 dakikada çilek reçeli nasıl yapılır? tarifi ve videosunu paylaşmıştım. O yazımda bu yöntemle
Hayatımda adını bile duymadığım tarifleri Sibel Hanım’dan almak çok iyi.
🙏
Tarifi okurken fransız ekmeği kokusu burnuma geldi.
😊🌸