
Kahvaltılık · 40 dk
Kahvaltılık
Özellikle tüm ailenin veya sevdiklerinizin yer altığı kahvaltı sofraları özeldir. Bu sofralarda şöyle bol çeşitlerin yer aldığı lezzetler sunmak isteyenler için, Balkanlardan gelen harika bir kahvaltı sosu olan Lutenitsa tarifini sizlerle paylaşmak istiyorum.

Özellikle tüm ailenin veya sevdiklerinizin yer altığı kahvaltı sofraları özeldir.
Bu sofralarda şöyle bol çeşitlerin yer aldığı lezzetler sunmak isteyenler için, Balkanlardan gelen harika bir kahvaltı sosu olan Lutenitsa tarifini sizlerle paylaşmak istiyorum.
Yaz, kış kahvaltı sofranızda yer alacak bu lezzeti çok beğeneceksiniz.
Sevgiyle kalın…
Tüm sebzeleri iyice yıkayın. Domatesi fırın tepsisine yağlı kağıt serdikten sonra 200 derecelik fırında közleyin.
Patlıcan ve kapya biberi ister fırında isterseniz ocak üzerinde közledikten sonra hepsinin kabuklarını soyup blenderden geçirin. Ben ayrı ayrı geçirdim ama hepsini birliktede blenderden geçire bilirsiniz.
Havucu rendenin ince tarafı ile rendeleyin. Sarımsağı da rendeleyerek tüm malzemeleri hazır edin.
Tencereye zeytinyağı koyup biraz kızınca havuç ve sarımsağı ekleyip biraz kavurun. Sonrasında önce domatesi ekledim biraz onunla kavurduktan sonra patlıcan ve biberi ekleyip orda ateşte ara ara karıştırarak pişirmeye başladım.