Mercimekli Şehriyeli Bulgur Pilavı
Bulgur pilavı yerine daha çok pirinç pilavı tercih edilir ama ben içerisine çeşit çeşit malzemeler konulan veya sırf tereyağlı bulgur pilavını da çok severim.
Kaç Kişilik?
6-8
Hazırlama Süresi
40 dakika
Kalori
461
Öğün
Akşam Yemeği
Mercimekli Şehriyeli Bulgur Pilavı
Tarif: Sibel Yalçın
Yaklaşık 10 gündür süren grip rahatsızlığı nedeniyle bloğumla ilgilenemiyorum halbuki denenmek üzere bekleyen bir sürü tarif var:( böyle zamanlarda arşivde bekleyen tarifler kurtarıcı oluyor:) Hepinize sağlıklı güzel bir hafta diliyorum… Bulgur pilavı yerine daha çok pirinç pilavı tercih edilir ama ben içerisine çeşit çeşit malzemeler konulan veya sırf tereyağlı bulgur pilavını da çok severim. Mercimekli Şehriyeli Bulgur Pilavı ise bu anlattıklarım arasında en güzeli.
Mercimekli Şehriyeli Bulgur Pilavı tarifi isminin uzunluğuna aldırmadan başlanması gereken ve kesinlikle çekinilmeden yapılması gereken bir yemek tarifi. Çünkü ismi gibi yapımı uzun değil.
Sevgiyle kalın…
Mercimekli Şehriyeli Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır? İşte En Güzel Tarifi
Mercimekli Şehriyeli Bulgur Pilavı Malzemeleri
- 1 su bardağı yeşil mercimek
- 2 su bardağı kalın bulgur
- 1 su bardağı şehriye
- 1 orta boy soğan
- 5 su bardağı su
- tuz
- karabiber
- 100 gr tereyağ (yaklaşık)
TARİF VİDEOSU
Adım Adım Mercimekli Şehriyeli Bulgur Pilavı Yapımı
Adım 1: Mercimeği 5-6 saat önceden ıslatalım. Daha sonra iyice yıkayıp pişireceğimiz tencereye koyup üzerini geçecek kadar su koyup bir taşım kaynatalım.
Adım 2: Şehriyeyi 2 çorba kaşığı sıvı yağ da iyice kahverengi olana kadar kavuralım. Ama isterseniz kavrulmuş olarak yöresel ürünler satan dükkanlardan bulabilirsiniz.
Adım 3: Bir taşım kaynayan mercimeğin suyunu süzelim tekrardan tencereye alıp üzerine 5 su bardağı sıcak su koyalım. Kaynamaya başlayınca bulguru ve şehriyeyi içerisine koyalım.
Adım 4: Tekrar su kaynamaya başlayınca tuzunu ekleyip kapağını kapatalım ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.
Adım 5: Tereyağ da yemeklik kare kare doğradığımız soğanları iyice kavuralım ve pişen pilavın üzerine döküp pilavımızı karıştıralım.
Adım 6: Arzuya göre üzerine taze çekilmiş karabiber ile servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun…
Besin Değerleri (1 Kişi)
Kalori : 461 Kcal
Karbonhidrat : 68.7 g
Protein : 16.4 g
Bu Tarifi Yapanlar
Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.
Benzer Tarifler
Kestaneli Pirinç Pilavı
Kestane deyince aklımıza hemen soğuk kış günleri geliyor. Ancak bu mucize yiyeceğin aynı zamanda farklı tarifleri de var. Bunlardan biri de Kestaneli Pirinç pilavı.
Tavuklu Pilav Tarifi
Kimileri için sokak lezzeti, kimileri için bir tür meze, kimileri için vazgeçilmez bir ana yemek. Ama her türlü de tavuklu pilav kültürümüzün yabana atılmayacak bir parçası.
Semizotlu Bulgur Pilavı Tarifi
Semizotu tam bir şifa kaynağı. Bulgur pilavı ise klasik ama bir o kadar da güzel bir yemeğimiz. Gelin bu ikisini bir araya getirelim. Semizotlu Bulgur Pilavı sizlerle.
0 Yorum