Mercimekli Şehriyeli Bulgur Pilavı

Bulgur pilavı yerine daha çok pirinç pilavı tercih edilir ama ben içerisine çeşit çeşit malzemeler konulan veya sırf tereyağlı bulgur pilavını da çok severim.

Kaç Kişilik?

6-8

Hazırlama Süresi

40 dakika

Kalori

461

Öğün

Akşam Yemeği

Mercimekli Şehriyeli Bulgur Pilavı

Tarif: Sibel Yalçın

Yaklaşık 10 gündür süren grip rahatsızlığı nedeniyle bloğumla ilgilenemiyorum halbuki denenmek üzere bekleyen bir sürü tarif var:( böyle zamanlarda arşivde bekleyen tarifler kurtarıcı oluyor:) Hepinize sağlıklı güzel bir hafta diliyorum… Bulgur pilavı yerine daha çok pirinç pilavı tercih edilir ama ben içerisine çeşit çeşit malzemeler konulan veya sırf tereyağlı bulgur pilavını da çok severim. Mercimekli Şehriyeli Bulgur Pilavı ise bu anlattıklarım arasında en güzeli.

Mercimekli Şehriyeli Bulgur Pilavı tarifi isminin uzunluğuna aldırmadan başlanması gereken ve kesinlikle çekinilmeden yapılması gereken bir yemek tarifi. Çünkü ismi gibi yapımı uzun değil.

Sevgiyle kalın…

Mercimekli Şehriyeli Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır? İşte En Güzel Tarifi

Mar 11, 2013 | Kahvaltılık, Pilav ve Makarnalar | 0 yorum

Mercimekli Şehriyeli Bulgur Pilavı Malzemeleri

  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 2 su bardağı kalın bulgur
  • 1 su bardağı şehriye
  • 1 orta boy soğan
  • 5 su bardağı su
  • tuz
  • karabiber
  • 100 gr tereyağ (yaklaşık)

TARİF VİDEOSU

Adım Adım Mercimekli Şehriyeli Bulgur Pilavı Yapımı

Adım 1: Mercimeği 5-6 saat önceden ıslatalım. Daha sonra iyice yıkayıp pişireceğimiz tencereye koyup üzerini geçecek kadar su koyup bir taşım kaynatalım.

Adım 2: Şehriyeyi 2 çorba kaşığı sıvı yağ da iyice kahverengi olana kadar kavuralım. Ama isterseniz kavrulmuş olarak yöresel ürünler satan dükkanlardan bulabilirsiniz.

Adım 3: Bir taşım kaynayan mercimeğin suyunu süzelim tekrardan tencereye alıp üzerine 5 su bardağı sıcak su koyalım. Kaynamaya başlayınca bulguru ve şehriyeyi içerisine koyalım.

Adım 4: Tekrar su kaynamaya başlayınca tuzunu ekleyip kapağını kapatalım ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.

Adım 5: Tereyağ da yemeklik kare kare doğradığımız soğanları iyice kavuralım ve pişen pilavın üzerine döküp pilavımızı karıştıralım.

Adım 6: Arzuya göre üzerine taze çekilmiş karabiber ile servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun…

Besin Değerleri (1 Kişi)

Kalori : 461 Kcal

Karbonhidrat : 68.7 g

Protein : 16.4 g

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.

Benzer Tarifler

Kestaneli Pirinç Pilavı

Kestaneli Pirinç Pilavı

Kestane deyince aklımıza hemen soğuk kış günleri geliyor. Ancak bu mucize yiyeceğin aynı zamanda farklı tarifleri de var. Bunlardan biri de Kestaneli Pirinç pilavı.

Tavuklu Pilav Tarifi

Tavuklu Pilav Tarifi

Kimileri için sokak lezzeti, kimileri için bir tür meze, kimileri için vazgeçilmez bir ana yemek. Ama her türlü de tavuklu pilav kültürümüzün yabana atılmayacak bir parçası.

Semizotlu Bulgur Pilavı Tarifi

Semizotlu Bulgur Pilavı Tarifi

Semizotu tam bir şifa kaynağı. Bulgur pilavı ise klasik ama bir o kadar da güzel bir yemeğimiz. Gelin bu ikisini bir araya getirelim. Semizotlu Bulgur Pilavı sizlerle.