Sıcak Tahin Helvası
Videolu Tarif
Özellikle balık yemeklerinden sonra tercih edilen tahin helvası.
Kaç Kişilik?
4-6
Hazırlama Süresi
30 dakika
Kalori
Öğün
Akşam Yemeği
Sıcak Tahin Helvası Tarifi
Tarif: Sibel Yalçın
Özellikle balık sonrası tercih edilen Fırında sıcak tahin helvası bana göre üzerine bir top sade dondurma ile günün her saati yenilebilir.
Yapılışının çok çok kolay olması ve az malzemeli bu tarifi küçük porsiyonlarda yapmanızı tavsiye ederim. Oldukça yoğun bir lezzet olduğu için büyük bir porsiyon bir kişi için fazla gelebilir.
Sevgiyle kalın…
Fırında Sıcak Tahin Helvası Tarifi
- 500 gr tahin helvası
- 1 kutu krema
- yarım çay bardağı süt
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- 1 yemek kaşığı rendenin ince yeri ile rendelenmiş limon kabuğu rendesi
- ceviz
Adım Adım Tarif
Adım 1: Helvayı bir kase içine alın bıçakla biraz parçalayın.
Adım 2: İçine krema, süt, limon kabuğu rendesi ve limon suyunu ekleyip çatalla hepsini iyece birbirine karıştırın.
Adım 3: Güveçlerin içine karışımı paylaştırın.
Adım 4: İri iri kıyılmış cevizleri fırın kaplarının üzerine paylaştırın ve karıştırın.
Adım 5: 180 derecede önceden ısıtmış olduğunuz fırın içinde önce 5 dakika pişirin 5 dakika sonunda yalnız ızgara bölümünü çalıştırın bir 5 dakika daha pişirip fırından çıkarın.
Bu Tarifi Yapanlar
Benzer Tarifler
Limon Köpüğü Tatlısı – Limon Mousse
Limon Köpüğü Tatlısı (Limon Mousse), deneyenlerin asla pişman olmayacağı bir lezzet. Yazın favorisi olacak bir tatlı tarifi sizlerle paylaşmak istedim.
Pasta Lezzetinde Kardelen Tatlısı Tarifi
Pasta lezzetinde Kardelen Tatlısı Tarifi, Pamuk gibi keki inanılmaz lezzetli kreması ile son zamanların trend tatlı tarifi. Tarifin videosunu çekeli çok
Sahine Tatlısı Tarifi, Nasıl Yapılır?
Sahine Tatlısı, Peygamber efendimizin en sevdiği tatlılardan bir tanesi. Peki o dönemlerde genellikle ramazan ayında tüketilen sahine tatlısı nasıl yapılır?
0 Yorum