Elmalı Tatlı Tarifi
Kaç Kişilik?
12
Hazırlama Süresi
60 dakika
Kalori
Öğün
Çay Saati
Elmalı Tatlı Tarifi
Tarif: Sibel Yalçın
Kışın bol miktarda tükettiğimiz elma ile çeşit çeşit lezzetler hazırlamakta çok keyifli.
Kış geldi bütün elmalı tarifler sıraya girsin diyor ve bu elmalı tatlı tarifiyle sizleri baş başa bırakıyorum.
Sevgiyle kalın…
Elmalı Tatlı
İçindekiler
- 250 gr tereyağ (oda sıcaklığında)
- 150 gr toz şeker
- 200 gr labne peynir
- 3,5- 4 su bardağı un (yaklaşık)
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 2 paket vanilya
İçi İçin;
- 6 adet elma
- pudra şekeri (üzerine serpmek için)
- tarçın
Adım Adım Tarif
Adım 1: Yağ, toz şeker ve labne peynir mikserle karıştırılır. Daha sonra vanilya, kabartma tozu eklenir.
Adım 2: Elediğimiz un (hepsini birden boşaltmayın aldığı kadar) eklenir ve elle yoğurmaya devam edin ama çok uzun sürmesin kısa sürede hamuru toparlamak gerekiyor.
Adım 3: Hamur ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur olacak.
Adım 4: Hamurun ikiye bölün biri diğerinde çok az daha fazla olacak bunu üst kata kullanacağız.
Adım 5: Daha küçük olan parçayı tepsinizin büyüklüğünde un serperek açın ve yağladığınız tepsiye yerleştirin. Üzerine kabuklarını soyduğunuz, ikiye bölüp çekirdeklerini çıkardığınız elmaları dizin ve elmaların birkaç yerine çatal batırın. Üzerlerine istediğiniz miktarda pudra şekeri (veya toz şeker) ve tarçın serpin.
Adım 7: Önceden ısıttığınız 170 derecelik fırında 35 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra biraz ılınınca üzerine pudra şekeri serpin ve dilimleyerek servis edin.
Afiyet olsun…
Bu Tarifi Yapanlar
Benzer Tarifler
Limon Köpüğü Tatlısı – Limon Mousse
Limon Köpüğü Tatlısı (Limon Mousse), deneyenlerin asla pişman olmayacağı bir lezzet. Yazın favorisi olacak bir tatlı tarifi sizlerle paylaşmak istedim.
Pasta Lezzetinde Kardelen Tatlısı Tarifi
Pasta lezzetinde Kardelen Tatlısı Tarifi, Pamuk gibi keki inanılmaz lezzetli kreması ile son zamanların trend tatlı tarifi. Tarifin videosunu çekeli çok
Sahine Tatlısı Tarifi, Nasıl Yapılır?
Sahine Tatlısı, Peygamber efendimizin en sevdiği tatlılardan bir tanesi. Peki o dönemlerde genellikle ramazan ayında tüketilen sahine tatlısı nasıl yapılır?