Ev Yapımı Lahmacun Tarifi
(Videolu Tarif)
Kaç Kişilik?
8-10
Hazırlama Süresi
60 dakika
Kalori
———
Öğün
Yemek Saati
Ev Yapımı Lahmacun Tarifi
Evde lahmacun yapmak hiç zor değil.
Bir zamanlar zaten iç malzemesini kendimiz hazırlayıp fırına yollardık. Ancak tarif konusunda tedirgindik. Biraz araştırınca gördüm ki hamuru hazırlamak çok basit. Tek püf noktası hamur çok iyi yoğurmak. Ev Yapımı Lahmacun için bu çok önemli.
Tabi evlerde taş fırın yok o yüzden ben denemelerim sonucu fırın yerine tencere veya tavada pişirmenin çok daha iyi sonuç verdiğini gördüm. Videosunu izleyer çok daha basit bir şekilde yapabilirsiniz.
Sevgiyle kalın…
Ev Yapımı Lahmacun Tarifi
Ev Yapımı Lahmacun İçindekiler
- 300-350 gr kıyma
- 2 adet yeşil biber
- 2 adet kırmızı biber
- 2 çorba kaşığı biber solçası
- 2 çorba kaşığı domates salçası
- 2 diş sarımsak
- 1 büyük kuru soğan
- 2-3 adet orta boy domates
- karabiber (yarım tatlı kaşığı)
- Pul biber (1 tatlı kaşığı)
- yarım demet maydanoz
- tuz
Hamuru için;
- 2 su bardağı su oda sıcaklığında su
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 5 su bardağı un (yaklaşık)
Bardak ölçüsü 250 ml
TARİF VİDEOSU
Adım Adım Tarif
Adım 1: Unun bir kısmını ve tuzu kase içine alıp hepsini karıştırın. Üzerine suyu ekleyip önce bu malzemelir bir karıştırın daha sonra yavaş yavaş un ilave ederek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Hamurun çok iyi yoğurlması önemli.
Adım 2: Hazır olan hamurun üzerini kapatarak dinlenmeye bırakın. Bu esnada iç malzemesini hazırlayın.
Adım 3: Biberlerin sap kısımı ve çekirdek kısmını temizleyin. Domatesleri kabuklarıyla birlikte kullanacağız. Bütün sebzeleri blendırdan geçireceğiz. Soğanı blendırdan geçirdikten sonra ince telli bir kevgire alıp suyun altına tutun. Daha sonra iyice sıkarak kenara alın. Tüm malzemeleri bledırdan geçerip kenara alın.
Adım 4: Blendırdan geçirdiğiniz sebzelerin hepsini bir kase içine alıp üzerine kıyma, salça ve baharatları ilave edip yaklaşık yarım kahve fincanı su ile hepsini karıştırın.
Adım 5: Dinlenen hamuru tekrar yoğurun. Küçkü mandalina büyüklüğünde bezelere ayırıp bezelerin üstünü örtün. Bezeleri hafif un serperek merdane yardımı ile açın. Burada pişireceğiniz tencere veya tava büyüklüğünde bezeleri açmanız gerekiyor. Açılan beze üzerine ince bir tabaka halinde iç malzemeden yayın.
Adım 6: İç malzemeyi koyduktan sonra direk tavaya veya tencereye alarak pişirmeye başlayın. İç malzemeyi koyduktan sonra bekletmemek gerekiyor. İç malzeme hamurun yumuşamasına sebep olduğu için tezgahtan almanız çok zor olacaktır. Bu sebeple iç malzemeyi koyar koymaz tavaya alarak pişirmeye başlayın. Orta ateşte kapağı kapalı olarak yaklaşık 10-15 dakika pişirin.
Adım 8: Lahmacunu yanında limon, maydanoz, göbek salata, domates ile sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun…
Bu Tarifi Yapanlar
Benzer Tarifler
Kıymalı Soğan Dolması Tarifi, Nasıl Yapılır?
Soğan Dolması, daha önce yemediyseniz mutlaka denemeniz gereken lezzetlerden biri. Kıymalı soğan dolması yöresel lezzetlerimizden. Şimdi çok az malzemeyle
Evde Çıtır KFC Tavuk Nasıl Yapılır?
Eminim birçok Evde Çıtır KFC Tavuk Nasıl Yapılır? tarifi görmüşsünüzdür. Ben bugün sizlerle KFC Restoranında yediğiniz lezzette dışı çıtır içi sulu KFC tavuğu
Peynirli Kabak Kızartması Tarifi
Peynirli Kabak Kızartması, bugüne kadar yaptığım yediğim en lezzetli kabak kızartması diyebilirim. Hatta videosunu paylaşırken başlık olarak balık değil kabak
0 Yorum