Kumpir
Videolu Tarif
En lezzetlisi evde yapılan…
Kaç Kişilik?
6
Hazırlama Süresi
120 dakika
Kalori
Öğün
Akşam Yemeği
Kumpir Tarifi
Tarif: Sibel Yalçın
Kumpir yapmak için bütün ev halkının evde olduğu günü tercih ediyorum.
Patates soğuyunca, tekrar ısıtsanız da fırından ilk çıktığı gibi lezzetli olmuyor. Aynı zamanda kolayda ezilmiyor. O yüzden ben genelde herkesin evde olduğu pazar günü yapıp işi şansa bırakmıyorum:)
Ailenizle birlikte paylaşacağınız güzel bir pazar günü için, hep birlikte hazırlayacağınız güzel bir lezzet.
Sevgiyle kalın…
İçindekiler
- 6 adet kumpir lik büyük patates
- 350-400 gr mayonez
- 250-300 gr kornişon turşu
- 250 gr içi biberli yeşil zeytin
- 100-150 gr kadar salam (isteğe bağlı)
- 100 gr haşlanmış mantar (isteğe bağlı)
- Ketçap
- 1 kutu konserve bezelye. Mevsiminde bezelyeyi kendiniz haşlayıp kullanabilirsiniz.
- 3 adet havuç (küp küp doğrayıp haşlayın)
- 200 gr haşlanmış mantar
- 1 kutu konserve mısır
- 250 gr kaşar peynir rendesi
- 100-150 gr tereyağ
Adım Adım Tarif
Adım 1: Patatesleri iyice yıkadıktan sonra fırın tepsisine dizip önceden ısıttığınız 200 derecelik fırında yaklaşık 1,5-2 saat pişirin. Fırından çıkarmadan önce patatesin pişip pişmediğini bıçakla kontrol edebilirsiniz.
Adım 2: Patateslerin pişmesine yarım saat kala, mayonezin hepsini kaseye boşaltın. İçerisine doğradığınız kornişon turşu, yeşil zeytin, havuç, bezelye ve mantarı koyup karıştırın.
Adım 3: Pişen patatesleri fırından alıp servis tabaklarına koyduktan sonra ortadan keselim. Yalnız tamamen ortadan iki yapmayalım.
Adım 4: Ben patatesleri fırın eldiveniyle tutup, iki yandan biraz sıkıyorum. Sonra içerisine kaşar rendesi ve tereyağ koyup, tatlı kaşığıyla patatese bunları yediriyorum.
Adım 5: Üzerine hazırladığınız mayonezli içten istediğim miktarda koyup yine istediğim miktarda ketçap sıkıp servis yapıyorum. Arzu ederseniz bütün malzemeleri masaya koyup ev halkıyla birliktede bu işlemleri yapabilirsiniz:) Afiyet olsun…
Bu Tarifi Yapanlar
Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.
“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”
Benzer Tarifler
Kıymalı Soğan Dolması Tarifi, Nasıl Yapılır?
Soğan Dolması, daha önce yemediyseniz mutlaka denemeniz gereken lezzetlerden biri. Kıymalı soğan dolması yöresel lezzetlerimizden. Şimdi çok az malzemeyle
Evde Çıtır KFC Tavuk Nasıl Yapılır?
Eminim birçok Evde Çıtır KFC Tavuk Nasıl Yapılır? tarifi görmüşsünüzdür. Ben bugün sizlerle KFC Restoranında yediğiniz lezzette dışı çıtır içi sulu KFC tavuğu
Peynirli Kabak Kızartması Tarifi
Peynirli Kabak Kızartması, bugüne kadar yaptığım yediğim en lezzetli kabak kızartması diyebilirim. Hatta videosunu paylaşırken başlık olarak balık değil kabak
0 Yorum