Demir Tatlısı Tarifi
(Videolu Tarif)
Kaç Kişilik?
10-12
Hazırlama Süresi
40 dakika
Kalori
259
Öğün
Çay Saati
Demir Tatlısı Nasıl Yapılır?
Demir Tatlısı Erzurum yöresine ait muhteşem bir lezzet. Yapılışı ve yemesi çok keyifli olan bu lezzetin malzemesi de evde bulunan çok az malzemeler. Tek gerekli olan bu tarifin yapımı için satılan demir tatlısı kalıbının elinizde olması. Ben demir tatlısı kalıbını internet üzerinden satın aldım. Pasta malzemesi satan yerlerde veya internet üzerinden satış yapan sitelerden satın alabilirsiniz. Birde öğrendiğim kadarıyla kalıbı ilk kullanımda yıkayıp iyice kurulayıp kullanın, sonrasında hiç yıkanmıyor ben bir poşet içerisinde kaldırdım sizinle bu bilgiyi de paylaşmak istedim.
Sevgiyle kalın ♥︎
Demir Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler
Hamuru İçin;
- 2 adet büyük yumurta.
- 2 tepeleme çorba kaşığı buğday nişastası.
- 1 su bardağı soğuk su.
- 1 su bardağı un.
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu.
Şerbeti İçin;
- 1,5 su bardağı toz şeker.
- 1 su bardağı su.
- 1 çay kaşığı limon suyu.
- Kızartmak için sıvı yağ.
TARİF VİDEOSU
Adım Adım Tarif
Adım 1: Şerbetin soğuk olması gerektiği için şerbeti hazırlayarak başlıyoruz. Şerbeti için gerekli malzemeleri tencere içerisine alıp ocağı alın. Kaynamaya başlayınca 3 dakika kaynatıp ocaktan alın. Üzerine limon suyunu ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın.
Adım 2: Hamuru için, bir kase içerisine yumurtaları kırın. Suyu ekleyip karıştırın.Üzerine nişasta ve unu koyduktan sonra hiç topak kalmayacak şekilde karıştırın. Hazırladığınız hamurun bir süre beklemesi gerekiyor o yüzden şerbet hazır olur olmaz hamuru yapın ki şerbet soğuyana kadar hamur beklerken biraz koyulaşsın.
Adım 3: Şerbet soğuyunca bir tava içerisine yağı ve içine de demir tatlısı kalıbını koyup ocağı açın.Bir tabak içerisine havlu kağıt koyun kızartılan hamurları bunun üzerine koyup fazla yağını alacağız.
Adım 4: Yağın kızdığını anlamak için hamurdan bir çay kaşığı kadar yağa dökün hemen yukarı çıkıyorsa yağ kızmış demektir. Kalıbı hamurun içerisine kalıbın yarısına hamur gelecek kadar daldırın ki hamurun çıkması kolay olsun.
Kalıbı hamura daldırın çıkarın ve hemen yağa tekrar batırıp yavaş yavaş sağa sola çevirerek sallamaya başlayın. İlk 3-4 adet in çıkması biraz sıkıntılı oluyor ama endişe etmeyin sonrasında çok kolay bir şekilde kalıptan hamur ayrılıyor.
Adım 5: Hamur çıkmadığı zaman bir çatal yardımı ile çıkara bilirsiniz. Hamurun iki tarafını kızartıp yağdan süzerek çıkarın. Kalıptan hamuru çıkardığınızda kalıbı yağın içinden çıkarmıyoruz yağın bir kenarına bırakıyoruz. Yağın içinden kalıbı çıkardığımızda hamura daldırmadan önce biraz yağı sallayarak süzün.
Adım 6: Hamur bitene kadar bu işlemlere devam edelim. Kızaran hamurlar soğuyunca şerbetin içerisine tek tek arkalı önlü maşa yardımı ile batırıp çıkarın. Hamurun içinde bırakmayın. Bütün hamurları şerbetleyince servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun…
Besin Değerleri (1 Kişi)
Kalori : 259 Kcal
Karbonhidrat : 32.3 g
Protein : 2.8 g
2 Yorumlar
Bir İçerik Gönder
Bu Tarifi Yapanlar
Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.
“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”
Benzer Tarifler
Kadayıf Sarma, Kadayıflı Parmak Baklava
Kadayıf Sarma – Kadayıflı Parmak Baklava Tarifi, Bayram yaklaşırken sizlerle sevdiğim şerbetli tatlı tariflerini paylaşmak istedim.
Çıtır Çıtır Basma Kadayıf Tarifi
Çıtır Çıtır Basma Kadayıf Tarifi, bayram için ne tatlı yapsam diyenler için güzel bir şerbetli tatlı tarifi. Emin olun bu tatlı tarifi favorileriniz arasına
En Kolay Büzme Baklava Tarifi
Yıllar önce sizlerle paylaşmış olduğum en kolay büzme baklava tarifi. O dönem çekmiş olduğum videoyu şimdi hiç beğenmediğim için yeni bir video çekip sizlerle
Son derece güzel grünüyor. İlk kez burada gördüm Deneyeceğim.
Yaaa eşime yapıcam hemen