Kalbura Bastı Tatlısı (Videolu Tarif)

 

 

Kaç Kişilik?

20

Hazırlama Süresi

60 dakika

Kalori

485

Öğün

Çay Saati

Kalbura Bastı Tarifi Ayrıntılarıyla

Bayramda her ziyarete gittiğiniz evde sizlere çeşit çeşit tatlılar ikram edilir.  Bayram öncesi her yöreye ait tatlılar pişirilip misafirlerini bekler.  Ben de sizlerle Annemin tarifi ile birçok yöremizde yapılan Kalburabastı tatlısı (diğer adı ile hurma) paylaşmak istedim.  Mutlaka farklı yörelerde hatta aynı yörede bile farklı farklı yapılış şekilleri vardır. Biz bu haliyle çok seviyoruz tatlının fırında iyi kızarmış olması önemli.  Eğer çok az kızarmış olursa şerbeti verdiğinizde çok açık bir renk alacak ve kıyır kıyır olamayacaktır.

Sevgiyle kalın…

Kalburabastı Tatlısı İçindekiler

  • 250 gr tereyağ
  • yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu veya karbonat
  • 1 çorba kaşığı sirke
  • un
    Şerbeti için;
  • 750 gr toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • su

TARİF VİDEOSU

Adım Adım Tarif

Adım 1: Şerbeti için şekeri tencereye alın üzerine bir parmak geçecek kadar su koyduktan sonra ocağı açın. Kaynamasını beklerken bir taraftan da karıştırın. Kaynamaya başladıktan sonra 3 dakika kadar bekleyip limon suyunu koyun 2-3 dakika daha kaynatıp soğuması için ocaktan alın.
Adım 2: Tereyağı eritip ılınmasını bekleyin. Kaseye koyup üzerine yoğurt, sıvı yağ, şeker, yumurta, kabartma tozu, sirkeyi koyup karıştırarak biraz şekerin erimesini sağlayın.
Adım 3: Önce içine üç su bardağı un koyup yoğurmaya başlayın. Yanınıza un alarak kulak memesi kıvamından biraz daha sert bir hamur elde edin.
Adım 4: Hamurdan bezeler kopar elinle yuvarlayıp oval şekil ver. Videoda görüldüğü gibi kalbur veya rende üzerine bastırarak sağa sola yuvala tam ortasına dört parmağınla bastır içine ceviz koyup kapat.
Adım 5: Videoyu izleyerek çok daha iyi anlayabilirsiniz. Bütün hamuru bu şekilde hazırlayarak tepsiye dizin. Önceden ısıttığın 200 derecelik fırında nar gibi kızarana kadar pişir.
Adım 6: Fırından çıkarıp 2-3 dakika bekledikten sonra soğuk şerbeti üzerine dök. 10 dakika sonra alt üst et biraz daha bekledikten sonra tekrar çevir. Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…

Besin Değerleri (1 Kişi)

Kalori : 485 Kcal
Karbonhidrat : 55.4 g
Protein : 4.3 g

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.
“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Çıtır Çıtır Basma Kadayıf Tarifi

Çıtır Çıtır Basma Kadayıf Tarifi

Çıtır Çıtır Basma Kadayıf Tarifi, bayram için ne tatlı yapsam diyenler için güzel bir şerbetli tatlı tarifi. Emin olun bu tatlı tarifi favorileriniz arasına

En Kolay Büzme Baklava Tarifi

En Kolay Büzme Baklava Tarifi

Yıllar önce sizlerle paylaşmış olduğum en kolay büzme baklava tarifi. O dönem çekmiş olduğum videoyu şimdi hiç beğenmediğim için yeni bir video çekip sizlerle