Ada Çaylı Mantarlı Şehriyeli
Tavuk Yemeği
Kaç Kişilik?
8-10
Hazırlama Süresi
60 dakika
Kalori
489
Öğün
Akşam Yemeği
Ada çaylı Şehriyeli Mantarlı Tavuk Yemeği
Tarif: Sibel Yalçın
Tavuk, şehriye, ada çayı ve mantar buluşup ortaya harika bir tavuk yemeği çıkıyor.
Şehriyeli Mantarlı Ada çaylı Tavuk yemeği yanına yapacağınız mevsimine göre komposto veya hoşaf ile çok uyumlu bir öğün ortaya çıkaracaksınız.
Sevgiyle kalın…
Adaçaylı Mantarlı Şehriyeli Tavuk Yemeği
İçindekiler
- 1 kg tavuk kalça (kemiksiz)
- 500 gr şehriye
- 400 gr mantar
- 1 adet orta boy soğan veya 10 adet arpacık soğan
- Ada çayı 6-7 yaprak kuruda olabilir
- 4 diş sarımsak
- 3 su bardağı tavuk suyu veya su
- biraz zeytinyağ
- 1 silme çay kayığı karabiber
Adım Adım Tarif
Adım 1: Tavuk etlerini 1 saat öncesinde tuzlayıp buzdolabında bekletin, daha sonra yağsız teflon veya seramik tavada iki yüzü kızarana kadar pişirip kenara alın.
Adım 2: Başka bir tencerede 3-4 çorba kaşığı zeytin yağında,önce kabuğunu soyup ince ince kıydığın sarımsağı ve kabuğu soyulmuş ikiye kesilip kesilen kısmı tencereye gelecek şekilde konulan soğanı biraz kavuruyoruz.
Burada arpacık soğan kullanabilirsiniz benim çocukların arpacık soğanla arası çok iyi olmadığı için, bu sefer ben soğanı ikiye bölüp koydum ki biraz yağa soğan lezzetini bıraksın diye.
Adım 3: Daha sonra temizlenmiş ve iri iri doğranmış mantarı ekleyip mantar suyunu çekene kadar harlı ateşte pişirin. Mantar suyunu çekince soğanı tencereden çıkarın (arpacık soğan kullanıyorsanız çıkarmayın).
Adım 4: Şehriyeyi ekleyip biraz kavurun. Şehriye kavrulunca tuz, karabiber ekleyip karıştırın.
Adım 5: Pişirdiğiniz tavuk etlerini şehriyenin üzerine yerleştirip üzerine 3 su bardağı tavuk suyu yoksa normal su ekleyin.
Adım 6: Ada çayı yapraklarını suyun içine bırakın. Pilav kaynamaya başlayınca altını kısın iyice suyunu çekene kadar pişirin. Demlenmesi için tencereyi servise kadar sofra bezine sarıp bekletin. Afiyet olsun…
Besin Değerleri (1 Kişi)
Bu Tarifi Yapanlar
Benzer Tarifler
Kıymalı Soğan Dolması Tarifi, Nasıl Yapılır?
Soğan Dolması, daha önce yemediyseniz mutlaka denemeniz gereken lezzetlerden biri. Kıymalı soğan dolması yöresel lezzetlerimizden. Şimdi çok az malzemeyle
Evde Çıtır KFC Tavuk Nasıl Yapılır?
Eminim birçok Evde Çıtır KFC Tavuk Nasıl Yapılır? tarifi görmüşsünüzdür. Ben bugün sizlerle KFC Restoranında yediğiniz lezzette dışı çıtır içi sulu KFC tavuğu
Peynirli Kabak Kızartması Tarifi
Peynirli Kabak Kızartması, bugüne kadar yaptığım yediğim en lezzetli kabak kızartması diyebilirim. Hatta videosunu paylaşırken başlık olarak balık değil kabak
0 Yorum