Şekerpare Tarifi
Videolu Tarif
ŞEKERPARE TARİF VİDEOSU
Kaç Kişilik?
20
Hazırlama Süresi
60 dakika
Kalori
———
Öğün
Çay Saati
Şekerpare Tarifi
Tarif: Sibel Yalçın
Şekerpare Tarifi, Türk mutfağının en sevilen şerbetli tatlılarından bir tanesi. Hamuru ve şerbeti ile tam kıvamında bir şekerpare tarifi arayanlar. Tüm püf noktalarıyla bardak ölçüsüne kadar tarifi sizlerle paylaştım. Birebir tarifi uygularsanız çok lezzetli bir şekerpare tatlısı elde edeceksiniz.
Bayram şerbetli tatlı olmadan olmaz veya bayrama hangi tatlıyı yapsam? diyenler. Kolay ve lezzetli şekerpare tarifini yapmanızı tavsiye ederim.
Şekerpare tarifi nasıl yapılır? diyenler. Videosu ile birlikte şekerpare tarifini sizlerle paylaştım.
Sevgiyle kalın.
Şekerpare Tarifi, Nasıl Yapılır?
Şekerpare Malzemeleri
Hamuru için;
200 gr oda sıcaklığında tereyağı
1 adet büyük boy yumurta
yarım su bardağı pudra şekeri
yarım su bardağı irmik
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Un (ben 2 su bardağı kullandım)
fındık
Şerbeti için;
- 2,5 su bardağı toz şeker
- 2,5 su bardağı su
Tarifte kullanılan su bardağı 250 ml.
ŞEKERPARE YAPILIŞI
Adım 1: Tatlı sıcak şerbeti soğuk olacak. Önce şerbeti hazırlayarak başlayın. Su ve şekeri tencereye alıp karıştırarak orta ateşte kaynatın. Şeker eriyip, kaynamaya başladıktan 3-4 dakika sonra limon suyunu koyun. Sonra 4-5 dakika daha orta ateşte kaynatıp ocaktan alın.
Adım 2: Hamuru hazırlayacağın kaseye tereyağı, yumurta ve pudra şekerini koy. Hepsini çırpma teli ile iyice karıştır.
Adım 3: Karışım hazır olunca irmik, kabartma tozu ve vanilyayı ilave et. Tüm malzemeyi tekrar karıştırıp yavaş yavaş unu ilave et. Bir süre çırpa teli ile karıştırıp daha sonra el ile yoğur.
Adım 4: Hamur kulak memesi kıvamına gelene kadar un ilave et. Hamur kulak memesi kıvamından sert olursa pişme esnasında üzerinde çok fazla çatlaklar olur. Un az olursa çok fazla yayılır.
Adım 5: Hamuru 20 eşit bezeye böl. İki elinin arasında yuvarlayıp hafif bastırarak tepsiye diz. Tüm bezeleri bu şekilde hazırladıktan sonra tam ortaların bir adet fındık koy.
Adım 6: 180 derecede önceden ısınmış olan fırında hamurun altı üstü iyice kızarana kadar pişir. Şekerparenin birinci püf noktası hamurun kıvamı, ikinci püf noktası güzel pişirilmesi.
Adım 7: Pişen şekarpareyi fırından alıp bir dakika bekledikten sonra soğuk şerpeti eşit bir şekilde şekerparelerin üzerine dök. Daha sonra iyice soğuyana kadar beklet. Soğurken arata tepsideki şerbetten tatlıların üzerine dökebilirsin.
Adım 8: Soğuduktan sonra istersen renk ve lezzet versin diye Antep fıstığı ile süsleyebilirsin. Afiyet olsun.
4 Yorumlar
Bir İçerik Gönder
Benzer Tarifler
Kadayıf Sarma, Kadayıflı Parmak Baklava
Kadayıf Sarma – Kadayıflı Parmak Baklava Tarifi, Bayram yaklaşırken sizlerle sevdiğim şerbetli tatlı tariflerini paylaşmak istedim.
Çıtır Çıtır Basma Kadayıf Tarifi
Çıtır Çıtır Basma Kadayıf Tarifi, bayram için ne tatlı yapsam diyenler için güzel bir şerbetli tatlı tarifi. Emin olun bu tatlı tarifi favorileriniz arasına
En Kolay Büzme Baklava Tarifi
Yıllar önce sizlerle paylaşmış olduğum en kolay büzme baklava tarifi. O dönem çekmiş olduğum videoyu şimdi hiç beğenmediğim için yeni bir video çekip sizlerle
Muhteşem bir tarif olmuş. Teşekkürler Sibel Hanım.
Ben teşekkür ederim sevgiler
Ben de diyorum benim şekerpare tarifimde neden çatlaklar oluşuyor. Aydınlatıcı bir tarif olmuş. Teşekkürler Sibel Hanım.
Rica ederim sevgiler