Şekerpare Tarifi
Bayram denince akla ilk gelen şey tatlı…
Kaç Kişilik?
20
Hazırlama Süresi
60 dakika
Kalori
Öğün
Çay Saati
Şekerpare Tarifi
Tarif: Sibel Yalçın
Bugün ki tarifimiz Şekerpare ve şimdiden hepinizin Kurban Bayramını Kutluyorum. Malum evlerde hanımların bayram telaşesi başlamıştır, bizim evde de bu telaş olduğu için bugünden bayramınızı kutlamak istedim:) Hiç kimsenin ağzının tadı kaçmadan güzellikler yaşayacağımız bir bayram olması dileğimle sizlerle bu klasik Türk tatlısı tarifini paylaşmak istedim:) sizlerde yapıp sevdiklerinizle paylaşın:)
Şekerpare tarifi hem irmikli hemde irmiksiz olarak rastlayabilirsiniz benim bugün sizinle paylaşacağım irmiksiz olanı.
Diğer şerbetli tatlı tarifleri için buraya tıklayın…
Sevgiyle kalın…
Şekerpare Nasıl Yapılır? En Güzel Şekerpare Tarifi
Şekerpare İçin Gerekli Malzemeler
HAMURU İÇİN
- 3 adet yumurta
- 250 gr oda sıcaklığında tereyağ veya margarin
- 200 gr pudra şekeri
- 4 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- fındık veya antep fıstığı
ŞERBETİ İÇİN
- 3 su bardağı toz şeker
- 3,5 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
Adım Adım Şekerpare Tarifi
Adım 1: Şerbetimiz için tencereye şekeri ve suyu koyup karıştırarak kaynatalım. Kaynadıktan 5 dakika sonra limon suyunu ekleyip bir iki taşım daha kaynadıktan sonra ocaktan alıp soğuması için kenara alalım.
Adım 2: Hamuru için yumurta, pudra şekeri ve yağı bir kap içerisine alıp yoğuralım ve yavaş yavaş önceden elediğimiz un ve kabartma tozunu ekleyip güzelce yoğuralım.
Adım 3: Hamur çok az ele yapışabilir. Piknik poşetine hamurumuzu koyup 30 dakika oda sıcaklığında dinlendirelim.
Adım 4: Tepsiyi yağlayalım ve dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayarak tepsiye dizelim. Hamuru tepsiye dizme işlemi bitince üzerine üç parmağımızla bastırarak yassılaştıralım (pişme esnasında fazla kabarmasın ve şerbetini çeksin diye) ve tam ortalarına fındık veya antep fıstığı koyalım.
Adım 5: Önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında kızarana kadar bekleyelim. Ben üzerine fındık koyduğum tarifleri fırından çıkarmama 5 dakika kala çıkarıp bir çay kaşığı yardımıyla fındıkları tekrardan bastırıyorum. Pişme esnasında hamur kabarınca fındıkları dışarı atıyor bir de şerbeti koyunca fındıklar düşüyor bunu önlemek için böyle bir yöntem uyguluyorum bunu da sizlerle paylaşmak istedim.
Adım 6: Fırından çıkardığımız şekerparenin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra oda sıcaklığındaki şerbeti üzerine dökelim. Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz
Afiyet olsun…
Şekerpare Tarifi Yapanlar
Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.
Benzer Tarifler
Kadayıf Sarma, Kadayıflı Parmak Baklava
Kadayıf Sarma – Kadayıflı Parmak Baklava Tarifi, Bayram yaklaşırken sizlerle sevdiğim şerbetli tatlı tariflerini paylaşmak istedim.
Çıtır Çıtır Basma Kadayıf Tarifi
Çıtır Çıtır Basma Kadayıf Tarifi, bayram için ne tatlı yapsam diyenler için güzel bir şerbetli tatlı tarifi. Emin olun bu tatlı tarifi favorileriniz arasına
En Kolay Büzme Baklava Tarifi
Yıllar önce sizlerle paylaşmış olduğum en kolay büzme baklava tarifi. O dönem çekmiş olduğum videoyu şimdi hiç beğenmediğim için yeni bir video çekip sizlerle
0 Yorum