Portakallı Çikolatalı Kek Tarifi

Portakal ve çikolata buluşmasını çok seviyorum…

Kaç Kişilik?

12

Hazırlama Süresi

60 dakika

Kalori

 

Öğün

Çay Saati

Portakallı Çikolatalı Kek Tarifi

Severek takip ettiğim blog arkadaşım Aslı’nın bloğundan (dokuzuncubulut) denediğim bu ikinci tarifim ilk tarifi Çikolatalı Kestane Pastası idi o tarifini de çok beğenmiştim. Ancak Portakallı Çikolatalı Kek de harika bir lezzet. Sizler için en lezzetli Portakallı Çikolatalı Kek Tarifi veriyorum.

Bu sefer Portakallı Çikolatalı kek tarifini çok beğendim ve bu tarifi fotoğraflayıp sizlerle paylaşmak istedim.

Kendisine bu güzel tarif için teşekkür ederim.

Sevgiyle kalın…

Portakallı Çikolatalı Kek Tarifi

Şub 18, 2013 | Kekler ve Çörekler | 0 yorum

Portakallı Çikolatalı Kek Malzemeleri

  • 1 adet büyük boy veya 2 adet orta boy portakal
  • 3 adet yumurta
  • 250 gr toz şeker
  • 250 ml sıvı yağ
  • 1 paket (80 gr) bitter çikolata
  • 250 gr un
  • 3 çorba kaşığı kakao
  • 1,5 paket kabartma tozu
  • 1 tutam tuz
  • 1 adet çubuk vanilya
  • 1 su bardağı damla çikolata

Adım Adım Portakallı Çikolatalı Kek Yapılışı

Adım 1: Portakalları bir kaç yerinde bıçak ile deliyoruz.Daha sonra su dolu tencere içerisinde 20-25 dakika pişiriyoruz.
Pişen portakalları kabuklarıyla birlikte 4-5 parçaya bölüp mutfak robotunda püre haline getiriyoruz.

Adım 2: Portakalda çekirdek varsa çekirdekleri çıkarıyoruz. Kuru malzemelerin hepsini iki kez eleyelim ve vanilya çubuğunu ikiye bölüp orta kısımdaki tohum kısmını kuru malzemelerle karıştıralım.

Adım 3: Yumurta ve şekeri iyice çırpalım. Bitter çikolatayı benmari usulü eritip üzerine püre portakalı ve benmari usulü erittiğimiz çikolatayı ekleyelim ve biraz daha karıştıralım.

Adım 4: Yavaş yavaş unlu karışımı da ekleyelim. Yağlanmış ortası delikli bir kalıba döküp üzerine damla çikolatayı serpip spatula ile biraz hamura karıştıralım. Önceden ısıttığımız 175 derecelik fırında pişirelim.

Adım 5: Fırından çıkan kek oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldıralım ve iyice soğuduktan sonra kalıptan çıkaralım.
Buzdolabında muhafaza edelim ki içerisindeki çikolata yerken ağızda kıtır kıtır lezzet versin. Aynı zamanda isterseniz 25 cm lik kare bir kek kalıbına döküp pişip soğuduktan sonra dilimleyip benmari usulü erittiğiniz çikolataya kek dilimlerini yarıya kadar batırıp o şekilde de servis edebilirsiniz ki arkadaşım o şekilde yapmış.

Adım 6: Ben görüntüsü şık olsun diye tek kişilik muffin kalıplarında pişirdim yalnız çıkarması çok zor oldu yumuşuk dokulu bir kek olduğu için çıkarken çoğu parçalandı o yüzden bu şekilde pişirmenizi tavsiye etmem.
Afiyet olsun…

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.

Benzer Tarifler

Portakal Soslu Pasta Tarifi

Portakal Soslu Pasta Tarifi

Tadına doyulmaz bir lezzet Portakal soslu pasta tarifi. Pastanın yumuşacık pamuk gibi bir keki var. Aynı zamanda üzerinde nefis kreması ve efsane portakal sosu

Fıstık Ezmeli Brownie Tarifi

Fıstık Ezmeli Brownie Tarifi

Fıstık Ezmeli Brownie Tarifi. Brownie kahve yanında sevdiğim en lezzetli kek tariflerinden. Bu sefer fıstık ezmesi ile denediğim brownie çok lezzetli olunca

Fıstık Ezmeli Madeleines (Madlen Kek)

Fıstık Ezmeli Madeleines (Madlen Kek)

Fıstık Ezmeli Madeleines (Madlen Kek) Fransız mutfağının bizlere kazandırdığı Madeleines (Madlen Kek) tarifi. Madien olarak da bilinen Fıstık Ezmeli Madeleines