Mısır Haşlama Tarifi
Özellikle kızımın çok sevdiği bir lezzet…
Kaç Kişilik?
4
Hazırlama Süresi
30 dakika
Kalori
Öğün
Çay Saati
Mısır Nasıl Haşlanır?
Tarif: Sibel Yalçın
Haşlanmış veya mangalda pişirilmiş bir mısır ne kadar lezzetli oluyor.
Evde mangalda yapma imkanımız olmadığı için haşlamayı tercih ediyoruz. Normal tencerede yaparsanız pişirilme süresi çok uzun olacaktır ama düdüklü tencerede en fazla 25 dakikada pişirebilirsiniz. Mısır alırken açık sarı renk olmasına ve tanelerine parmağınızla bastırdığınızda çok sert olmamasına dikkat edin. Kızımın çok sevdiği bu lezzeti ben genellikle öğle yemeği yerine veya ilkin di saatlerinde yapıyorum. Nasıl yaptığımı sizlerle de paylaşmak istedim.
Sevgiyle kalın…
İçindekiler
- 4 adet süt mısır
- 3-4 dal mısırın üzerindeki yaprağı
- 1 çorba kaşığı toz şeker
- su
Adım Adım Tarif
Adım 1: Mısırların kabuklarını soyun üzerindeki püskülleri temizleyip yıkayın.
Adım 2: Mısırın püskülünden biraz ayırın ve iç yapraklarından bunları pişirme esnasında suyun içine koyun mısıra lezzet verecektir.
Adım 3: Düdüklü tencereye önce mısır yaprağını püskülü sonra mısırların büyüklüğüne göre isterseniz bütün olarak sığmıyorsa ikiye bölerek mısırları yerleştirin.
Adım 4: Üzerini geçmeyecek şekilde su ekleyip toz şekeri serpiştirin.
Adım 5: Her marka düdüklünün pişirme süresi farklıdır siz kendi düdüklünüze göre pişirme süresini ayarlayın. Ben Redmond Multicooker da 20 dakikada pişirdim.
Adım 6: Pişen mısırları çıkarın üzerine tuz serperek servis edin. Afiyet olsun…
Bu Tarifi Yapanlar
Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.
“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”
Benzer Tarifler
Kereviz Pane Tarifi, Nasıl Yapılır?
Kereviz Pane Tarifi, ister sıcak ister soğuk olarak yiyebileceğiniz bir lezzet. Bu lezzete kereviz sevmeyene sevdiren kereviz tarifi diyorum.
Mantar Dolması Tarifi (Ispanaklı)
Mantar dolması (Ispanaklı). Mantar sevdiğim lezzetlerden bir tanesi. İçine biraz tereyağı koyup fırına verip yiyebilir veya bu tarifte olduğu gibi içine
Fırında Karnabahar Kızartması
İlkbaharın en güzel lezzetlerinden biri kesinlikle karnabahar. Hem hafif, hem sağlıklı, ama aynı zamanda karnabaharı kızartarak eşsiz bir lezzet elde edeceğiniz Fırında Karnabahar Kızartması sizlerle.
0 Yorum