Mantarlı Bezelyeli
Marul Salatası
Salata sevenler için farklı ve lezzetli salata tarifi…
Kaç Kişilik?
4-6
Hazırlama Süresi
30 dakika
Kalori
Öğün
Akşam Yemeği
Mantarlı Bezelyeli Marul Salatası
Tarif: Sibel Yalçın
Mantarlı Bezelyeli Marul Salatası, yapılışının kolaylığı ve lezzetiyle çok beğeneceğiniz bir salata. Et ve tavuk yemeklerini hiç garnitür yapmadan yalnızca bu salata ile servis edebilirsiniz.
Bezelyenin çıktığı şu günlerde taze taze denemenizi tavsiye ederim. Bezelye, mantar ve marul hepsi ayrı ayrı çok faydası olan bitkiler. Pişirmeden çiğ olarak tüketildiği için de eminim hiç bir vitaminini kaybetmeden çok daha fazla fayda sağlayacaktır.
Şimdiden afiyet olsun…
Sevgiyle kalın…
Mantarlı Bezelyeli Marul Salatası
- 1 küçük marul (veya tahmini 10 yaprak)
- 200 gr mantar
- 1 su bardağı dolusu bezelye içi
- 1 limon suyu
- sızma zeytinyağ
- tuz
Adım Adım Tarif
Adım 1: Bir kase içerisine limon suyu, zeytinyağ ve tuz ekleyip karıştırın.
Adım 2: Bezelyeli bu karışını içerisine alın. Mantarların da kabuklarını soyup ince ince kıydıktan sonra karıştırın ve yaklaşık 1 saat buzdolabında bu sos içerisinde bekletin.
Adım 3: Servis edeceğiniz zaman yıkanmış marulu ince ince kıyın ve servis tabağına alın.
Adım 4: Üzerine dolapta bekleyin mantarlı bezelye karışımını dökün. Afiyet olsun
Bu Tarifi Yapanlar
Benzer Tarifler
Çıtır Yufkalı Havuçlu Kabak Salatası Tarifi
Çıtır Yufkalı Havuçlu Kabak Salatası Tarifi, çok hafif bir salata tarifi. Özellikle üzerine hazırlanan çıtır yufkayı mutlaka denemenizi tavsiye ederim.
Kabak Yoğurtlaması Tarifi, Nasıl Yapılır?
Kabak yoğurtlaması, yediğiniz zaman bugüne kadar yediğim en pratik ve lezzetli kabak tarifi diyeceksiniz. Eminim sizde kabak ile bir çok salata veya yemek
Pancar Turşusu Tarifi
Pancar Turşusu (Videolu Tarif)Kısa sürede hazırlanan, sofralarınıza lezzet ve renk katacak olan pancar turşusu...Kaç Kişilik? 8Hazırlama Süresi 40 dakikaKalori ———Öğün Yemek SaatiPancar Turşusu Tarifi Tarif: Sibel Yalçın Tam bir sağlık deposu kırmızı pancar ile...
0 Yorum