Kuzu Stroganoff Tarifi
Misafir sofralarınız için mükemmel bir yemek tarifi…
Kaç Kişilik?
6
Hazırlama Süresi
50 dakika
Kalori
Öğün
Akşam Yemeği
Kuzu Stroganoff Tarifi
Tarif: Sibel Yalçın
Ramazan bayramında yaptığım o günden beri arşivimde bekleyen bu güzel lezzeti sizlerle paylaşmak istiyorum. İsmi ise Kuzu Stroganoff. Bu tarif et yemeklerinin şahı diyebilirim. Yanında pirinç pilavı da harika olur.
Bugünlerde hep arşivdeki tariflere başvurduğumun farkındayım:) biraz kış temizliğinin verdiği yorgunluk biraz tembellik derken arşivimde bekleyen tariflerden onumu yayınlasam bunu mu diye düşünerek yorulduğum:) tarifler yayınlıyorum. Kuzu Stroganoff da bunlardan biri.
İnşallah yakında mutfağımda yeni lezzetler denenecek. Ayrıca ağırlamak istediğim dost ve akrabalarımda var. Onlar içinde güzel masalar kurmak istiyorum inşallah o tarifleri de sizlerle paylaşırım…
Sevgiyle kalın…
Kuzu Stroganoff Nasıl Yapılır? En Güzel Kuzu Stroganoff Tarifi
Kuzu Stroganoff Malzemeleri
- 1 kg kuzu filetosu(kasabınıza söylerseniz sizin için hazırlar)
- 1 büyük soğan (ay şeklinde doğranmış)
- 400-450 gr mantar (büyük boy tercih ederseniz yemeğin içinde daha güzel görünüyor) önce ikiye bölün sonra ince ince kıyın
- 1 küçük kutu krema
- 2 adet defne yaprağı
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- ince kıyılmış maydanoz
- tuz
- karabiber
- zeytinyağ veya sıvı yağ
Adım Adım Kuzu Stroganoff Yapılışı
Adım 1: Uzun uzun şeritler halinde doğradığımız eti tencereye alıp hiç bir şey eklemeden harlı ateşte karıştırarak renginin değişmesini sağlıyoruz.
Adım 2: Et su bırakacaktır tencerenin kapağını kapatıp defne yaprağını da içine atıp kısık ateşte o suyu çekene kadar pişiriyoruz.
Adım 3: Suyunu çektikten sonra defne yapraklarını çıkartıp biraz yağ ekleyip o yağ ile kavurun.
Adım 4: Ayrı bir tencerede biraz yağ içerisinde soğanı kavuruyoruz daha önceden hazırladığımız mantarları da ekleyip harlı ateşte mantar suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
Adım 5: Et ve mantardaki yağ fazla gelirse birinin yağını süzdürebiliriz.
Adım 6: Kremayı mantara ilave edip biraz kaynattıktan sonra limon suyunu, etleri, karabiber ve tuzu ekleyip biraz daha pişirdikten sonra ocağımızı kapatıp servis esnasında ince kıyılmış maydanoz ilave edelim…
Afiyet olsun…
Bu Tarifi Yapanlar
Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.
“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”
Benzer Tarifler
Portakal Marmelatlı Kurabiye Tarifi
Portakal Marmelatlı Kurabiye Tarifi, hem görüntüsü hem lezzetiyle herkesin çok beğeneceği bir kurabiye tarifi. Hep aynı kurabiye tariflerini yapmaktan
Kıymalı Soğan Dolması Tarifi, Nasıl Yapılır?
Soğan Dolması, daha önce yemediyseniz mutlaka denemeniz gereken lezzetlerden biri. Kıymalı soğan dolması yöresel lezzetlerimizden. Şimdi çok az malzemeyle
Efi Badem Kurabiyesi Tarifi
Gökçeada’nın meşhur Efi Badem Kurabiyesini evinizde hem çok kısa bir sürede, hem çok az maliyetle siz yapabilirsiniz. Efi badem kurabiyesi bildiğiniz
0 Yorum