Kupta Tiramisu
Videolu Tarif
Tiramisu sevenler kupta sunumunu da eminim çok beğenecek…
Kaç Kişilik?
6
Hazırlama Süresi
40 dakika
Kalori
Öğün
Çay Saati
Kupta Tiramisu Tarifi
Tarif: Sibel Yalçın
Çok kısa sürede Kupta Tiramisu yapabilirsiniz.
Tabi artık herkes biliyor ki Tiramisu Mascarpone Peyniri ile yapılır. Bende zaman zaman Labne peyniri ile yapıyorum ama inanın ikisi arasında çok büyük lezzet farkı oluyor. Mascorpone peynirini isterseniz evde kendiniz yapabilirsiniz buraya tıklayarak tarifine ulaşabilirsiniz.
Daha önce sizlerle Orijinal Tiramisu tarifini paylaşmıştım buraya tıklayarak o tarife ulaşabilirsiniz.
Sevgiyle kalın…
Kupta Tiramisu Tarifi
- 500 ml süt
- 2 adet yumurta sarısı
- 1 Türk kahve fincanı toz şeker
- 1 Türk kahve fincanı un
- 200 ml krema
- 200 gr mascarpone veya labne peyniri
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı granül kahve
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket kedi dili bisküvi
- Üzerine sermek için kakao
Tarifte kullanılan fincan 120 ml dir.
TARİF VİDEOSU
Adım Adım Tarif
Adım 1: Yumurta sarısı ve şekeri rengi beyazlaşana kadar mikserle karıştırın. Ardından unu ekleyip un ile biraz daha karıştırın.
Adım 2: Sütü ocağı alın çok çok ılık olacak şekilde ısıtın. Eğer süt oda sıcaklığında ise bu işleme gerek yok. Bir kepçe sütten unlu karışına ekleyip mikserle karıştırın artından bir kaç kepçe daha koyup karıştırıp iyice topak kalmadığından emin olmak için süt tenceresi üzerine bir kevgir koyup bu karışımı kevgirden süzerek tencereye alın.
Adım 3: Ocağı açın orta ateşte devamlı karıştırarak pişirmeye başlayın. Karışım kaynamaya başladıktan sonra koyulaşana kadar pişirin. En son krema ve vanilyayı ekleyip bir dakika daha pişirip çabuk soğuması için cam bir kaseye alın. Ara sıra karıştırın ki kase içindeki krema çabuk soğusun.
Adım 4: Oda sıcaklığına gelen krema içine mascarpone veya labne peynirini koyup 4-5 dakik mikserle karıştırın. Bir su bardağı süt, granül kahve ve şekeri geniş bir kase içinde karıştırın. Servis yapacağınız bardak veya kadehleri yanınıza alın.
Adım 5: Kedi dili bisküvilerini kullanacağınız bardakların ölçüsüne göre bıçakla ikiye veya üçe kesip yanınıza alın. Önce bardağı krema sonra granül kahveli süte batırılmış kedi dili bisküvi sonra tekrar krema, tekrar bisküvi, tekrar krema olacak şekilde tüm bardaklara paylaştırın. Kedi dili bisküviyi kaç adet veya kaç kat koyacağınız tamamen size kalmış.
Adım 6: Tüm bardakları bu şekilde hazırladıktan sonra en az 4-5 saat buzdolabında dinlendirin. Bir gece beklerse çok daha lezzetli oluyor. Servisten hemen önce bardakların üzerine çay süzgeci ile kakao serpip istediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…
Bu Tarifi Yapanlar
Benzer Tarifler
Limon Köpüğü Tatlısı – Limon Mousse
Limon Köpüğü Tatlısı (Limon Mousse), deneyenlerin asla pişman olmayacağı bir lezzet. Yazın favorisi olacak bir tatlı tarifi sizlerle paylaşmak istedim.
Çilekli Trileçe Tarifi Nasıl Yapılır?
Çilekli Trileçe Tarifi hem bol sütlü. hem meyveli oluşuyla çok lezzetli bir sütlü tatlı tarifi. Daha önce sizlerle Karamel soslu trileçe ve Frambuaz soslu
Kupta Kardelen Tatlısı Tarifi
Kupta Kardelen tatlısı, güzel İzmir’in nefis sütlü tatlı tarifi. Bu sefer kardelen tatlısı tarifini kupta deneyin. Kupta kardelen tatlısı kaşık kaşık
0 Yorum