Krem Karamel Tarifi
Videolu Tarif
KREM KARAMEL TARİF VİDEOSU
Kaç Kişilik?
6
Hazırlama Süresi
60 dakika
Kalori
———
Öğün
Çay Saati
Krem Karamel Tarifi
Tarif: Sibel Yalçın
Krem Karamel, Eminim MasterChef Türkiye izleyicilerine her yıl yarışmacıların yapamadığı tarif desem ilk akla gelecek tarif Krem Karamel tarifidir.
MasterChef Türkiye’de yapılamayan bu lezzeti siz evinizde pastane lezzetinde çok kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Tek yapmanız gereken videoyu izleyip gramajlara dikkat etmek ve püf noktalarını çok dikkatli bir şekilde uygulamak.
Ağızda eriyen muhallebisi üstünde karameliyle şef gibi krem karamel yapmak çok kolay.
Sevgiyle kalın ♥︎
Diğer Sütlü Tatlı Tariflerim için tıklayın.
Krem Karamel Tarifi Nasıl Yapılır?

Krem Karamel Malzemeleri
Tarifte kullanılan bardak ölçüsü 200 ml.
500 ml süt
3/4 su bardağı 140 gram toz şeker (çok tatlı sevmiyorsanız yarım su bardağı kullanabilirsiniz)
3 adet oda sıcaklığında yumurta
2 paket vanilya
Karamel için;
yarım su bardağı toz şeker (110 gram)
50 ml su
KREM KARAMEL ADIM ADIM TARİF
Adım 1: Toz şekere tavaya ince bir tabaka halinde yayıp suyu üzerine tüm şeker üzerine gelecek şekilde dökün. Şekerin eşit bir şekilde karamel olması için ince bir tabaka halinde yaymak önemli.
Adım 2: Hiç karıştırmadan şekerin renk almaya başlamasını bekleyin.
Adım 3: Kenarlardan açık kahverengi olmaya başlayınca tavayı sallayarak istediğiniz rengi alana kadar orta ateşte sallamaya devam edin.
Adım 4: Karamel tava içinde pişmeye devam edeceği için ocaktan alır almaz hemen krem karamel kaplarına karameli eşit bir şekilde paylaştırın.
Adım 5: Sütün içine şekeri koyup karıştırın. Tencereyi ocağı alıp orta ateşte karıştırarak şekeri eritin. Süt asla kaynamayacak şeker erir erimez parmağınızın dayanacağı sıcaklığa gelen sütü ocaktan alın.
Adım 6: Yumurta, şeker ve vanilyayı biraz karıştırın ve ılık olan sütü önce damla damla daha sonra miktarı artırarak kaseye koyun. Çok fazla karıştırmamak gerekiyor üzerinde fazla köpük oluşmaması için. Her ihtimale karşı mutlaka kevgirden geçirip daha sonra krem karamel kalıplarına eşit bir şekilde paylaştırın.
Adım 7: Krem Karamel kalıplarını koyduğunuz fırın tepsisi içine oda sıcaklığında su koyup 160 derecede önceden ısınmış fırında 40-45 dakika pişirin. Fırından çıkarınca suyun içinde pişmeye devam etmesin diye tepsinin içinden hemen çıkarın. En iyi sonuç için oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabında en az 10-12 saat bekletin.
Adım 8: Servisten beş dakika önce dolaptan çıkarın. Beş dakika sonra krem karamel kısmına gelecek kadar sıcak su koyun. Biraz bu şekilde bekletip kenarlarını bıçak yardımıyla oynatıp tabağa ters çevirip servis edin.
Afiyet olsun.
Benzer Tarifler
Limon Köpüğü Tatlısı – Limon Mousse
Limon Köpüğü Tatlısı (Limon Mousse), deneyenlerin asla pişman olmayacağı bir lezzet. Yazın favorisi olacak bir tatlı tarifi sizlerle paylaşmak istedim.
Çilekli Trileçe Tarifi Nasıl Yapılır?
Çilekli Trileçe Tarifi hem bol sütlü. hem meyveli oluşuyla çok lezzetli bir sütlü tatlı tarifi. Daha önce sizlerle Karamel soslu trileçe ve Frambuaz soslu
Kupta Kardelen Tatlısı Tarifi
Kupta Kardelen tatlısı, güzel İzmir’in nefis sütlü tatlı tarifi. Bu sefer kardelen tatlısı tarifini kupta deneyin. Kupta kardelen tatlısı kaşık kaşık
0 Yorum