Tatlılar

Kaşık Helvası (Saray Helvası) Tarifi

Bende bu gün sizlerle yöresel lezzetlerimizden biri olan Kaşık helvası (saray helvası veya kuru helva) tarifini paylaşmak istedim.

saray-helvasi
60 dk
Hazırlık
14
Kişilik

Ramazan ayının müjdecisi Berat Kandilinizi kutluyorum.

Kandillerde helva kavurup, kandil simidi yapıp komşularımızla bu lezzetleri paylaşmak adettendir.

Bende bu gün sizlerle yöresel lezzetlerimizden biri olan Kaşık helvası (saray helvası veya kuru helva) tarifini paylaşmak istedim.

Sevgiyle kalın…

Hazırlanışı

  1. 1

    Unu teflon veya seramik bir tencere içine alarak devamlı karıştırarak kavurmaya başlayın. Normalde yaptığımız un helvalarında olduğu gibi un kahve rengi olmayacak. Çok açık krem rengi olana kadar unu kavurun.

  2. 2

    Unun kavrulması çok uzun sürmüyor o yüzden diğer taraftan tereyağı eritin. Yağ eriyince sıvı yağı içine ilave edin. Yalnız tereyağı veya margarin ile yaparsanız helva çok çabuk donacağı için şekil vermek zor olacaktır. O yüzden içine bir miktarda sıvı yağ koymak gerekiyor.

  3. 3

    Un açık krem rengi olduğunda ocaktan alın. İçine pudra şekerini koyup karıştırdıktan sonra sıcak yağı ilave edin.

  4. 4

    Hızlı hızlı karıştırarak hiç topak kalmayacak şekilde malzemelerin hepsini karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp beş dakika dinlendirin. Bu esnada bir tepsi içine yağlı kağıt koyun.

TARİF VİDEOSU

YouTube'da Aç →