Kaşık Helvası (Saray Helvası) Tarifi
Kaç Kişilik?
14
Hazırlama Süresi
60 dakika
Kalori
———
Öğün
Çay Saati
Kaşık Helvası (Saray Helvası) Tarifi
Tarif: Sibel Yalçın
Ramazan ayının müjdecisi Berat Kandilinizi kutluyorum.
Kandillerde helva kavurup, kandil simidi yapıp komşularımızla bu lezzetleri paylaşmak adettendir.
Bende bu gün sizlerle yöresel lezzetlerimizden biri olan Kaşık helvası (saray helvası veya kuru helva) tarifini paylaşmak istedim.
Sevgiyle kalın…
Kaşık Helvası (Saray Helvası) Tarifi
- 500 gr un (yaklaşık 4 su bardağı + 1 dolu yemek kaşığı)
- 300 gr tereyağı
- yarım su bardağı sıvı yağ
- 1,5 su bardağı pudra şekeri
Tarifte kullanılan su bardağı 200 ml’dir…
TARİF VİDEOSU
Adım Adım Tarif
Adım 1: Unu teflon veya seramik bir tencere içine alarak devamlı karıştırarak kavurmaya başlayın. Normalde yaptığımız un helvalarında olduğu gibi un kahve rengi olmayacak. Çok açık krem rengi olana kadar unu kavurun.
Adım 2: Unun kavrulması çok uzun sürmüyor o yüzden diğer taraftan tereyağı eritin. Yağ eriyince sıvı yağı içine ilave edin. Yalnız tereyağı veya margarin ile yaparsanız helva çok çabuk donacağı için şekil vermek zor olacaktır. O yüzden içine bir miktarda sıvı yağ koymak gerekiyor.
Adım 3: Un açık krem rengi olduğunda ocaktan alın. İçine pudra şekerini koyup karıştırdıktan sonra sıcak yağı ilave edin.
Adım 4: Hızlı hızlı karıştırarak hiç topak kalmayacak şekilde malzemelerin hepsini karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp beş dakika dinlendirin. Bu esnada bir tepsi içine yağlı kağıt koyun.
Adım 5: Süre sonunda kaşık ile helvadan alın avuç içinize bastırarak iyice helvayı sıkıştırın. Kaşığın içindeki helvayı hafif bir şekilde kaydırınca kaşıktan ayrılacaktır. Yağlı kağıt üzerine tek tek hazırladığınız helvaları dizerek iyice soğumasını bekleyin.
Adım 6: Helvanın özelliği sert bir helva olması. Bekledikçe helva sertleşecektir. Eğer kaşık kaşık uğraşmak istemezseniz bir tepsiye iyice bastırarak yayıp dilimledikten sonra servis edebilirsiniz. Aynı zamanda içinde süt ve su olmadığı için uzun süre bozulmadan muhafaza edebilirsiniz. Afiyet olsun…
4 Yorumlar
Bir İçerik Gönder
Bu Tarifi Yapanlar
Benzer Tarifler
Limon Köpüğü Tatlısı – Limon Mousse
Limon Köpüğü Tatlısı (Limon Mousse), deneyenlerin asla pişman olmayacağı bir lezzet. Yazın favorisi olacak bir tatlı tarifi sizlerle paylaşmak istedim.
Pasta Lezzetinde Kardelen Tatlısı Tarifi
Pasta lezzetinde Kardelen Tatlısı Tarifi, Pamuk gibi keki inanılmaz lezzetli kreması ile son zamanların trend tatlı tarifi. Tarifin videosunu çekeli çok
Sahine Tatlısı Tarifi, Nasıl Yapılır?
Sahine Tatlısı, Peygamber efendimizin en sevdiği tatlılardan bir tanesi. Peki o dönemlerde genellikle ramazan ayında tüketilen sahine tatlısı nasıl yapılır?
Saraylara layık bir tarif.
evet saraylara layık bir lezzet evlerimizde yapabiliriz sevgiler
Yapımı biraz zor geldi. Üstesinden gelebilir miyim acaba
Aslında çok kolay mutlaka yapabilirsiniz