Ay Baklava Tarifi
Kaç Kişilik?
20
Hazırlama Süresi
60 dakika
Kalori
427
Öğün
Çay Saati
Ay BaklavaTarifi
Tarif: Sibel Yalçın
Ay Baklava tatlısı tarifi ile Hepinizin Kurban Bayramını kutluyorum. Sağlıklı, mutlu ve sevdiklerinizle huzur içinde bir bayram tatili diliyorum, hepimize. ağzımızın tadı hiç bozulmasın diye güzel bir tatlı tarifi paylaşmak istiyorum. Şerbetli tatlılar arasında bu tarif favoriniz olacak.
Bu tatlıyı ilk yaptığımda orijinal tarifin aynısını uygulamama rağmen bezeler çok büyük geldi ve istediğim gibi açamadım. Çok üzüldüm çünkü bezeler açılıyor ama oklavadan taştığı için ben fazla açamıyorum ve tabi tatlımız kalın oldu.
Ama yıldım mı? hayır, bir süre sonra bu sefer daha fazla bezeye bölerek bezelerin küçük ve rahat açılmasını sağlayarak istediğim gibi lezzetli ve kat kat açılan bir tatlı elde edebildim. Kendi yaptığım haliyle tarifi yayınlıyorum.
Tarifin videosunu izlemek isterseniz buraya tıklayın.
Sevgiyle kalın.
Ay Baklava Tarifi
Ay Baklava Malzemeleri
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı su
- 3 yemek kaşığı sirke
- aldığı kadar un
- yarım paket kabartma tozu
- yaklaşık 1 su bardağı mısır nişastası (açmak için)
- 1,5 su bardağı fındık veya ceviz (içine kullanmak için)
- 150-200 gr tereyağ (eritip üzerine dökmek için)
Şerbeti için;
- 3,5 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
Ay Baklava Nasıl Yapılır?
Adım 1: Şerbet için toz şeker ve suyu tencereye koyup kaynatın. 5 dakika kadar kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyip iki taşıp daha kaynattıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Adım 2: Yoğurt, sirke, su ve yumurtayı iyice karıştırıp yavaş yavaş unu ve kabartma tozunu ilave edin.
Adım 3: Kulak memesi kıvamında hamur elde ettikten sonra, hamuru15 dakika dinlendi 24 eşit bezeye böl.
Tekrar üzerine nemli bir bez örtüp 15 dakika daha dinlendir.
Adım 4: Bezeleri tabak büyüklüğünde nişasta yardımıyla tek tek aç, aralarına da nişasta koyarak sekiz adet üst üste koy.
Adım 5: Bütün bezeleri bu şekilde hazırlayıp tek bir hamur olarak ince aç. Üzerine dövülmüş fındık veya ceviz karışımından biraz döküp oklavaya sararak rulo yap.
Adım 6: Oklavayı hamurun arasından çıkardıktan sonra bardak yardımıyla ay şekli vererek kesip tepsiye dizelim.
Hepsini bu şekilde hazırladıktan sonra üzerine kızgın tereyağ dökelim. Önceden ısıttığımız 200 derece fırında güzelce kızarana kadar pişir. Fırında çıkınca soğuk şerbeti dök…
Afiyet olsun…
Besin Değerleri (1 Kişi)
Kalori : 427 Kcal
Karbonhidrat : 69 g
Protein : 4.2 g
Bu Tarifi Yapanlar
Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.
“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”
Benzer Tarifler
Kadayıf Sarma, Kadayıflı Parmak Baklava
Kadayıf Sarma – Kadayıflı Parmak Baklava Tarifi, Bayram yaklaşırken sizlerle sevdiğim şerbetli tatlı tariflerini paylaşmak istedim.
Çıtır Çıtır Basma Kadayıf Tarifi
Çıtır Çıtır Basma Kadayıf Tarifi, bayram için ne tatlı yapsam diyenler için güzel bir şerbetli tatlı tarifi. Emin olun bu tatlı tarifi favorileriniz arasına
En Kolay Büzme Baklava Tarifi
Yıllar önce sizlerle paylaşmış olduğum en kolay büzme baklava tarifi. O dönem çekmiş olduğum videoyu şimdi hiç beğenmediğim için yeni bir video çekip sizlerle
0 Yorum