Jambonlu Peynirli Poğaça
Videolu Tarif
Hem jambon hem peynir ile nefis poğaça tarifi.
Kaç Kişilik?
6
Hazırlama Süresi
60 dakika
Kalori
Öğün
Çay Saati
Jambonlu Peynirli Poğaça
Tarif: Sibel Yalçın
Şekilli poğaçalar yapmayı, hamurla oynamayı sever misiniz? Ben çok severim.
Böyle tarifler bulduğumda o tarifi bir an önce yapmak istiyorum. jambonlu Peynirli Poğaça işte böyle bir tarif hem görüntüsü ile hemde lezzeti ile herkesin çok beğeneceği poğaça tarifini sizlerle paylaşmak istedim.
Jambon yerine salamda kullanabilirsiniz.
Sevgiyle kalın…
Jambonlu Peynirli Poğaça Tarifi
- 160 ml ılık süt
- 320 gram un (250 ml su bardağı ile 2 su bardağı + 1 çay bardağı)
- 4 gram instant maya (2 silme tatlı kaşığı)
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 adet yumurta (akı içine sarısı dışına)
- jambon 6 dilim (150-200 gr bütün olarak alıp kendiniz dilimleyin)
- 6 dilim kaşar peynir
TARİF VİDEOSU
Adım Adım Tarif
Adım 1: Önce kase içine 2 bardak unu alın ortasını açıp un üzerine tuzu serpin. Orta kısmına toz şeker, çok ılık süt ve mayayı koyup spatula ile karıştırmaya başlayın.
Adım 2: Bir taraftan karıştırıp bir taraftan sıvı yağ ve yumurta akını ilave edin. Biraz karıştırdıktan sonra yanınıza bir çay bardağı un alıp elinizle yoğurmaya başlayın. Kulak memesi kıvamında ele yapışmayan yumuşak bir hamur olunca un eklemeyi bırakın.
Adım 3: Hamurun altına ve üstüne un serpin kase içinde üzerini kapatıp sofra bezine sardıktan sonra bir saat mayalanması için bekletin.
Adım 4: Dilimlenmemiş jambon veya salam alıp bunu 12 cm 5 cm olarak 6 adet dilimleyin. Hamur mayalandıktan sonra biraz yoğurun. Rulo yapıp önce altı parçaya bölün. Altı parçayı da tekrar ikiye bölüp toplam 12 beze elde edin. Bezeleri bir tepsiye alıp üzerini bezle örtün.
Adım 5: Bir beze alın, bu bezeyi kestiğiniz jambon dan uzunlamasına daha büyük dikdörtgen açın (enine değil boyuna) ve jambonu ortasına koyup alttan ve üstten hamuru üzerine kapatıp hafif bastırın. Bir parmak kalınlığında keserek altı parça elde edip hafif verev parçaları dikine birbirine yaslayıp kenara alın. (videosunu izleyerek çok kolay yapacaksınız)
Adım 6: İkinci bezeyi alın onuda jambonlu bölümü tamamen kaplayacak şekilde büyük yuvarlak açın. Açma işleminden sonra jambonlu bölümü tam ortasına oturtup üzerine bir dilim kaşar peynir yerleştirin. Poğaça gibi yuvarlak hamurun yanlarını kaldırıp ortada birleştirip güzel kapatın ki daha sonra peynir akmasın. Kapattığınız bölümü alta alın tam orta kısmından bıçak ucu ile bir kesik atıp kesik olan tarafları kenara doğru parmak uçlarınızla çekerek yuvarlayın orta bölüm sağdan soldan jambonlu bölüm görünsün.
Adım 7: Tüm bezeleri bu şekilde hazırlayarak yağlı kağıt sermiş olduğunuz tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürün. 190 derecede önceden ısıttığınız fırında nar gibi kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun…
Bu Tarifi Yapanlar
Benzer Tarifler
Zeytinli Sarımsaklı Ekmek Tarifi
Daha önce sizlerle YouTube kanalımda Sarımsaklı ekmek tarifi paylaşmıştım. Bu sefer Zeytinli sarımsaklı ekmek tarifi paylaşmak istedim. Yediğim an pizzadan bile
Zeytinli Rulo Poğaça Tarifi
Zeytinli Poğaça Tarifi. Kıymalı, peynirli, patatesleri poğaçalara alternatif olarak zeytinli rulo poğaça tarifi paylaşmak istedim. Ben zaman zaman aldığım
Tavada Ekmek Tarifi
Ekmek kültürümüzde büyük öneme sahip. Kutsal sayılan bu yiyecek farklı biçimlerde yapılıyor. Tuzlular arasında tavada ekmek gerçekten farklı bir yere sahip.
0 Yorum