Spanakopita Tarifi
Videolu Tarif
Dışı çıtır içi bol malzemeli börek tarifi…
Kaç Kişilik?
12-14
Hazırlama Süresi
60 dakika
Kalori
Öğün
Çay Saati
Spanakopita Tarifi
Tarif: Sibel Yalçın
Dışı kat kat çıtır, içinde bol ıspanaklı peynirli iç harcı ile spanakopita (ıspanaklı peynirli börek)tarifi.
Spanakopita tarifini isterseniz ara sıcak olarak isterseniz çay saatlerinizde börek olarak servis edebilirsiniz.
Tüm aşamaları ile hem yazılı olarak hemde videosunda spanakopita ıspanaklı peynirli börek nasıl yapılır? ıspanaklı peynirli börek tarifi malzemeleri nelerdir? sorularının cevabını bulacaksınız.
Sevgiyle kalın…
Ispanaklı Peynirli Börek Tarifi – Spanakopita Tarifi
- 1 orta boy kuru soğan
- 500 gr yıkanmış kurutulmuş ıspanak
- 3 diş ezilmiş sarımsak
- 250 gr lor peyniri
- 200 gr sert beyaz peynir
- 3 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 adet büyük boy yumurta
- yaklaşık 1 su bardağı sıvı yağ yufkaların aralarına sürmek için
- 24 adet baklavalık yufka
- tuz, karabiber, muskat rendesi isteğe bağlı
- üzerine sürmek için 1 adet çırpılmış yumurta
- susam, çörek otu
TARİF VİDEOSU
Adım Adım Tarif
Adım 1: Tava içine 3 çorba kaşığı zeytinyağı koyup küp küp doğranmış kuru soğanı karamelize olana kadar kavurun. İçine ezilmiş sarımsağı ilave edip bir dakika daha pişirin.
Adım 2: Ispanağı iyice yıkayın ve kurutun. Ben salata kurutucuda kurutuyorum yoksa uzun süre kevgirde bekletin havlu kağıt ile ezmeden kurutun.
Adım 3: Kuruyan ıspanağı doğrayın ve soğana ilave edip kavurun. Baharatlarını tuzunu ilave edip kevgire alıp soğuması için bekletin.
Adım 4: Peyniri bir kase içine rendeleyin içine lor peynirini koyun. Soğumuş olan ıspanağı ve yumurtayı koyup tüm malzemeyi karıştırın.
Adım 5: Birinci yufkanın dar tarafı size gelecek şekilde yayın. Üzerine fırça ile her tarafına gelecek şekilde ince bir tabaka halinde sıvı yağ sürün. İkinci yufkayı üzerine yerleştirin.
Adım 6: 6-7 cm genişliğinde uzunlamasına kesin. Her bir parçanın uç tarafına dolu dolu bir tatlı kaşığı malzeme koyup muska şeklinde sarın.
Adım 7: Tüm yufkaları bu şekilde hazırlayıp yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye hepsini dizin. Hepsi bir tepsiye sığmıyor o yüzden iki tepsi hazırlayın.
Adım 8: Hepsinin üzerine yumurta sürüp çörek otu ve susam serpip önceden ısıttığınız 190-200 derecelik fırında iyice kızarana kadar pişirin.
Adım 9: Bu böreği hazırlayıp isterseniz difriz de saklayabilirsiniz. Tek yapmanız gereken difrizden çıkarıp yumurta sasırı sürüp susam çörek otunu serptikten sonra pişirmek. Afiyet olsun…
Bu Tarifi Yapanlar
Benzer Tarifler
Sarıyer Böreği Tarifi
Çıtır çıtır yapılışı çok pratik Sarıyer Böreği tarifi. Pastaneden aldığınız Sarıyer böreğinden daha lezzetli. Yufka açmaya gerek kalmadan hazır baklava
Milföylü Yufkalı Börek Tarifi
Milföylü Yufkalı Börek Tarifi. Börek, başta İç Anadolu olmak üzere bir çok bölgemizde favori yiyecek. Sizleri bu tarifte biraz daha modern bir yorum ile tanıştırıp
Köfteli Börek Tarifi
Köfte ve börek. İkisi de kültürümüzün önemli parçaları. Peki bir araya gelirlerse nasıl olurdu? hiç düşündünüz mü? Biz düşündük ve sizin için Köfteli Börek Tarifi hazırladık.
0 Yorum