Gonca Gül Kurabiyesi (Videolu Tarif)
Görüntüsü ve lezzeti herkesi hayran bırakacak…
Kaç Kişilik?
14
Hazırlama Süresi
60 dakika
Kalori
———
Öğün
Çay Saati
Gonca Gül Kurabiyesi Tarifi
Önce görüntüsü, sonra lezzetiyle herkesin beğenisini kazanacak bir lezzet gonca gül kurabiyesi.
Görüntüsü farklı lezzetleri denemeyi her zaman seviyorum, ama tabi lezzette görüntü kadar önemli.
Yaparken keyif alacağınız, yerken de mutlu olacağınız bu kurabiye tarifini ben kakaolu fındık kreması ve marmelat ile karışık hazırladım. İsterseniz elmalı kurabiye içini hazırlayarak bu tarifi yapabilirsiniz.
Sevgiyle kalın…
Gonca Gül Kurabiyesi Tarifi
Gonca Gül Kurabiyesi İçindekiler
- 1 adet büyük boy yumurta sarısı
- yarım su bardağı (130 gr) ekşi krema (yerine kefir, yoğurt kullanabilirsiniz)
- 110 gr soğuk tereyağı
- 3 silme yemek kaşığı (40 gr) toz şeker
- 2 su bardağı (300 gr) un (biraz fazlası olabilir)
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- yarım çay kaşığı zerdeçal
- 1 tutam tuz
- 1 tatlı kaşığı vanilya
- içine dilediğiniz malzemeyi kullanabilirsiniz
- üzerine serpmek için pudra şekeri
TARİF VİDEOSU
Adım Adım Gonca Gül Kurabiyesi Yapımı
Adım 1:Un, kabartma tozu, vanilya, tuz, zerdeçalı hamuru yoğuracağınız kase içine eleyerek alın. İçine tereyağı ekleyip hamuru ovalayarak unun kum kum olmasını sağlayın. Bu işlemi en kolay elinizi kirletmeden blender içinde yapabilirsiniz.
Adım 2: Hazır olan una şekeri koyup karıştırın. Ortasını açın içine yumurta sarısı, ekşi kremayı koyup elinizle yoğurun. (ekşi krema evde nasıl yapılır buradan ulaşabilirsiniz)
Adım 3: Hamur ele yapışmayan bir hamur olacak. İki bardak un tam geldi ama siz kontrollü olarak un ekleyin, belki çok az fazlasını kullanabilirsiniz. Kıvamı olan hamuru buzdolabı poşetine koyup 40 dakika dinlendirin.
Adım 4: Bezeleri eşit olarak yapmak için dolaptan çıkardığım hamuru tarttım ve 14 eşit gramajda bezeleri tartarak böldüm. Bu sayede kurabiyeler eşit büyüklükte oluyor ve aynı sürede pişiyor. Bezeler kurumasın diye hepsini buzdolabı poşeti içine alın.
Adım 5: Yuvarlak olarak ilk bezeyi 2 mm kalınlığında açıp ortadan kendinize doğru bir çizik atın. Bir köşesine istediğiniz malzemeyi koyun içe doğru katlayın. İç malzeme dışarı çıkmasın diye kenarlarına bastırın. Katlayarak tamamlayın altını büzün ve iki el arasında yuvarlayarak gonca gül şeklini verin.
Adım 6: Tüm bezeleri bu şekilde hazırlayın yağlı kağıt sermiş olduğunuz tepsiye dizip 30 dakika buzdolabında dinlendirin.
Adım 7: Fırını 180 derecede iyice ısıtın tepsiyi fırına verin. Benim fırınımda yaklaşık 24 dakikada pişti, sizin fırınınızda süre farklı olabilir. Hamur kat kat olduğu için iyi pişmesi önemli o yüzden fırını başından ayrılmadan kurabiyeleri pişirin.
Adım 8: Fırından çıkardıktan sonra bir kaç dakika bekleyip üzerine pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz. Özellikle kakaolu fındık kreması kullandıysanız ılık olarak servis etmenizi öneririm.
Afiyet olsun…
10 Yorumlar
Bir İçerik Gönder
Bu Tarifi Yapanlar
Benzer Tarifler
Portakal Marmelatlı Kurabiye Tarifi
Portakal Marmelatlı Kurabiye Tarifi, hem görüntüsü hem lezzetiyle herkesin çok beğeneceği bir kurabiye tarifi. Hep aynı kurabiye tariflerini yapmaktan
Efi Badem Kurabiyesi Tarifi
Gökçeada’nın meşhur Efi Badem Kurabiyesini evinizde hem çok kısa bir sürede, hem çok az maliyetle siz yapabilirsiniz. Efi badem kurabiyesi bildiğiniz
3 Malzemeli Coco Kurabiye Tarifi
Sadece 3 malzemeli Coco Kurabiye Tarifi. Az malzeme ile çok kısa sürede hazırlayacağınız, Coco kurabiye. Yumurta sarısı kullandığınız tarifler var mı?
İsmi gibi çok sempatik bir kurabiye. Teşekkürler.
Ben teşekkür ederim sevgiler
Bayıldım bu tarife. Teşekkürler.
Rica ederim sevgiler
Daha bugün yapmıştım bunu. Bir çok eksiğim varmış fark ettim. Teşekkürler
Rica ederim sevgiler
Şarkı gibi tarif. Teşekkürer 🙂
😊
Lezzetli görünüyor
Teşekkür ederim