Ispanaklı Lor Peynirli Börek

Videolu Tarif

Her zaman emek verilerek yapılan el açması börekler favorim olmuştur.

Kaç Kişilik?

12

Hazırlama Süresi

70 dakika

Kalori

Öğün

Çay Saati

Ispanaklı Lor Peynirli Börek

Tarif: Sibel Yalçın Daha önce sizlere burada bahsettiğim sofra dergisi çekimlerinde yaptığım ıspanaklı tariflerden bir tanesi olan Kolay el açması ıspanakla lor peynirli böreği blogumda paylaşmadığımı fark ettim.

Videosunu izleyerek şeklini kolaylıkla yapacağınız, bir geç bir paylaşım olsa da beğeneceğinize emin olduğum bir börek tarifi.

Sevgiyle kalın…

En Kolay El Açması Börek Tarifi

Mar 31, 2020 | Börekler | 0 yorum

İçindekiler
Hamuru için:
  • 2 su bardağı oda sıcaklığında su
  • 2 çorba kaşığı sirke
  • 1 kahve fincanı zeytinyağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 tepeleme tatlı kaşığı tuz
  • 1 kg böreklik un
İçi İçin:
  • 800 gr ıspanak
  • 200 gr lor peyniri
  • 1 adet büyük soğan
  • karabiber
  • pul biber
  • tuz
Ara katlara sürmek için:

  • 150 gr tereyağ
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
Üzeri için:
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ

Adım Adım Tarif

Adım 1: Bir kase içerisine unun bir kısmı alınıp ortası açılır. Ortasına yumurta, yağ ve su konulur. Tuz unun üzerine serpilir.
Adım 2: Önce ortadaki sıvı bölüm parmak uçları ile karıştırılır ve kenardan un alınarak hamur yoğurulmaya başlanır. Yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur elde edilerek un konulmaya devam edilir. Pürüzsüz bir hamur elde edilince hamurun üzeri kapatılarak kenara alınarak dinlenmeye bırakılır.
Adım 3: Diğer tarafta ıspanaklar doğranıp yıkanır kevgire alınır iyice süzdürülür mümkünse salata kurutucuda kurutulur.
Adım 4: Biraz sıvı yağ da küp küp doğranmış kuru soğan kavrulur. Kavrulan soğanların üzerine ıspanak konulup harlı ateşte su salmasına fırsat vermeden kavrulur. Kavuran ıspanak kenara alınarak tuz eklenip biraz karıştırılır.
Adım 5: İç malzeme soğuduktan sonra içine karabiber, pul biber, peynir eklenir.
Adım 6: Hamur 24 bezeye bölünüp yuvarlanır (12 beze alta 12 beze üste) Merdane yardımı ile bezeler tatlı tabağı büyüklüğünde açılır. İlk 12 beze aralarına eritilmiş tereyağ ve sıvı yağ karışımı sürülerek tek tek üst üste konulur en üstteki bezeye yağ konulmaz. Diğer 12 bezeye de aynı işlemi uygulayın.
Adım 7: Yağlı kağıt üzerine biraz un serperek ilk hamuru alın ve tepsi boyutunda açın. Açılan hamuru yağlı kağıt ile birlikte fırın tepsisine alın. İç malzemeyi bu hamur üzerine dört uzun çubuk şeklinde koyun.
Adım 9: Üst hamuru çekiştirerek koyduktan sonra malzemelerden kalan boşluklara hafif elinizle bastırın bu sayede kesiklerin arası biraz daha açılıp iç malzeme görünecektir. Üzerine yumurta sarısı ve sıvı yağ karışımı fırça yardımı ile sürülür. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir. Dilimleyerek sıcak olarak servis edilir. Afiyet olsun…

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.
“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Sarıyer Böreği Tarifi

Sarıyer Böreği Tarifi

Çıtır çıtır yapılışı çok pratik Sarıyer Böreği tarifi. Pastaneden aldığınız Sarıyer böreğinden daha lezzetli. Yufka açmaya gerek kalmadan hazır baklava

Milföylü Yufkalı Börek Tarifi

Milföylü Yufkalı Börek Tarifi

Milföylü Yufkalı Börek Tarifi. Börek, başta İç Anadolu olmak üzere bir çok bölgemizde favori yiyecek. Sizleri bu tarifte biraz daha modern bir yorum ile tanıştırıp

Köfteli Börek Tarifi

Köfteli Börek Tarifi

Köfte ve börek. İkisi de kültürümüzün önemli parçaları. Peki bir araya gelirlerse nasıl olurdu? hiç düşündünüz mü? Biz düşündük ve sizin için Köfteli Börek Tarifi hazırladık.