Tereyağlı Çörek Tarifi
İster kahvaltıya ister çay saatine…
Kaç Kişilik?
8
Hazırlama Süresi
40 dakika
Kalori
Öğün
Çay Saati
Tereyağlı Çörek Tarifi
Tarif: Sibel Yalçın
Tereyağlı Çörek (Biscuits) KFC tavuğunun yanında ikram edilen bir ekmek çeşidi.
Buttermilk Biscuits olarak geçen bu tarif çok ama çok lezzetli. Sizlerle daha sonra yanında ikram edildiği tavuk tarifini de sizlerle paylaşacağım.
Bu tereyağlı çörekler kahvaltı saatleri içinde çok lezzetli bir tarif reçelle harika oluyor benden söylemesi;)
Eğer sevdiklerinize sabah kahvaltısında güzel bir lezzet ile sürpriz yapmak isterseniz. Tarifi birebir uygulayın fırın tepsisine dizin kurumaması önemli o yüzden üzerine bastırmadan streç filmle kapatın. Sabah kalktığınız zaman fırına verin. Siz kahvaltı sofrasını hazırlayana kadar mis gibi Tereyağlı Çörek hazır.
Sevgiyle kalın…
Tereyağlı Çörek (Biscuits) (KFC Ekmeği)
İçindekiler
- 125 gr soğuk tereyağ
- 2 su bardağı un
- 1 su bardağı süt
- 1 çorba kaşığı elma sirkesi veya limon suyu
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
Üzeri İçin;
- eritilmiş tereyağ
- Tarifte kullanılan su bardağı 250 ml’dir
TARİF VİDEOSU
Adım Adım Tarif
Adım 1: Butter milk yapmak için süt ve limon suyunu karıştırıp 15-20 dakika beklemesi için buzdolabına kaldırın.
Adım 2: Kuru malzemeleri eleyerek kase içine alın. Ortasını açın Tereyağın çok soğuk olması gerekiyor o yüzden önceden bir 30 dakika kadar difriz de bekletirseniz çok iyi olur.
Adım 3: Tereyağı rendeleyip unun ortasına koyduktan sonra elinizi hiç değdirmeden bir spatula ile tüm malzemeyi karıştırıp buzdolabına kaldırın ve 10-15 dakika bekletin.
Adım 4: Bu esnada butter milk hazır olmuş olacak her iki malzemeyi dolaptan çıkarın. Hamurun ortasını yine spatula ile açıp butter milki ortasına koyun ve spatula ile tüm malzemeyi çok fazla oynamadan karıştırın. 10 dakika daha dolapta bekletin.
Adım 5: Hamurun iyi kabarması için hamurla çok oynamamak geriyor. Hamurla fazla oynar ve ısınmasını sağlarsanız hamur yeterince kabarmayacaktır. O yüzden her işlemden sonra buzdolabına kaldırıyorum.
Adım 6: Tezgaha un serpin hamuru unun ortasın boşaltın ele çok yapışan bir hamur olacak endişe etmeyin. Üzerine de un serpin ve bir merdane yardımı ile açın iki yandan üstü üste katlayın sonra yanlardan da üst üste katlayıp tekrar merdane ile açın. Bu işlemi 4-5 kez yapın. Açma işlemi sırasında tezgaha veya merdaneye yapışırsa arada un serpin.
Adım 7: Fırını 230 derecede çalıştırın.Tepsiye yağlı kağıt serin. Yaklaşık 1 cm kalınlığında açtığınız hamuru bir su bardağı veya kurabiye kesici ile (bardak ile yapıyorsanız ağzı çok geniş olmasın) kesin ve tepsiye dip dipe hamurları yerleştirin. Bardağın ağzı keskin olmaz ise hamur kabarmaz o yüzden keskin ağızlı bir bardak tercih edin
Adım 8: Fırını yaklaşık 10-11 dakikada pişiyor ama siz devamlı kontrol edin iyice pişince kızarınca çıkarın erken çıkarınca kabaran bisküviler sönecektir. Fırından çıkarınca üzerine eritmiş olduğunuz tereyağ dan fırça ile sürüp sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun…
Bu Tarifi Yapanlar
Benzer Tarifler
Zeytinli Sarımsaklı Ekmek Tarifi
Daha önce sizlerle YouTube kanalımda Sarımsaklı ekmek tarifi paylaşmıştım. Bu sefer Zeytinli sarımsaklı ekmek tarifi paylaşmak istedim. Yediğim an pizzadan bile
Zeytinli Rulo Poğaça Tarifi
Zeytinli Poğaça Tarifi. Kıymalı, peynirli, patatesleri poğaçalara alternatif olarak zeytinli rulo poğaça tarifi paylaşmak istedim. Ben zaman zaman aldığım
Tavada Ekmek Tarifi
Ekmek kültürümüzde büyük öneme sahip. Kutsal sayılan bu yiyecek farklı biçimlerde yapılıyor. Tuzlular arasında tavada ekmek gerçekten farklı bir yere sahip.
0 Yorum