Tarçınlı Çelenk Tarifi
Yapılışı çok keyifli görüntüsü ve lezzeti muhteşem bir tarif…
Kaç Kişilik?
8
Hazırlama Süresi
45 dakika
Kalori
241
Öğün
Çay Saati
Tarçınlı Çelenk Tarifi
Tarif: Sibel Yalçın
Tarçınlı çelenk tarifi Pinterest de gördüğüm zaman görüntüsü ve yapım şekli ile beni hayran bırakmıştı. Tatlı fikirleri arayanlar bunu gerçekten denemeli.
Ama inanın lezzeti de görüntüsü kadar güzel. Misafirleriniz için aynı zaman da çok şık bir sunum. Her zaman olduğu gibi mayalı hamurlar tatlı veya tuzlu eğer ertesi güne kalırsa (bu lezzetin pek kalacağını zannetmiyorum) mutlaka servisten önce biraz fırında ısıtmak gerekiyor.
Bu tatlıyı bence meyvelisi ve tuzlusu da çok değişik olur. İnşallah sırada bekleyen tariflerden fırsat bulursam deneyeceğim.
Sevgiyle kalın…
Tarçınlı Çelenk Tarifi
Tarçınlı Çelenk için gereken malzemeler
- 2 su bardağı un
- yarım su bardağı ılık süt
- 1 paket ınstent maya
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 çimdik tuz
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 30 gr eritilmiş tereyağ
- Arasına sürmek için 60 gr tereyağ (oda sıcaklığında)
- 4-5 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tepeleme yemek kaşığı tarçın
Adım Adım Tarçınlı Çelenk Hazırlanışı
Adım 1: 1,5 su bardağı unu kase içerisine alalım üzerine maya, tuz ve şekeri koyup karıştıralım. Ortasını açıp tereyağı sütü ve yumurta sarısını ekleyip pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğuralım bu noktada kulak memesi kıvamından cıvık olursa kalan undan ilave edelim.
Adım 2: Hamur istediğiniz kıvamda ve pürüzsüz olunca kasenin üzerine nemli bir bez örtüp 1 saat kadar mayalanmak üzere bekletelim. Daha sonra biraz un serptiğimiz tezgahımızda merdane yardımı ile hamurumuzu dikdörtgen şeklinde açalım.
Adım 3: Üzeri için tereyağı bir kase içerisine alıp şeker ve tarçın ilave edip çatal yardımıyla iyice birbirine yedirin.
Açtığımız hamurumuzun üzerine bu karışımı bıçak yardımı ile sürün.
Adım 4: Sürme işlemi bittikten sonra hamuru geniş tarafından başlayarak rulo şeklinde sarın. Daha sonra ruloyu enine ikiye bölün. İkiye bölünen hamuru ortasından başlayarak bir sağ bir sola yaparak iki taraftan sarın.
Adım 5: Sarma işlemi sıkı olmamalı çünkü pişme esnasında hamur kabaracak. Hamuru daire şeklinde büküp iki ucunu birbirine kıvıralım.
Adım 6: Üzerine biraz toz şeker serpip daha önceden yağladığımız tepsiye koyup 15-20 dakika bekletelim (tarifte üzerine yine biraz tereyağ ve tarçın karışımı sürüyordu ben yalnızca şeker serptim).180 derecede önceden ısıttığımız fırında yaklaşık 20 dakika pişirelim.Tepside soğuduktan sonra tabağa koyup servis edelim. Afiyet olsun…
Besin Değerleri (1 Kişi)
Kalori : 241 Kcal
Karbonhidrat : 33 g
Protein : 4.3 g
Bu Tarifi Yapanlar
Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.
“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”
Benzer Tarifler
Portakal Soslu Pasta Tarifi
Tadına doyulmaz bir lezzet Portakal soslu pasta tarifi. Pastanın yumuşacık pamuk gibi bir keki var. Aynı zamanda üzerinde nefis kreması ve efsane portakal sosu
Fıstık Ezmeli Brownie Tarifi
Fıstık Ezmeli Brownie Tarifi. Brownie kahve yanında sevdiğim en lezzetli kek tariflerinden. Bu sefer fıstık ezmesi ile denediğim brownie çok lezzetli olunca
Fıstık Ezmeli Madeleines (Madlen Kek)
Fıstık Ezmeli Madeleines (Madlen Kek) Fransız mutfağının bizlere kazandırdığı Madeleines (Madlen Kek) tarifi. Madien olarak da bilinen Fıstık Ezmeli Madeleines
0 Yorum