Ramazan Bayramı’na özel olarak hazırlayabileceğiniz şerbetli güllaç tarifi ile sevdiklerinize unutulmaz bir tatlı sunabilirsiniz. Lezzetli ve pratik bu tarif için ihtiyacınız olan malzemeler kolayca bulunabilir. İşte adım adım yapılışı:

Malzemeler:

  • 1 paket güllaç yaprağı
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı gül suyu
  • Çeyrek su bardağı ceviz içi
  • Çeyrek su bardağı fıstık içi
  • Tarçın

Şerbetli Güllaç Tarifi

Pratik ve Lezzetli Güllaç Tarifi – Şerbetli Bayram Tatlısı

Yapılışı:

  1. Şerbeti hazırlamak için su ve şekeri bir tencereye alın ve kaynatın. Şerbet kaynadıktan sonra 5 dakika daha kaynatın. Sonra ocağı kapatın ve gül suyunu ekleyin.
  2. Sütü bir tencereye alın ve kaynatın. Güllaç yapraklarını sütün içinde ıslatın.
  3. Servis yapacağınız kabın altına ıslattığınız güllaç yapraklarını dizin. Üzerine ceviz ve fıstık içini serpin ve tekrar güllaç yaprağı koyun. Bu işlemi 4-5 kez tekrarlayın.
  4. Tatlıyı soğutun ve üzerine tarçın serpin. Daha sonra hazırladığınız soğuk şerbeti tatlıya dökün.
  5. Tatlıyı buzdolabında 2-3 saat dinlendirin ve dilimleyerek servis edin.

Şerbetli güllaç tatlısı, Ramazan Bayramı’nın vazgeçilmez tatlılarından biridir. Pratik ve lezzetli olmasıyla birlikte, sevdiklerinizin beğenisini kazanacak. Afiyet olsun!