Sebzeli Börek Tarifi
İçindeki sebzeler ile dışı galeta unlu harika bir sebzeli börek…
Kaç Kişilik?
12
Hazırlama Süresi
40 dakika
Kalori
Öğün
Çay Saati
Sebzeli Börek Tarifi
Tarif: Sibel Yalçın
Eminim bir çok evde Ramazan Bayramı hazırlıkları devam ediyor. Kimi evde temizlik devam ederken bir taraftan da mutfakta misafirler için hazırlıklar başlamıştır
Dün itibariye bizim bayram temizliği bitti ve bu gün Allah kısmet ederse tüm gün mutfakta misafirlerimiz için hazırlıklar yapacağım. Şimdiden hepinizin Ramazan Bayramını kutlarım. Allah sağlık, sıhhat ve huzur içinde sevdiklerinizle birlikte tekrarını nasip etsin.
Gelelim bugün ki tarifime. Sebzeli Börek tarifi içerisinde yalnızca sebzelerin bulunduğu, ister çay saatleriniz için isterseniz de et ve tavuk yemeklerinizi yanında servis edebileceğinizi düşündüğüm bir lezzet. Aynı zamanda kendisine Çin böreği de deniyor ama ben Sebzeli Börek demeyi tercih ettim. Bu malzemelerin çeşitliliğini artırmak elinizde arzu ederseniz içerisine mısır, bezelye gibi sebzelerde kullanarak yapabilirsiniz. Hepinize şimdiden kolay gelsin sevgiyle kalın…
Sebzeli Börek
- 3 adet yufka
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet havuç
- 1 adet kabak
- 1 adet pırasa (yalnızca soğan kısmını kullanıyoruz)
- yaklaşık 200 gr soya filizi
- 2 adet yumurta
- 4 çorba kaşığı soya sosu
- 4 çorba kaşığı zeytinyağ
- büyük bir kase galeta unu
- kızartmak için sıvıyağ
Adım Adım Tarif
Adım 1: Eğer bu tarifi kızartmadan pişirmek istiyorsanız iki yufka arasına sıvı yağ sürüp daha sonra yumurta ve galeta ununa buladıktan sonra yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizerek fırında pişirebilirsiniz.
Adım 2: Kırmızı biber, havuç, kabak ve pırasayı eşit uzunluk ve kalınlıkta ince ince julyen doğrayın.
Adım 3: Wok tavaya önce zeytinyağını koyup biraz ısıtın daha sonra sırasıyla önce havucu daha sonra kırmızı biber, kabak ve pırasayı ekleyin ve tavayı sallayarak veya karıştırarak biraz sebzelerin sotelenmesini sağlayın.
Adım 4: Ben sebzeleri fazla pişirmeyi tercih etmiyorum biraz ağza gelsin erimesin istiyorum. Sebzeler istediğim kıvama gelince içine soya filizi ve soya sosunu ekleyip şöyle bir karıştırıp tavamı ocaktan alıyorum.
Adım 5: Yufkaları iki adet üst üste gelecek şekilde koyup yufkanın büyüklüğüne göre 12 parçaya bölüyorum.
Adım 6: İç malzemem soğuduktan sonra üçgen yufkaların geniş tarafına biraz malzemeden koyup sigara böreği sarar gibi sarıyorum.
Kalan tek yufkayı ikiye katlayıp onuda 6 eşit parçaya bölerek aynı işlemi yapıyorum. Daha sonra bir kase içerisinde karıştırdığım yumurtaya sonra galeta ununa bulayıp orta sıcaklıktaki yağda kızartıyorum. Sıcak olarak servis edin afiyet olsun…
Bu Tarifi Yapanlar
Benzer Tarifler
Sarıyer Böreği Tarifi
Çıtır çıtır yapılışı çok pratik Sarıyer Böreği tarifi. Pastaneden aldığınız Sarıyer böreğinden daha lezzetli. Yufka açmaya gerek kalmadan hazır baklava
Milföylü Yufkalı Börek Tarifi
Milföylü Yufkalı Börek Tarifi. Börek, başta İç Anadolu olmak üzere bir çok bölgemizde favori yiyecek. Sizleri bu tarifte biraz daha modern bir yorum ile tanıştırıp
Köfteli Börek Tarifi
Köfte ve börek. İkisi de kültürümüzün önemli parçaları. Peki bir araya gelirlerse nasıl olurdu? hiç düşündünüz mü? Biz düşündük ve sizin için Köfteli Börek Tarifi hazırladık.
0 Yorum