Sebzeli Patates
Videolu Tarif
Akşam yemeği için istediğiniz sebzeler ile hazırlayın.
Kaç Kişilik?
8
Hazırlama Süresi
60 dakika
Kalori
383
Öğün
Akşam Yemeği
Beşamel Soslu Sebzeli Patates Tarifi
Tarif: Sibel Yalçın
Akşama ne yemek yapacağını düşünmek yapmaktan daha zordur:)
İşte Beşamel soslu sebzeli patates yemeği evde bulunan sebzeler ve biraz kıyma ile hazırlayacağınız bir akşam yemeği.
Sebzeleri değiştirebilirsiniz. Mesela yazın bir kabak, bir patlıcan ilavesi yapabilirsiniz.
Tamamen buzdolabındaki malzemelere veya sevdiğiniz sebzeler ile bu lezzeti dilediğiniz gibi yapın.
Sevgiyle kalın…
İçindekiler
- 1 adet büyük boy kuru soğan
- 2 adet orta boy havuç
- 1 kutu mısır
- 4 adet patates
- 1-1,5 su bardağı bezelye
- yarım çay bardağı zeytinyağ
- 400 gr kıyma
- 1 tepeleme çorba kaşığı tereyağ
- 1 tepeleme çorba kaşığı un
- 1 su bardağı süt
- 1 kutu krema
- 1 su bardağı kaşar peynir rendesi
- karabiber
- tuz
Besin Değerleri (1 Kişi)
Kalori : 383 Kcal
Karbonhidrat : 32.9 g
Protein : 24.3 g
Lütfen besin değerlerinin kullanılan ürünlere göre değişiklik gösterebileceğini unutmayın.
Adım Adım Tarif
Adım 1: Kuru soğanı yemeklik doğrayın. Havucun kabuklarını soyun küp küp doğrayın.
Adım 2: Zeytinyağ tencereye alıp önce kuru soğanı ardından havucu ekleyerek kavurma işlemine başlayın. Bunlar kavrulunca içine mısırı ve bezelyeyi ilave edip biraz daha kavurun. Bezelye ister dondurucudan ister konserve isterseniz de mevsiminde taze olarak kullanabilirsiniz.
Adım 3: Kıymayı ayrı bir tavada kendi yağı ile hiç yağ koymadan kavurup sebzelerin içerisine ilave edin. Biraz tuz ve karabiber koyduktan sonra karıştırıp kare büyük boy borcam içine boşaltım düzleştirin.
Adım 4: Patatesin kabuklarını soyup küp küp doğradıktan sonra kızartın.
Adım 5: Beşamel sos için tereyağı tencereye alın. Yağ erişince unu koyup kokusu çıkana kadar kavurun. Oda sıcaklığındaki unu ekleyin koyulaşmaya başlayınca kremayı, tuzu ve karabiberi koyun bir taşım kaynayınca kenara alın.
Adım 6: Beşamel sosun yarısını kıymalı sebzeli harcın üzerine yayın. Onun üstünü kaşar peynir rendesinin yarısını ve kızarmış olan patatesin tamamını üzerine yayın. Kaşar peynirin kalanını patates üzerine yayıp, kalan beşamel sosu döktükten sonra önceden ısıtmış olduğunuz fırında pişirin. Servisten önce inc kıyılmış taze soğan yarağı ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…
Bu Tarifi Yapanlar
Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.
“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”
Benzer Tarifler
Kıymalı Soğan Dolması Tarifi, Nasıl Yapılır?
Soğan Dolması, daha önce yemediyseniz mutlaka denemeniz gereken lezzetlerden biri. Kıymalı soğan dolması yöresel lezzetlerimizden. Şimdi çok az malzemeyle
Evde Çıtır KFC Tavuk Nasıl Yapılır?
Eminim birçok Evde Çıtır KFC Tavuk Nasıl Yapılır? tarifi görmüşsünüzdür. Ben bugün sizlerle KFC Restoranında yediğiniz lezzette dışı çıtır içi sulu KFC tavuğu
Peynirli Kabak Kızartması Tarifi
Peynirli Kabak Kızartması, bugüne kadar yaptığım yediğim en lezzetli kabak kızartması diyebilirim. Hatta videosunu paylaşırken başlık olarak balık değil kabak
0 Yorum