Sarımsaklı Ekmek
Videolu Tarif
İster kahvaltıya, ister çay saatine…
Kaç Kişilik?
8
Hazırlama Süresi
60 dakika
Kalori
———
Öğün
Kahvaltı Saati
Sarımsaklı Peynirli Pide Tarifi
Üzerine sürülen sarımsaklı sosu, aralarına yerleştirilen kaşar peyniriyle nefis bir lezzet sarımsaklı peynirli pide. Sarımsaklı ekmek olarak da geçiyor ama ben şekli sebebiyle pide demeyi tercih ediyorum. Üzerine sürülen iki türlü sosu ver biri zeytinyağı ile hazırlanıyor, diğeri tereyağı. Benim favorim tereyağlı ama evde tereyağı kalmamışsa zeytinyağlı olarak da yapıyorum. Ben en çok yanında biraz siyah zeytin ve bir bardak çayla yemeyi çok sevdiğim bu harika lezzeti yapın beğeneceğiniz garanti bir tarif.
Sevgiyle kalın…
Sarımsaklı Kaşar Peynirli Pide
Sarımsaklı Kaşar Peynirli Pide İçindekiler
- 150 ml ılık süt veya su
- 1 adet büyük yumurta
- 5 gr kuru maya (1 tepeleme tatlı kaşığı)
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ veya zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 2 su bardağı + yarım çay bardağı un (verdiğim ölçü yaklaşık bir ölçü bunun biraz azı veya biraz fazlası olabilir)
Üzeri için;
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı veya 40-50 gr oda sıcaklığında iyice yumuşamış tereyağı
- 2-3 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı kekik
- biraz tuz
- 200 gr kaşar peynir
- fırından çıkarınca üzerine ince ince kıyılmış maydanoz dökün
Tarifte kullanılan su bardağı 250 ml…
TARİF VİDEOSU
Adım Adım Sarımsaklı Kaşar Peynirli Pide Tarifi
Adım 1: Hamuru için kasenin içine şeker, maya ve ılık sütü koyup karıştırın (eğer evde süt kalmamışsa su kullanabilirsiniz) . Mayanın aktive olması için yaklaşık 15 dakika bekleyin. Maya aktive olduktan sonra zeytinyağı, yumurta ve tuzu ekleyip karıştırın.
Adım 2: Önce bir miktar un koyun spatula ile karıştırın, sonra yavaş yavaş un ekleyerek kulak memesinde bir hamur elde edin. Hamurun çok iyi yoğurulması gerekiyor o yüzden ben bir sürede tezgahta hamuru yoğuruyorum. Hamur hazır olunca üzerini kapatıp hamur iki katına çıkana kadar mayalandırın.
Adım 3: Hamur mayalanırken üzerine sürmek için sarımsağı biraz tuz ile birlikte sarımsak dövücüde dövün. İyice oda sıcaklığında yumuşamış olan tereyağı içine sarımsağı ve kekiği koyup hepsini karıştırın. Veya tereyağı yerine zeytinyağı koyup tüm malzemeyi karıştırıp kenara alın.
Adım 4: Yağlı kağıt üzerine biraz yulaf kepeği yoksa biraz un serpin ve mayalanan hamuru üzerine alın. Önce biraz elinizle, sonra çok az üzerine un serperek merdane ile yarım parmak kalınlığında açın. Hamur üzerine ister elinizle ister yumurta fırçasıyla hazırlamış olduğunuz sarımsaklı karışımı eşit bir şekilde yayın.
Adım 5: Hamur üzerine bir pizza dilimleyici veya bıçak ile kenara gelmeyecek şekilde kareler çizin. Tamamen kesmeyin yalnızca çizik atın. Üzerine bir tepsi kapatıp 30 dakika kadar hamuru dinlendirin.
Adım 6: Kesik attığınız aralara dilimlediğiniz kaşar peynirini yerleştirin. Önceden ısıtmış olduğunuz 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra üzerine maydanoz serpiştirip ister bıçakla dilimleyerek, isterseniz de elinizle bölerek servis edin. Afiyet olsun…
Bu Tarifi Yapanlar
Benzer Tarifler
Portakal Marmelatı Nasıl Yapılır?
Tam Kıvamında Portakal Marmelatı Nasıl Yapılır? diyenlerin aradığı tarif. Kış denince akla ilk gelen meyvelerden biri portakal olacaktır. C vitamini
Şeftali Marmelatı Tarifi – Nasıl Yapılır?
Kış hazırlıklarının vazgeçilmez lezzetleri olan reçel ve marmelat tariflerinden Şeftali marmelatı tarifi. Çoğunlukla Türk mutfağında kahvaltı sofraları için
21 Dakikada Vişne Reçeli Nasıl Yapılır?
Tam 21 dakikada vişne reçeli nasıl yapılır? Daha önce sizlerle 21 dakikada çilek reçeli nasıl yapılır? tarifi ve videosunu paylaşmıştım. O yazımda bu yöntemle
0 Yorum