Orijinal Magnolia Tarifi
Videolu Tarif
Sütlü tatlı sevenler için harika bir tarif…
Kaç Kişilik?
8
Hazırlama Süresi
50 dakika
Kalori
Öğün
Çay Saati
Orijinal Magnolia Tarifi, Nasıl Yapılır?
Tarif: Sibel Yalçın
Orijinal Magnolia Tarifi
Magnolia, sütlü tatlı sevenleri için ara katlarındaki bisküvi ve ister çilekli, ister muzlu hazırlayabileceğiniz çok hafif bir sütlü tatlı tarifi.
Ağır akşam yemeklerinden sonra veya kahve yanına çok yakışan hafif bir tatlı servis etmek isterseniz muzlu magnolia tarifini mutlaka deneyin.
Umuyorum yapıp afiyetle yersiniz. Sevgiyle kalın.
Orijinal Magnolia Tarifi, Nasıl Yapılır?
Magnolia Tarifi Malzemeler
- 1 lt süt
- 2 yumurta sarısı
- 2 çay bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı buğday nişastası
- 2 tepeleme yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 200 ml krema
- 1 paket kakaolu pötibör bisküvi (istediğiniz bir bisküviyi kullanabilirsiniz)
- Biraz fındık (isteği bağlı)
- Meyve
Orijinal Magnolia Yapılışı
Adım 1: Tencereye nişasta, un, yumurta ve şekeri koyun. Yavaş yavaş sütün yarısını ekleyerek çırpma teli ile karıştırın.
Adım 2: İyice karıştırdıktan sonra ocağa alın. Orta ateşte kalan sütü ekleyip devamlı karıştırarak pişirin. İyice koyulaşınca vanilyayı ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.
Adım 3: Soğutmak için tepsiye dökün karıştırarak hem soğutun hem kabuk tutmasını engelleyin.
Adım 4: Tamamen soğuyunca karıştırma kabına alın mikserle 5 dakika karıştırın. Karıştırma esnasında kremayı ekleyin.
Adım 5: Bisküviyi blender dan geçirin bu esnada lezzet versin diye isterseniz içine fındık koyup birlikte blender dan geçirebilirsiniz.
Adım 6: Servis edeceğiniz bardağın en altına bisküvi koyup bastırın, kenarlarına meyve dilimleri koyup ortasına meyvelerin üzerine gelecek kadar muhallebi koyun. Bir kaç kez tezgaha vurun.
Adım 7: Üzerine tekrar bisküvi koyup hafifçe bastırın. Muhallebi koyun bardağı bir kaç kez tezgaha vurun en son bisküvi koyup üzerine yine hafifçe bastırın. İsterseniz bisküviyi üç kat yerine iki kat olarak koyabilirsiniz.
Adım 8: Bisküvi ve muhallebi bitene kadar bu şekilde bardaklara yerleştirin.En az 4-5 saat buzdolabında bekletin. Bir gece beklerse daha güzel oluyor. Servisten önce istediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Bu Tarifi Yapanlar
Benzer Tarifler
Limon Köpüğü Tatlısı – Limon Mousse
Limon Köpüğü Tatlısı (Limon Mousse), deneyenlerin asla pişman olmayacağı bir lezzet. Yazın favorisi olacak bir tatlı tarifi sizlerle paylaşmak istedim.
Çilekli Trileçe Tarifi Nasıl Yapılır?
Çilekli Trileçe Tarifi hem bol sütlü. hem meyveli oluşuyla çok lezzetli bir sütlü tatlı tarifi. Daha önce sizlerle Karamel soslu trileçe ve Frambuaz soslu
Kupta Kardelen Tatlısı Tarifi
Kupta Kardelen tatlısı, güzel İzmir’in nefis sütlü tatlı tarifi. Bu sefer kardelen tatlısı tarifini kupta deneyin. Kupta kardelen tatlısı kaşık kaşık
0 Yorum