Un bir çok yemekte, tatlıda, kekte veya hamur işi tarifinde kullandığımız vazgeçilmez lezzetlerden yalnızca biri. Mısır Unu ise mısır tanelerinin öğütülmesi ile elde edilen bir un çeşidi. Bu un bir çok yerde yemeklerinize çeşitlilik katmasıyla meşhur. Özellikle balık yemeklerinde, hele ki hamsinin pişirilmesinde kullanıldığında son derece lezzetli oluyor. Bu derece lezzetli bir unun faydası da yoğun. Mısır ununun faydaları gerçekten saymakla bitmiyor ve maalesef pek bilinmiyor.
Mısır Ununun Faydaları sadece yemeklere çeşitlilik katması ile sınırlı değil. Mısır gibi faydalı bir yiyeceğin unu da son derece faydalı.
HAŞLANMIŞ MISIR SUYUNUN FAYDALARI NELERDİR? OKUMAK İÇİN TIKLA
MISIR UNUNUN 8 FAYDASI
- Kolesterolü Dengeler
- Bağışıklık Sistemini Güçlendirir
- Kabızlığa İyi Gelir
- Kemikleri Güçlendirir
- Cildi Temizler
- Yüksek Tansiyona İyi Gelir
- Alzheimer Riskini Önleyebilir
- Göz Sağlığını Destekler
Ayrıca mısır unu protein bakımından da çok yeterli bir undur. Özellikle sporcular ve diyet yapanlar, bu nedenle normal un kullanılan yemeklerden uzak duranlar bu eksiklerini mısır unu ile kapatabilirler.
Mısır unu kolestrolü dengelediği için belirli yaşın üstündekiler için de son derece faydalıdır. Yine yüksek tansiyon ve Alzheimer riskini önlemesi nedeniyle belirli yaş üstü için son derece faydalı bir gıda olmasını sağlıyor.
Bu yönden mısır unu çeşitli tarifler içerisinde kullanmanızı şiddetle tavsiye ettiğim bir un. Mısır unu özellikle Kek ve ekmeklere eklenebilir. Vitamin ve mineral bakımından zengin olmasından dolayı insan vücuduna sayısız faydası bulunmaktadır. Ayrıca bu un çinko bakımından da zengindir. Çinko, yiyecekleri enerjiye dönüştürmenize yardımcı olmaktadır.
Son yorumlar