Kestane Püreli Cheese
Doyumsuz bir lezzet. Özellikle yazın soğuk soğuk muhteşem oluyor.
Kaç Kişilik?
12
Hazırlama Süresi
60 dakika
Kalori
Öğün
Çay Saati
Kestane Püreli Cheese, Mousse.
Tarif: Sibel Yalçın
Etkinliğin son tarifi tadı damağınızda kalacak bir lezzet, biraz zahmetli gibi görünse de yapımı çok zor değil.
Mutlaka yapıp denemenizi tavsiye ederim. Özellikle yazın dondurma yerine servis edeceğiniz enfes bir tarif oldu.
Sevgiyle kalın…
Kestane Püreli Cheese-Chocolate Mousse, Taze Zencefilli Vişneli Sos ile
İçindekiler
- 100 gr içim taze peynir
- 200 gr bitter çikolata
- 1 adet yumurta sarısı
- 3 adet yumurta akı
- 70 gr toz şeker
- 1 paket ülker başak bisküvi
- 100 gr kestane püresi
- 30 gr tereyağ
TAZE ZENCEFİLLİ VİŞNELİ SOS İÇİN;
- 200 gr Vişne
- 80 gr toz şeker
- 80 gr su
- 20 gr küçük küçük doğranmış taze zencefil
Adım Adım Tarif
Adım 1: Kestane püresi, bisküvi ve oda sıcaklığındaki tereyağı rondo da çekip hamur haline getirin. Kelepçeli 20-22 cm lik kalıba yağlı kağıt serip üzerine bastırarak bu karışımı taban olarak yayın. 180 derecede fırında 10-15 dakika pişirip dışarı alın ve soğutun.
Adım 2: Çikolatayı benmari usulü eritin. Erimiş çikolataya mikserle önceden yumuşatıp biraz mikserle kabartdığınız içim taze peyniri ve yumurta sarısını ekleyip mikserle iyice birbirine yedirin.
Adım 3: Bu işlemleri yaparken kabınız su üzerinde olmasın ama elinizle dış yüzeyini tuttuğunuzda soğuk olmasın. Belli bir sıcaklıkta olsun ki peynir ve yumurta sarısı biraz pişsin.
Adım 4: Şeker ve yumurta akını mikserle kar haline gelene kadar çırpın. Çikolatalı karışımı spatula ile yavaş yavaş söndürmeden yumurta aklarını ekleyin ve buzdolabında bekletin.
Adım 5: Yaklaşık 30 dakika bekleyen karışımı soğumuş olan kestaneli hamurun üzerine yayın. Buzdolabında 5-6 saat bekletin (iyice mousse donsun). Sos için bütün malzemeleri kaynatın.
Adım 6: Soğuduktan sonra ister rondo dan geçirin isterseniz de o şekilde soğuttuktan sonra pastanın üzerine döküp pastamızı da dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun…
Bu Tarifi Yapanlar
Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.
“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”
Benzer Tarifler
Limon Köpüğü Tatlısı – Limon Mousse
Limon Köpüğü Tatlısı (Limon Mousse), deneyenlerin asla pişman olmayacağı bir lezzet. Yazın favorisi olacak bir tatlı tarifi sizlerle paylaşmak istedim.
Pasta Lezzetinde Kardelen Tatlısı Tarifi
Pasta lezzetinde Kardelen Tatlısı Tarifi, Pamuk gibi keki inanılmaz lezzetli kreması ile son zamanların trend tatlı tarifi. Tarifin videosunu çekeli çok
Sahine Tatlısı Tarifi, Nasıl Yapılır?
Sahine Tatlısı, Peygamber efendimizin en sevdiği tatlılardan bir tanesi. Peki o dönemlerde genellikle ramazan ayında tüketilen sahine tatlısı nasıl yapılır?
0 Yorum