Jöleli Tatlı Tarifi
Mevsimine göre istediğiniz meyveyi kullanarak yapabileceğiniz bir tatlı tarifi…
Kaç Kişilik?
12
Hazırlama Süresi
60 dakika
Kalori
205
Öğün
Çay Saati
Jöleli Tatlı Tarifi
Tarif: Sibel Yalçın
Havalar daha fazla serinlemeden yayınlamam gereken tariflerden biri daha. Jöleli Tatlı. Bu tatlı tam anlamıyla bir yıldız. Jöleli tatlı tarifi için aramaların fazla olduğunu biliyorum. Fakat iyi bir Jöleli Tatlı yapımı da bulamıyorsunuz. E hadi gelin sizleri bu dertten kurtarayım 🙂
Tarif annemden öğrendiğim hani kaç yıl öncesinden dersem yaşım ortaya çıkacak:) o yüzden üstü kapalı geçiyorum:) eski bir tarif:) Jöle ve meyve ile çok hafif ve serinletici bir tarif arzu ettiğiniz mevsim meyveleriyle yapabilirsiniz.
Benim bu seferki tercihim böğürtlen oldu. Tabi kullandığınız meyveye göre jöle kullanmalısınız.
Sevgiyle kalın…
Jöleli Tatlı Tarifi
Jöleli Tatlı Yapmak İçin Gerekli Malzemeler
- 3 adet büyük yumurta
- 2 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı yoğurt
- 3 çay bardağı un
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 600-700 gr taze böğürtlen (mevsim meyvesi)
- 3 paket vişneli jöle (dr.oetker)
TARİF VİDEOSU
Adım Adım Jöleli Tatlı Hazırlanışı
Adım 1: Yumurta ve şekeri biraz mikser ile karıştır . Şeker miktarını mayhoş meyvelerde biraz daha damak tadınıza göre artırabilirsiniz.
Adım 2: Yoğurdu ekleyip biraz çırp, önceden elediğin un ve kabartma tozunu ekle. Yağladığın yuvarlak borcama dök. (veya o büyüklükte yuvarlak tepsiye). Hamuru spatula ile eşit olarak tepsiye yay.
Adım 3: Önceden ısıttığın 170 derecelik fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirip fırından çıkar. Kek soğuyana kadar bekleyip kalıptan çıkar. Tepsiyi tekrara kullanacağız o yüzden tepsiyi yıkayıp kurua.
Adım 4: Jöleleri üzerindeki tarife göre 3 paketi birden hazırlayıp bir kaç dakika bekletin.
Adım 5: Meyveleri önceden yıkayıp kurula. Meyveleri tepsiye dilidiğin gibi diz. Meyvelerin üzerine dikkatlice kek yerleştir en üstüne yavaş yavaş jöleyi kekin her tarafı ıslanacak şekilde dök. Dikkatlice sarsmadan buzdolabına kaldırıp yaklaşık 10-12 saat kadar beklet.
Adım 6: Pastanın en önemli ve zor kısmı tepsiden çıkarılması (videoyu izlemenizi tavsiye ederim). Bunun için bir tencereye biraz su koyup kaynatın ve tepsiyi üzerine oturtup çevirerek her tarafına buharın gelmesini sağlayın. Ara sıra sallayıp gevşeyip gevşemediğini kontrol edin. Biraz sabırlı ve yavaş olmak gerekiyor. Birden çok buhar gelip jöleyi bozarsa tekrardan soğutmanız gerekir. Gevşediğini anlayınca buhardan alıp servis tabağına ters çevirin. Tekrar buzdolabına kaldırıp servis esnasına kadar dolapta bekletin. Afiyet olsun…
Besin Değerleri (1 Kişi)
Kalori : 205 Kcal
Karbonhidrat : 44.5 g
Protein : 4.5 g
Bu Tarifi Yapanlar
Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.
Benzer Tarifler
Limon Köpüğü Tatlısı – Limon Mousse
Limon Köpüğü Tatlısı (Limon Mousse), deneyenlerin asla pişman olmayacağı bir lezzet. Yazın favorisi olacak bir tatlı tarifi sizlerle paylaşmak istedim.
Pasta Lezzetinde Kardelen Tatlısı Tarifi
Pasta lezzetinde Kardelen Tatlısı Tarifi, Pamuk gibi keki inanılmaz lezzetli kreması ile son zamanların trend tatlı tarifi. Tarifin videosunu çekeli çok
Sahine Tatlısı Tarifi, Nasıl Yapılır?
Sahine Tatlısı, Peygamber efendimizin en sevdiği tatlılardan bir tanesi. Peki o dönemlerde genellikle ramazan ayında tüketilen sahine tatlısı nasıl yapılır?
0 Yorum