Etsiz Çiğ Köfte

Videolu Tarif

Çiğ köfte yapmak hiç bu kadar kola olmamıştı. Etsiz en kolay çiğ köfte tarifi…

Kaç Kişilik?

8

Hazırlama Süresi

60 dakika

Kalori

 

Öğün

Akşam Yemeği

Etsiz Çiğ Köfte Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Şöyle lezzetli temiz çiğ köfte yapan yer arayışına son veriyoruz.

Evde çok kolay bir şekilde etsiz çiğ köfte hemde lavaşı ile kısa bir süre içinde yapmak mümkün.

Tüm püf noktaları ile birlikte you tube kanalımda yapılışını izleyebilirsiniz.

Lavaş tarifi için lütfen buraya tıklayın.

Sevgiyle kalın…

En Kolay Çiğ Köfte Tarifi

May 29, 2020 | Yemekler | 0 yorum

İçindekiler
  • 2 su bardağı çiğ köftelik bulgur
  • 1,5 su bardağı sıcak su
  • yarım demet nane
  • yarım demet maydanoz
  • 1 adet kuru soğan orta boy
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 1 tatlı kaşığı isot
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • yarım çay kaşığı kimyon
  • yarım limon suyu
  • yarım çay bardağı nar ekşisi
  • yarım çay bardağı sıvı yağ
  • istediğiniz yeşillikler ve limon yanında servis etmek için

Adım Adım Tarif

Adım 1: Bulguru kase içine alın üzerine kaynar suyu koyup karıştırdıktan sonra üzerini kapatıp yaklaşık 30 dakika bekletin.

Adım 2: Nane ve maydanozu yıkayıp yaprak kısımlarını kevgirde bekletip süzdürün. Blendır içine (mümkünse en büyük boy yoksa söylemiş olacağım işlemleri iki üç seferde yapın) kuru soğan ve sarımsak ile birlikte koyun ve blendırı çalıştırın. Ara ara kapağını açıp yan duvarlara yapışmış olan malzemeyi içeri alarak tekrar çalıştırın. Eğer soğana hassasiyetiniz varsa onu ayrıca rendeleyin veya blendırdan geçirip bir tülbent ile suyunu sıkıp öyle malzemelere ekleyin.

Adım 3: Kapağını açıp bu sefer içine baharatları koyun. İyice şişip yumuşayan bulgurdan birazını ilave edin üzerine nar ekşisi ve limon suyunu koyup yine ara sıra kapağını açıp kenara yapışanları içine alarak tüm malzemeyi blendırdan geçirin. Her açmada kalan bulgurdan ilave ederek tüm bulguru blendırdan geçirmiş olun. 

Adım 4: En son salçaları ekliyorum daha önce salçayı eklerseniz malzeme çok yapış yapış oluyor ve blendırdan geçiremiyorsunuz. Salça ile birlikte bir kaç dakika daha blendırtan geçirip tüm malzemeyi tepsiye alın.

Adım 5: Yavaş yavaş sıvı yağ veya zeytinyağ ekleyerek elinizle yaklaşık 15 dakika yoğurun. Yağ gerekirse daha fazla kullanabilirsiniz. Kuru veya çok cıvık olmayacak macun kıvamında olunca yoğurma işlemini bırakıp elinizle şekil verip bir tabağı dizebilirsiniz.

Adım 6: Önceden yıkayıp kuruttuğunuz yeşilliklerle (marul, göbek, limon, salatalık turşusu, maydanoz, nane, domates) servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…

TARİF VİDEOSU

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.
“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Evde Çıtır KFC Tavuk Nasıl Yapılır?

Evde Çıtır KFC Tavuk Nasıl Yapılır?

Eminim birçok Evde Çıtır KFC Tavuk Nasıl Yapılır? tarifi görmüşsünüzdür. Ben bugün sizlerle KFC Restoranında yediğiniz lezzette dışı çıtır içi sulu KFC tavuğu

Peynirli Kabak Kızartması Tarifi

Peynirli Kabak Kızartması Tarifi

Peynirli Kabak Kızartması, bugüne kadar yaptığım yediğim en lezzetli kabak kızartması diyebilirim. Hatta videosunu paylaşırken başlık olarak balık değil kabak