
Pastalar · 80 dk
Pastalar
Sabah 06.00 kalkıp pastacılık kurslarına kayıt olmak için Kadıköy yollarına düştüm. Amacım sizler için en iyi Doğum Günü Pastası tarifini hazırlamaktı. Doğum günleri özeldir. Dolayısıyla pasta da özel olmalı. Doğum günü pastası nasıl yapılır?

Sabah 06.00 kalkıp pastacılık kurslarına kayıt olmak için Kadıköy yollarına düştüm. Amacım sizler için en iyi Doğum Günü Pastası tarifini hazırlamaktı. Doğum günleri özeldir. Dolayısıyla pasta da özel olmalı. Doğum günü pastası nasıl yapılır? diyorsanız bu tarifi okuyunuz.
Benimdünyam bloğunun sahibi Fatma hanımdan kursun ve Filiz Enginler hocanın metini duymuştum. Bu yıl aklıma koydum gitmek için ama kurs yerine gittiğimde çok şaşırdım bu kadar izdiham görmemiştim.
Nasıl girdim kurs yerine bilmiyorum arkadan birileri iter önde insanlar neyse çok şükür kayıt yaptırdım ama bende nasıl oldu bilmiyorum daha sonra arayıp tam bir bilgi alacağım:) İnşallah kurstan sonra daha güzel paylaşımlarda bulunurum sizlerle…
Bende bugün kızımın doğum günü masasından ilk önce pasta tarifiyle haftaya başlamak istedim:)
Sevgiyle kalın…
Kek için bütün kuru malzemeleri (toz şeker, un, vanilya, kakao, kabartma tozu, tuz) bir kase içerisine eleyin ve karıştırın.
Ayrı bir kap içerisinde yumurta, süt, sıvı yağı çırpma teli ile karıştırıp yavaş yavaş unlu karışıma ekleyerek yine çırpma teli ile karıştıralım ve üzerine önceden hazırladığımız kahvemizi sıcak olarak yine yavaş yavaş karıştırarak ekleyin.
Önceden yağlı kağıt serdiğimiz 26 cm lik iki kelepçeli kalıba karışımı paylaştırıp tezgahımıza her tarafının eşit olması için 5-6 kez vurarak sallayalım.Yaptığımız kek yumuşak dokulu bir kek ortadan ikiye kesme işlemi zahmetli olabilir o yüzden iki kelepçeli kalıpta yapmakta fayda var. Tabi kalıbınız yoksa o zaman çok keskin bir bıçak kullanmanızı öneririm.
Önceden ısıttığımız 170 derecelik fırında 20 dakika pişirdikten sonra kürdan ile kontrol edelim ve pişmişse çıkaralım. Kalıbın içinde soğumasını bekleyin.
Kreması için toz kremşantiyi bir kase içerisine alıp üzerine yavaş yavaş sütü ekleyerek çırpalım. Koyulaşınca buzdolabına kaldırın.
Bir tencereye kremayı boşaltıp kaynama noktasına gelene kadar ocakta tutalım. Kaynatmayalım yeterince ısınınca kenara alıp kremayı cam bir kase içerisine döküp üzerine çikolatayı koyup spatula ile devamlı karıştırarak çikolatanın erimesini sağlayın. Onu da buzdolabına kaldırın.