Bisküvili Muhallebili Kabak Tatlısı

Kabak bitmeden denenmesi gereken hem görüntü hemde lezzet olarak beğeneceğiniz bir tarif…

Kaç Kişilik?

16

Hazırlama Süresi

60 dakika

Kalori

308

Öğün

Çay Saati

Bisküvili Muhallebili Kabak Tatlısı

Tarif: Sibel Yalçın

Bisküvili Muhallebili Kabak Tatlısı tarifi kabak mevsimi bitmeden yayınlanmak için bekleyen bir tarif.

Eğer kabak tatlısını fazla yapmışsanız ve aynı lezzeti üst üste yemek istemiyorsanız evdeki kabak tatlınızı miktarına göre ölçüleri değiştirerek yapabileceğiniz bir tarif.

Orijinal tarifte iki paket kepekli bisküvi diyor ben de bu miktara uyarak yaptım ama bana göre fazla geldi, o yüzden malzeme listesine 1,5 paket olarak yazıyorum…

Sevgiyle kalın…

İçindekiler

24 cm lik kelepçeli kalıp kullanılmıştır. Kullanılan su bardağı ölçüsü 250 ml dir.
Alt Taban İçin;

  • 1,5 paket kepekli veya yulaflı bisküvi
  • 2 çorba kaşığı tereyağ

En Üst Kat İçin;

  • 1 kg kabak
  • 1,5 su bardağı toz şeker

Ara Kat İçin;

  • 1 lt süt
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 5 çorba kaşığı un
  • 50 gr tereyağ
  • Süslemek için bol ceviz

Besin Değerleri (1 Kişi)

Kalori : 308 Kcal

Karbonhidrat : 38.1 g

Protein : 8.1 g

Adım Adım Tarif

Adım 1: Bisküviyi rondo dan geçirip erittiğiniz tereyağ ile elinizle karıştırın.

Adım 2: Kenarına yağlı kağıt koyduğunuz kelepçeli kalıbın tabanına iyice bastırarak yerleştirin. Buzdolabına kaldırın.

Adım 3: Kabağı üzerine toz şekeri serpin 1-2 saat beklettikten sonra suyunu çekene kadar pişirin ve çatalla ezip soğumaya bırakın.

Adım 4: Muhallebi için tencereye süt, toz şeker ve unu koyun. Devamlı karıştırarak muhallebi koyulaşana kadar pişirin.
Kenara alın yağı ekleyin yaklaşık 5 dakika mikserle karıştırın.

Adım 5: Kelepçeli kalıbı dolaptan çıkarın üzerine muhallebiyi dökün ve soğumasını bekleyin.

Adım 6: İyice soğuyunca buzdolabına kaldırın biraz beklettikten sonra üzerine kabağı yerleştirin tekrar buzdolabına kaldırın. Servisten önce üzerine bol ceviz serpin ve kelepçeli kalıptan çıkararak servis tabağına alın.
Afiyet olsun…

5 Yorumlar

  1. Kevserözgür

    Merhaba,
    Ben tarife göre yaptım fakat muhallebi servis tabağından aktı durdu çok üzüldüm.
    Neden oldu anlamadım. Birkaç kere yapmıştım ama ilk defa böyle oldu 🙁
    Sizce nedendir ?

    Yanıtla
    • sibely

      Merhabalar, mutlaka un miktarı az gelmiştir bir daha yaptığınız zaman un miktarını artırın un dan una bazen fark edebiliyor sevgiler

      Yanıtla
    • Saca

      Ün dolu dolu bir su bardağı olursa tam gelir..

      Yanıtla
  2. Yeşim

    Çok güzel oldu tarif için teşekkürler

    Yanıtla
    • sibely

      teşekkür ederim

      Yanıtla

Bir İçerik Gönder

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.
“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Sahine Tatlısı Tarifi, Nasıl Yapılır?

Sahine Tatlısı Tarifi, Nasıl Yapılır?

Sahine Tatlısı, Peygamber efendimizin en sevdiği tatlılardan bir tanesi. Peki o dönemlerde genellikle ramazan ayında tüketilen sahine tatlısı nasıl yapılır?