Bisküvili Muhallebili Kabak Tatlısı
Kaç Kişilik?
16
Hazırlama Süresi
60 dakika
Kalori
308
Öğün
Çay Saati
Bisküvili Muhallebili Kabak Tatlısı
Bisküvili Muhallebili Kabak Tatlısı tarifi kabak mevsimi bitmeden yayınlanmak için bekleyen bir tarif.
Eğer kabak tatlısını fazla yapmışsanız ve aynı lezzeti üst üste yemek istemiyorsanız evdeki kabak tatlınızı miktarına göre ölçüleri değiştirerek yapabileceğiniz bir tarif.
Orijinal tarifte iki paket kepekli bisküvi diyor ben de bu miktara uyarak yaptım ama bana göre fazla geldi, o yüzden malzeme listesine 1,5 paket olarak yazıyorum…
Sevgiyle kalın…
İçindekiler
24 cm lik kelepçeli kalıp kullanılmıştır. Kullanılan su bardağı ölçüsü 250 ml dir.
Alt Taban İçin;
- 1,5 paket kepekli veya yulaflı bisküvi
- 2 çorba kaşığı tereyağ
En Üst Kat İçin;
- 1 kg kabak
- 1,5 su bardağı toz şeker
Ara Kat İçin;
- 1 lt süt
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 5 çorba kaşığı un
- 50 gr tereyağ
- Süslemek için bol ceviz
Besin Değerleri (1 Kişi)
Kalori : 308 Kcal
Karbonhidrat : 38.1 g
Adım Adım Tarif
Adım 1: Bisküviyi rondo dan geçirip erittiğiniz tereyağ ile elinizle karıştırın.
Adım 2: Kenarına yağlı kağıt koyduğunuz kelepçeli kalıbın tabanına iyice bastırarak yerleştirin. Buzdolabına kaldırın.
Adım 3: Kabağı üzerine toz şekeri serpin 1-2 saat beklettikten sonra suyunu çekene kadar pişirin ve çatalla ezip soğumaya bırakın.
Adım 4: Muhallebi için tencereye süt, toz şeker ve unu koyun. Devamlı karıştırarak muhallebi koyulaşana kadar pişirin.
Kenara alın yağı ekleyin yaklaşık 5 dakika mikserle karıştırın.
Adım 5: Kelepçeli kalıbı dolaptan çıkarın üzerine muhallebiyi dökün ve soğumasını bekleyin.
Adım 6: İyice soğuyunca buzdolabına kaldırın biraz beklettikten sonra üzerine kabağı yerleştirin tekrar buzdolabına kaldırın. Servisten önce üzerine bol ceviz serpin ve kelepçeli kalıptan çıkararak servis tabağına alın.
Afiyet olsun…
5 Yorumlar
Bir İçerik Gönder
Bu Tarifi Yapanlar
Benzer Tarifler
Limon Köpüğü Tatlısı – Limon Mousse
Limon Köpüğü Tatlısı (Limon Mousse), deneyenlerin asla pişman olmayacağı bir lezzet. Yazın favorisi olacak bir tatlı tarifi sizlerle paylaşmak istedim.
Pasta Lezzetinde Kardelen Tatlısı Tarifi
Pasta lezzetinde Kardelen Tatlısı Tarifi, Pamuk gibi keki inanılmaz lezzetli kreması ile son zamanların trend tatlı tarifi. Tarifin videosunu çekeli çok
Sahine Tatlısı Tarifi, Nasıl Yapılır?
Sahine Tatlısı, Peygamber efendimizin en sevdiği tatlılardan bir tanesi. Peki o dönemlerde genellikle ramazan ayında tüketilen sahine tatlısı nasıl yapılır?
Merhaba,
Ben tarife göre yaptım fakat muhallebi servis tabağından aktı durdu çok üzüldüm.
Neden oldu anlamadım. Birkaç kere yapmıştım ama ilk defa böyle oldu 🙁
Sizce nedendir ?
Merhabalar, mutlaka un miktarı az gelmiştir bir daha yaptığınız zaman un miktarını artırın un dan una bazen fark edebiliyor sevgiler
Ün dolu dolu bir su bardağı olursa tam gelir..
Çok güzel oldu tarif için teşekkürler
teşekkür ederim