Armutlu Kakaolu Kek Tarifi
Kaç Kişilik?
20
Hazırlama Süresi
80 dakika
Kalori
295
Öğün
Çay Saati
Armutlu Kakaolu Kek Tarifi
Armutlu kakaolu kek tarifini sizlerle paylaşmadan önce bazı önerilerde bulunmak istiyorum.
Benim kek kalıbım 33 cm’e 11 cm bir kek kalıbı. Siz daha küçük bir kek kalıbı kullanacaksanız mutlaka malzeme miktarlarını azaltmanız gerekir.
Armutların kabuklarını soymadan iyice yıkayıp kuruladıktan sonra kullandım ama kabuktan dolayı kek çok çabuk armuttan ayrıldı. Bir daha ki sefere kabuklarını soyarak deneyeceğim. Böylece kek daha iyi armuda tutunur diye düşünüyorum.
Kesinlikle iyice soğumadan kalıptan çıkarmayın ben biraz aceleci davrandım ve arka kısmında biraz parçalanmalar oldu. Bizler tabi biraz fotoğraf çekimi yüzünden ışığı kaçırmamak için zaman zaman bu acele ediyoruz.
Yapıp yiyenlere şimdiden afiyet olsun. Mutlu Hafta sonları hepimize.
Sevgiyle kalın.
Armutlu Kakaolu Kek İçindekiler
- 3 adet büyük yumurta
- ¾ su bardağı süt
- 180 gr tereyağ veya margarin (oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı esmer toz şeker (veya normal toz şeker)
- 1 + ¾ su bardağı un
- ¾ su bardağı unun üzerine tamamlayacak kadar kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 çimdik tuz
- 4 adet orta büyüklükte armut
- üzerine serpmek için pudra şekeri
Armutlu Kakaolu Kek Besin Değerleri (1 Kişi)
Kalori : 295 Kcal
Karbonhidrat : 39.7 g
Protein : 4.6 g
Adım Adım Armutlu Kakaolu Kek Tarifi
Adım 1: Dikdörtgen kek kalıbının her tarafını yağlayıp unla.
Adım 2: Yumurtaların akını ve sarısını ayır. Akını bir çimdik tuz ile iyice kabarana kadar mikserle karıştır.
Adım 3: Ayrı bir yerde yağı ve şekeri krema haline gelene kadar karıştır ve yumurta sarısını ekle. Biraz karıştırdıktan sonra sütü ekle.
Adım 4: Karıştırma işlemi bitince un, kakao ve kabartma tozunu eleyin, (eğer kakaosuz yapmak veya kakao miktarını azaltmak isterseniz azaltığınız miktarda un ekleyin)
Adım 5: Yumurta sarılı karışıma bir un karışımı bir yumurta aklı karışım olarak spatula ile iki seferde tüm malzemeyi aşağıdan yukarıya doğru daireler çizerek ekle.
Adım 6: Kalıbın alt kısmına biraz kek karışımını yay armutları iyice yıka ve belirli aralıklarla yerleştir üzerine kalan malzemeyi kaşık kaşık boşluklara yerleştir.
Adım 7: 190 derecede önceden ısıttığınız fırında 55-60 dakika pişir.
Adım 8: Fırından çıkardıktan sonra mutlaka soğumasını bekle.
Adım 9: Ben kalıbı yan yatırdım ve arkadan kalıbı çekerek keki çıkardım ve keki elimle servis tabağının içine tekrar dik olarak yerleştirdim. Bu işlemi mutlaka servis tabağında yapın çünkü daha sonra servis tabağına aktarırken parçalanır.
Adım 10: Servis tabağına aldıktan sonra üzerine pudra şekeri serperek servis edin. Afiyet olsun.
Bu Tarifi Yapanlar
Benzer Tarifler
Portakal Soslu Pasta Tarifi
Tadına doyulmaz bir lezzet Portakal soslu pasta tarifi. Pastanın yumuşacık pamuk gibi bir keki var. Aynı zamanda üzerinde nefis kreması ve efsane portakal sosu
Fıstık Ezmeli Brownie Tarifi
Fıstık Ezmeli Brownie Tarifi. Brownie kahve yanında sevdiğim en lezzetli kek tariflerinden. Bu sefer fıstık ezmesi ile denediğim brownie çok lezzetli olunca
Fıstık Ezmeli Madeleines (Madlen Kek)
Fıstık Ezmeli Madeleines (Madlen Kek) Fransız mutfağının bizlere kazandırdığı Madeleines (Madlen Kek) tarifi. Madien olarak da bilinen Fıstık Ezmeli Madeleines
0 Yorum