Tüyap Palas
İstanbul’en ilk fuar oteli olan Tüyap Palas Otelde geçtiğimiz gün Sevgili Şef Özlem Mekik Bi mutfak ta iki şef in davetiyle blog yazarları olarak bir araya geldik. Tüyap Palas Yiyecek & İçecek Direktörü Erdem DIRBALI önderliğinde, nefis bir öğle yemeği ardından harika Çikolata Workshop’u gerçekleştirdik.
5 Yıldızlı Hizmet, 5 Yıldızlı Ziyafet, 5 Yıldızlı Konfor la 120.000 metre kare kapalı alana sahip Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi içinde yer alan TÜYAP PALAS göl ve deniz manzaralı deluxe & süit odaları ile aynı anda 520 kişiye ev sahipliği yapabiliyor.
“Mükellef Kahvaltı ve Kaliteli Uyku” ilkesinin temel alındığı 5 yıldızlı, 260 odalı otelin Türk ve Dünya Mutfağının eşsiz lezzetlerinin sunulduğu tüm yiyecek ve içecek noktalarında misafirler otel genelinde benimsenmiş mükemmel hizmet anlayışı ve otel dışına çıkmadan doğrudan fuar alanına geçiş imkanı sayesinde Çalışırken Dinlenebilme’nin Konfor ve Kolaylığını bir arada yaşayabiliyor.
2016 yılı itibariyle hizmete alınacak ek 140 oda ile birlikte oda kapasitesini 400’e çıkaracak olan Tüyap Palas, %100 müşteri memnuniyeti anlayışı ve deneyimli ekibi ile misafirlerini ağırlıyor.
Gastronomi dünyasının tanınmış Chef ‘lerinden Erdem Dırbalı ,bir çok ülkenin damak tatlarına hakim uluslar arası yarışmalarda çalıştığı otellere ve ekibine her zaman büyük dereceler kazandırmış. Erdem Dırbalı Tüyap Palas çatısı altında a la carte sunum ayrıcalığını farklı konseptleriyle sektörün önde gelen blogger,yazar ve temsilcilerini ağırladığı öyle yemeği ve çikolata workshop etkinliğinin başlangıcında her sunum için detaylı bilgiler vererek tadım etkinliğine başladık.
Otelin a la carte restoranı Mimoza’nın menüsünde sunulan,
Karides ve Kabaklı Börek eşliğinde Yabani Mantar Çorbası
Çam Fıstıklı Kuzu Kavurmalı Humus
Tereyağlı Acılı Domates Soslu Beğendili Bonfile Dilimleri
Satsuma, Vişne ve Şampanyalı Sorbe
Kök Sebzeli Siyah Pirinç, Brokoli, Kereviz Püresi ve Choron Sos eşliğinde Somon Tava
Frambuaz Soslu Vanilyalı & Tarçınlı Panna Cotta Öğle yemeğinde tatma şansı bulduğumuz lezzetlerin isimleri. Tabi eşsiz sunumları ile mutfak ekibini unutmamak lazım.
Bizler için hazırlanan nefis öğle yemeğinden sonra sıra Çikolata Workshop’unda idi. Çikolata sevmeyen mutlaka vardır ama azınlıkta olduğuna eminim. Bende bir çikolata sever olarak birbirinden lezzetli çikolataların yapım aşamalarını ve ardından bizlerinde yaptığı çikolatalar ile bu harika günü tamamlamış olduk. Bu keyifli günde emeği geçen herkese tek tek teşekkür ediyorum. Sevgiyle kalın…
Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi
Tüyap Fair, Convention and Congress Center
34500 Büyükçekmece, İstanbul, Türkiye / Turkey
+ 90 212 867 1414 – 867 1430
Benzer Yazılar
Konya’da Ayçiçeği Hasat Zamanı
Türkiye’nin en sevilen ayçiçek yağı Yudum ile Tohum Derneği’nin geçen yıl başlattığı Yerli Ayçiçeği Tohumu Geliştirme ve Çiftçi Destekleme Projesi ikinci yılında Konya’da
Delice Zeytin Ağaçları Ekonomiye Kazandırılıyor
Savola Gıda bünyesinde bulunan Yudum Egemden zeytinyağı markası ile Tohum Eğitim ve Doğa Derneği sosyal sorumluluk projesi kapsamında yabani Delice Zeytinleri
Uluslararası Gaziantep Gastronomi Festivali
Uluslararası Gaziantep Gastronomi Festivali Dünya Bankası’nın en rekabetçi 7 şehirden biri olarak seçtiği, UNESCO’nun 116 şehir arasında gastronomi alanında Yaratıcı Şehirler Ağı’nda (UCCN) Türkiye’yi temsil eden ilk şehir olan Gaziantep, dünyanın en önemli...