Trileçe Tarifi
Kaç Kişilik?
20
Hazırlama Süresi
60 dakika
Kalori
387
Öğün
Çay Saati
Trileçe Tarifi
Bugün Derya’nın dünyası programında konuğumuza özel yapacağım tarif Karamel Soslu Trileçe.
Ben de ilk defa hafta sonu denedim ve çok beğendik. Yapılış aşaması çok uzun görünse de gözünüzü korkutmasın. Dikkatle harfi harfine uygularsanız çok kolay ve mükemmel bir lezzet ortaya çıkıyor.
Trileçe tatlısında ,tek sorun sabredip bir gün beklemek. Nasıl yapıldığını görmek isterseniz 12:50’de Kanal Türk ekranlarına bekleriz.
Oldukça bereketli bir tatlı o yüzden kalabalık bir aile değilseniz yarısını yapabilirsiniz. Tarifin orijinali üç ayrı sütten oluşuyor. Aynı miktarlarda keçi, manda ve inek sütü kullanılıyor. Bulmak her zaman mümkün olamadığı için ben yalnızca inek sütü kullandım. Gayet lezzetli oldu siz bulabilirseniz üç sütle yapabilirsiniz.
Trileçe Karamel Soslu Malzemeleri
- 6 adet yumurta (akı ve sarısı ayrılmış)
- 300 gr toz şeker
- 2 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 400 gr un
- Üst Kreması için;
- 500 gr krema
- 1,5 lt süt
- 300 gr süt tozu (ben 200 gr kullandım)
Karamel sosu için;
- 2 su bardağı toz şeker
- 1 paket krema (200 ml)
- 4 çorba kaşığı su
veya hazır karamel sos kullanabilirsiniz
Adım Adım Trileçe Yapımı
Adım 1: Yumurta akı ve şekeri kabarıp iyice beyazlaşana kadar mikser ile karıştırın. Yumurta sarılarını ayrı bir kasede karıştırın. Un, kabartma tozu ve vanilyayı ele.
Adım 2: Yumurta akına yumurta sarısını ekleyip mikserin en düşük devrinde veya tahta kaşıkla karıştırın. Unu iki kerede yumurtalara ekleyin. Kabaran yumurtaları söndürmeden yavaş yavaş mikserin en düşük devrinde veya tahta kaşıkla karıştırın.
Adım 3: Hamur sönmesin diye unu karışıma yedirir yedirilmez karıştırmayı bırakın.
Adım 4: Dikdörtgen borcamı yağlayın. (O ölçülerde başka bir tepsi olabilir ama daha küçük bir tepsi olmasın yoksa kekiniz çok kalın olur ve pişmez) Karışımı tepsiye boşaltın. Hamuru söndürmeden spatula yardımıyla tepsiye eşit bir şekilde yayın.
Adım 5: Önceden ısıttığınız 200 derecelik fırında 30 dakika pişirin. Eğer borcam ile pişiriyorsan fırının en alt rafına yerleştirin. (borcamların alt kısmı daha geç pişirdiği için)
Adım 6: Pandispanya piştikten sonra iyice soğumasını bekleyin. Pandispanya soğurken büyük bir kase içerisinde süt tozu, krema ve sütü iyice karıştırın.
Adım 7: Tarifi aldığım sitede 2 litre süt deniliyor ben 1,5 litre kullandım. Yeterli geldi. Ayrıca süt tozu 300 gr diyordu ben 200 gr kullandı. Süt tozu kahve içine konulan süt tozu değil. Eğer bulamazsanız hiç süt tozu kullanmadan krema ve sütü karıştırarak kullanabilirsiniz.
Adım 8: Pandispanya soğuyunca sütü daha iyi emmesi için üzerine kürdan batırarak delikler açın. Daha sonra karışımı yavaş yavaş dökün. Tepsiden taşacak gibi olursa çektikçe ilave edin.
Adım 9: Bütün sütü çekince üzerine karamel sos dökelim. Ben bu sefer hazır sos kullandım ama siz evde yapmak isterseniz, şekeri su ile kahverengi bir renk alana kadar orta ateşte bırakın. Ardından kremayı koyup hızlı hızlı karıştırıp ocaktan alın. Ilınınca tatlı üzerine dökün. Mutlaka bir gün buzdolabında beklemesi gerekiyor. Soğuk servis edin. Afiyet olsun.
Trileçe Besin Değerleri (1 Kişi)
Kalori : 387 Kcal
Karbonhidrat : 65.1 g
Bu Tarifi Yapanlar
Benzer Tarifler
Limon Köpüğü Tatlısı – Limon Mousse
Limon Köpüğü Tatlısı (Limon Mousse), deneyenlerin asla pişman olmayacağı bir lezzet. Yazın favorisi olacak bir tatlı tarifi sizlerle paylaşmak istedim.
Çilekli Trileçe Tarifi Nasıl Yapılır?
Çilekli Trileçe Tarifi hem bol sütlü. hem meyveli oluşuyla çok lezzetli bir sütlü tatlı tarifi. Daha önce sizlerle Karamel soslu trileçe ve Frambuaz soslu
Kupta Kardelen Tatlısı Tarifi
Kupta Kardelen tatlısı, güzel İzmir’in nefis sütlü tatlı tarifi. Bu sefer kardelen tatlısı tarifini kupta deneyin. Kupta kardelen tatlısı kaşık kaşık
0 Yorum