Susamlı Hellim

Peynir Kızartması

Videolu Tarif

Kahvaltı sofraları için pratik olduğu kadar lezzetli bir tarif…

Kaç Kişilik?

6

Hazırlama Süresi

20 dakika

Kalori

 

Öğün

Kahvaltı Saati

Susamlı Hellim Peyniri Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Bir çok aile için pazar kahvaltısı çok önemlidir.

Hafta ortası işe veya okula giden aile fertlerinin buluşma noktasıdır pazar kahvaltıları.

O yüzden daha bir özenilerek hazırlanır ve herkesin seveceği bir o kadarda kolay lezzetler hazırlanmaya çalışılır.

Susamlı Hellim Peynir Kızartması işte bu kahvaltı sofraları için hem çok kolay hemde çok lezzetli bir tarif.

Sevgiyle kalın…

İçindekiler

  • 250 gr hellim peyniri
  • 1 adet yumurta
  • 2 çay bardağı susam
  • kızartmak için sıvı yağ

Adım Adım Tarif

Adım 1: Peyniri bir gece önceden oda sıcaklığındaki su içerisine bırakın.

Adım 2: Kahvaltıdan hemen önce peyniri sudan çıkarın iyice kuruladıktan sonra dilimleyin.

Adım 3: Bir kase içinde yumurtayı çırpın başka bir kaseye susam koyun.

Adım 4: Peynir dilimlerini önce yumurtaya, ardından susama bulayıp tabağa dizin.

Adım 5: Tüm peynire bu işlemi yaptıktan sonra, orta ateşte ısıttığınız sıvı yağ içinde çevirerek kızartın.

Adım 6: Kızaran peyniri havlu kağıt üzerine alıp fazla yağını aldıktan sonra yanında yeşilliklerle sıcak olarak servis edin.

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Portakal Marmelatı Nasıl Yapılır?

Portakal Marmelatı Nasıl Yapılır?

Tam Kıvamında Portakal Marmelatı Nasıl Yapılır? diyenlerin aradığı tarif. Kış denince akla ilk gelen meyvelerden biri portakal olacaktır. C vitamini