Solo Akıllı Çözümler ile Çikolata Yapım Atolyesi

Hem dayanıklı hemde hesaplı sloganıyla tanıdığımız Solo’nun Chef’s İstanbul’da düzenlediği çikolata atölyesinde idim.

Solo kullanmayan hanım var mı? bilmiyorum ama mutlaka havlu kağıdı, peçetesi veya tuvalet kağıdını kullanmışsınızdır.

Ürünlerinin kalitesi eminim mutlu etmiştir en azından ben solo kullanmaktan mutluyum. Tanıdığım bir ürünün etkinliğine katılmak benim için ayrı bir zevk oluyor. Hele de Gülhan hanım ve eşi Mustafa beyle olmak da ayrı bir keyif diyebilirim.

 

Solo bizler için güzel bir çikolata atölyesi çalışması düzenlemiş.

Çok ta iyi etmiş:) o gün hem çikolatanın içine daldık, hem de solo ile kirlenmedik.

Solo havlu kağıtsız bir çikolata yapımı düşünemiyorum. Solo akıllı çözümlerine sıkıştırılmış tuvalet kağıtlarıyla devam ediyor, bundan sonra da farklı akıllı çözümlerle yollarına devam edeceklerine inanıyorum. Chef’s İstanbul Mutfak Atölyesi’nde Mustafa Kara’nın şefliğinde el yapımı çikolata ve truff yapımını öğrendik. Az çok biraz bilgim olsa da işi ustası yaparken görüp izlemek ve ondan yeni şeyler öğrenmek ve Gülhan hanımla vakit geçirmek günüme güzellik kattı.

Solo’nun güler yüzlü ekibine,Gülhan Kara ve Mustafa Kara çiftine bu güzel çikolata dolu gün için çok teşekkür ederim…

Not: Aşağıda paylaşacağım görseller ve tarif ile sizde bayram çikolatanızı kendiniz yapabilirsiniz…

SOLO AKILLI ÇÖZÜMLER İLE ÇİKOLATA YAPIM ATÖLYESİ

İÇİNDEKİLER

300 gr ham bitter çikolata
100 gr krema
150-200 gr kadar sütlü, bitter veya beyaz çikolata

YAPILIŞI
Öncelikle bitter çikolatamızı benmari usulü eritiyoruz.
Eritme esnasında çikolata miktarının ¾ ünü eritip kalan miktarı çikolatayı ateşten aldıktan sonra içerisine atıp devamlı karıştırarak eritiyoruz
Kullanım ısısının 28-30 derece civarında olması gerekiyor.
Bu derecede olan çikolatamızı çikolata kalıbına döküyoruz.
Daha sonra büyük bir kap içerisine kalıbı ters çevirerek çikolatayı boşaltıyoruz.
Kalıbı buzdolabına koyup en az 10 dakika kadar bekletiyoruz.
Süre daha uzun olursa daha garanti olur.
Kalıp buzdolabında iken bizde iç dolgusunu yani ganajı hazırlıyoruz.
Bunun için kremayı kısık ateşte ocakta kaynatıyoruz.
Kremayı karıştırarak kaynatın ve orta kısmından küçük fokurdama hareketleri başlayınca ocaktan alın.
İçine çikolatayı koyun (burada çikolata miktarı birazda sizin damak tadınıza göre değişkenlik gösterebilir) bu noktada arzuya göre toz kuru yemiş vs. eklenebilir.
Çikolata eriyene kadar karıştırın.
Yine karıştırarak ısısı düştükten sonra dolaptan kalıbımızı alıp içerisine iç dolgusunu boşaltın bir kaç kez tezgaha vurun ve üzerini spatula ile düzleştirerek fazla çikolataları alın.
Tekrar buzdolabına kaldırın ve yaklaşık 1 saat buzdolabında bekletin.
Son olarak kalıpları çıkarın üzerine benmari usulu erittiğiniz bitter çikolata ile kaplayın spatula ile taşmaları temizleyin ve buzdolabına alın
En az 5-8 saat buzdolabında beklettikten sonra kalıptan ters çevirip tezgaha vurarak çıkarın.

Kendim için aldığım bir kaç notu sizlerle paylaşmak istiyorum;

Çikolata kesinlikle difrize girmez, Çikolata kokuları içine çekeceği için buzdolabında açıkta birşey varsa üzerini streçle kapatmak gerekir, Çikolatayı kalıba dökmeden önce ısıları eşitlemek için kalıbı fön makinesi ile ısıt, Benmari usulu yaparken tenceredeki su bir parmaktan fazla olmamalı, Erittiğimiz çikolatanın sıcaklığı 42 dereceyi geçmemeli…

Benzer Yazılar

Konya’da Ayçiçeği Hasat Zamanı

Konya’da Ayçiçeği Hasat Zamanı

Türkiye’nin en sevilen ayçiçek yağı Yudum ile Tohum Derneği’nin geçen yıl başlattığı Yerli Ayçiçeği Tohumu Geliştirme ve Çiftçi Destekleme Projesi ikinci yılında Konya’da

Uluslararası Gaziantep Gastronomi Festivali

Uluslararası Gaziantep Gastronomi Festivali

Uluslararası Gaziantep Gastronomi Festivali   Dünya Bankası’nın en rekabetçi 7 şehirden biri olarak seçtiği, UNESCO’nun 116 şehir arasında gastronomi alanında Yaratıcı Şehirler Ağı’nda (UCCN) Türkiye’yi temsil eden ilk şehir olan Gaziantep, dünyanın en önemli...