Profiterol Tarifi

(Videolu Tarif)

 

 

 

 

Kaç Kişilik?

10-12

Hazırlama Süresi

70 dakika

Kalori

———

Öğün

Çay Saati

Profiterol Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Profiterol tarifini ilk yapmaya kalktığımda (yaklaşık 24 yıl önce) evimize ilk kez gelecek olan misafirler içindi.

Böyle zamanlarda aslında bir tarifi ilk defa yapma riskine girmemek lazım, ama ben hep bu riske girerim:) O gün tam üç kez profiterol hamuru yaptım ve üçüncüde istediğim gibi profiterol topları elde ettim.

O gün bu gündür profiterol yaparken hiç zorlanmadan yapıyorum. Yalnızca fırınımı değiştirdikten sonra, biraz ısısıyla ilgili sıkıntı yaşadım. Daha önceki fırınımda 180 derecede pişirirken, şimdi 200 derecede pişiriyorum. O yüzden bir iki denemeden sonra kendi fırınınıza göre ayarlamaları yapacağınıza eminim.

Sevgiyle kalın…

Profiterol

Oca 19, 2022 | Tatlılar | 0 yorum

İçindekiler

Pataşu hamuru için;

  • 250 ml su
  • 1 su bardağı un (250 ml lik su bardağıyla)
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 135 gr tereyağı veya margarin
  • 3 adet L boy yumurta (eğer L boy yumurtanız yoksa 4 adet M boy yumurta)
  • 1 çimdik tuz

Vanilyalı kreması için;

  • 500 ml süt
  • 1 yumurda sarısı
  • 1 su bardağı toz şeker (200 ml su bardağıyla)
  • 2 dolu yemek kaşığı un
  • 1 dolu yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya

Çikolata sosu için;

  • 500 ml süt
  • 125 ml süt
  • 1 su bardağı toz şeker (200 ml su bardağıyla)
  • 2 dolu yemek kaşığı un
  • 2 dolu yemek kaşığı kakao
  • 1 paket sütlü veya bitter çikolata

TARİF VİDEOSU

Adım Adım Tarif

Adım 1: Önce vanilyalı krema için vanilya hariç diğer  malzemeleri tencereye koyup iyice karıştırdıktan sonra ocağı alıp orta ateşte koyulaşana kadar pişirin. Muhallebi kıvamına gelince ocağı kapatıp vanilyayı koyun karıştırın ve soğumaya bırakın. Mutlaka ara ara karıştırarak üzerinde kabuk olmasını önleyin.

Adım 2: Pataşu hamuru için suyu tencereye koyup kaynatın. Kaynamaya başlayınca yağ, şeker ve tuzu koyun. Yağ eridikten sonra unu ekleyin ve devamlı karıştırarak içinde hiç topak kalmayacak şekilde unu suya yedirin. Un tamamen kaybolunca kısık ateşte iki dakaka daha pişirip ocaktan alın.

Adım 3: Ocaktan aldıktan sonra ara sıra karıştırarak hamuru iyice soğutun. Hamur soğuyunca mutlaka tek tek yumurtaları ilave ederek mikserle karıştırın. İlk iki yumurtayı mikserle hamura yediriyorum ama ikinci yumurtadan sonra mikserim zorlandığı için üçüncü yumurtayı spatula ve tahta kaşık ile hamura yedirin.

Adım 4: Hamur hazır olunca krema sıkma torbasına koyup torbanın ağzını kesin. Yağlı kağıt sermiş olduğunuz tepsiye belirli aralıklarla yuvarlak toplar halinde sıkarak yerleştirin. (videosunu izleyerek daha kolay yapabilirsiniz)

Adım 5: 200 derecede önceden ısıttığım fırında kapağını hiç açmadan hafif kahveye dönerken (yaklaşık 40 dakika) fırını kapatıyoruz. 5 dakika kapağı açmadan fırında bekletip öyle tepsiyi fırından çıkarıp tamamen soğumasını bekleyin. Soğuyunca profiterol taplarnı kremayı dolduracak kadar kesin ve krema ile tüm profiterol toplarını doldurun.

 

 

 

Adım 6: Çikolata sosu için çikolata hariç tüm malzemeyi tencereye alın iyice karıştırıp yine orta ateşte kaynamaya başlayana kadar karıştırın. Kaynamaya başladıktan 2 dakika sonra içine çikolatayı koyup çikolata eridikten sonra ocaktan alın. Yine kabuk tutmasın diye ara sıra karıştırmayı unutmayın. Soğuduktan sonra sos kabına koyun. Profiterolü ne zaman servis yapacaksanız o zaman çikolata sosunun bir kısmını üzerine dökün. Servis esnasında tabakların üzerine tekrardan sostan arzuya göre dökebilirsiniz. Afiyet olsun.

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.
“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Pekmezli Topak Helva Tarifi

Pekmezli Topak Helva Tarifi

Pekmezli Topak Helva (Videolu Tarif)   Kaç Kişilik? 12Hazırlama Süresi 40 dakikaKalori ———Öğün Çay Saati Pekmezli Topak Helva Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Şeker kullanılmadan pekmez ile tatlandırılan pekmezli topak helva tarifi. Klasik helvalardan farklı...

Gül Elmalı Ayva Tatlısı

Gül Elmalı Ayva Tatlısı

Nar Sulu Ayva Tatlısı (Videolu Tarif)     Kaç Kişilik? 6Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Çay Saati Gül Elmalı Nar Sulu Ayva Tatlısı  Tarif: Sibel Yalçın Klasik ayva tatlısı tarifinden sıkılanlar için Gül elmalı nar sulu ayva tatlısı tarifi. Nar...

Kaşık Helvası (Saray Helvası)

Kaşık Helvası (Saray Helvası)

Kaşık (Saray) Helvası (Videolu Tarif)Berat kandilinizi kutluyor ve sizlerle yöresel bir lezzet kaşık helvası tarifini paylaşmak istiyorum...Kaç Kişilik? 14Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Çay SaatiKaşık Helvası Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Ramazan ayının...

0/5 (0 Reviews)

Pin It on Pinterest

Share This