Pekmezli Armut Tatlısı

Videolu Tarif

Tatlı sevenler için hafif ve çok lezzetli bir meyveli tatlı tarifi…

Kaç Kişilik?

4

Hazırlama Süresi

40 dakika

Kalori

 

 

Öğün

Çay Saati

Pekmezli Armut Tatlısı Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Armutlu Pekmez Tatlısı hafif tatlı tariflerini sevenler için nefis bir meyve tatlısı.
Yazın buzdolabından soğuk soğuk çıkarıp yanında bir top dondurma ile tadına doyulmaz bir lezzet elde edeceksiniz.
Şık sunumu ile misafirlerinizi önce gözüne, sonra midesine hitap edeceğiniz Armutlu Pekmez Tatlısının tarifine gelince…

Sevgiyle kalın…

İçindekiler

  • 4 adet büyük armut.
  • 1 su bardağı pekmez.
  • 1 su bardağı su.
  • yarım su bardağı ceviz.
  • 2 adet çubuk tarçın.
  • 6 adet karanfil.
  • 1 dolu tatlı kaşığı mısır nişastası.
  • Servis için isteğe bağlık dondurma veya kaymak

Adım Adım Tarif

Adım 1: Armutların kabuklarını saplarını koparmadan soyun. Alt kısmından dik durması için düz bir parça kesin.

Adım 2: Alttan bıçak ve kaşık yardımı ile çekirdek kısmını oyarak çıkarın. Kürdanı armutların bir kaç yerine batırın. Tencereye dizin.

Adım 3: Üzerine pekmez ve suyu dökün. İçine ikiye böldüğünüz çubuk tarçın ve karanfilleri ekledikten sonra pişirmeye başlayın.

Adım 4: 10 dakika sonra yan yatırarak çevire çevire armutlar pişene kadar pişirin. Ocaktan alın soğumaya bırakın.

Adım 5: Soğuyan armutları suyun içerisinden alın alt kısmından aldığı kadar ceviz doldurun. Tenceredeki suyu başka bir tencereye süzün. İçerisine nişastayı koyarak devamlı karıştırarak pişirin.

Adım 6: Armutları servis tabağına alın üzerine sos dökün yanında dondurma veya kaymak ile servis edin. Afiyet olsun…

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler