Pazı Burması Tarifi
Pazılı burma mutlaka yöresinde hamurunu kendileri açarak yapıyordur ama bu tarifte hazır yufka ile yapılmasına rağmen elde açma yufka gibi çıtır çıtır bir lezzet elde ediyorsunuz.
Kaç Kişilik?
8
Hazırlama Süresi
60 dakika
Kalori
Öğün
Çay Saati
Pazı Burması Tarifi
Tarif: Sibel Yalçın
Harika çıtır çıtır bir börek tarifi.
Pazılı burma mutlaka yöresinde hamurunu kendileri açarak yapıyordur ama bu tarifte hazır yufka ile yapılmasına rağmen elde açma yufka gibi çıtır çıtır bir lezzet elde ediyorsunuz.
Sevgili arkadaşın Oya Emerk’in (Oya’sCuisine) sitesinden aldığım bu tarif için teşekkür ederim
Sevgiyle kalın…
İçindekiler
- 2 adet yufka
- 1 kg pazı
- 1 adet büyük soğan
- 1 çay bardağı pirinç
- 3 çorba kaşığı kuru üzüm (ben 1 çorba kaşığı kullandım)
- 50 gr tereyağ
- 1 kahve fincanı su
- 3 çorba kaşığı zeytinyağ
- karabiber
- tuz
- 1 silme çay kaşığı muskat rendesi (isteğe bağlı)
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
Adım Adım Tarif
Adım 1: Tereyağ ve şekeri iyice bir kase içerisinde karıştırın ardından yumurta sarısı ve sıvı yağı ekleyin.
Adım 2: Unu yavaş yavaş eklemeye başlayın birden boşaltmayın bu arada vanilya ve kabartma tozunu da ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar un ekleyin.
Adım 3: Hamur hazır olunca içinden 3/1 lik bölümü başka bir kap içerisine alın. Fazla olan miktara kakaoyu ekleyip yoğurun.
Adım 4: Tepsiye yağlı kağıt serin. Kakaolu hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparın ve hamuru susama bulayarak yuvarlayıp tepsiye dizin. Kakaolu hamuru bu şekilde bitirin.
Adım 5: Kalan hamuru iki yağlı kağıt arasında açıp çiçek kalıp ile kesin. Kakaolu tepsiye dizdiğiniz topların üzerine oklava ucu ile delik oluşturup bu çiçek yeklindeki hamuru üzerine koyup tam orta kısmına bir adet fındık bastırın.
Adım 6: Tüm yuvarlakların üzerine çiçekleri yerleştirdikten sonra 200 derecede önceden ısıttığımız fırında 20-25 dakika pişirin. Pişen kurabiyeleri tepside iyice soğuttuktan sonra tepsiden alarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…
Bu Tarifi Yapanlar
Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.
“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”
Benzer Tarifler
Sarıyer Böreği Tarifi
Çıtır çıtır yapılışı çok pratik Sarıyer Böreği tarifi. Pastaneden aldığınız Sarıyer böreğinden daha lezzetli. Yufka açmaya gerek kalmadan hazır baklava
Milföylü Yufkalı Börek Tarifi
Milföylü Yufkalı Börek Tarifi. Börek, başta İç Anadolu olmak üzere bir çok bölgemizde favori yiyecek. Sizleri bu tarifte biraz daha modern bir yorum ile tanıştırıp
Köfteli Börek Tarifi
Köfte ve börek. İkisi de kültürümüzün önemli parçaları. Peki bir araya gelirlerse nasıl olurdu? hiç düşündünüz mü? Biz düşündük ve sizin için Köfteli Börek Tarifi hazırladık.
0 Yorum