Pasta Lezzetinde Kardelen Tatlısı
Videolu Tarif
KARDELEN TATLISI TARİF VİDEOSU
Kaç Kişilik?
16
Hazırlama Süresi
90 dakika
Kalori
———
Öğün
Çay Saati
Kardelen Tatlısı Tarifi
Tarif: Sibel Yalçın
Pasta lezzetinde Kardelen Tatlısı Tarifi, Pamuk gibi keki inanılmaz lezzetli kreması ile son zamanların trend tatlı tarifi. Tarifin videosunu çekeli çok oldu ama ben bayram öncesi sizlerle paylaşmak istedim.
Bayramda hep şerbetli tatlı tarifleri yapılsa da benim size tavsiyem arada değişiklik yapmak. Eminim bir çok yerde şerbetli tatlı yiyen misafirleriniz için hoş bir lezzet olacak.
Aşamalar fazla görünse de verdiğim sırayla hazırlarsanız zaman kaybetmeden kısa sürede hazırlayabilirsiniz.
Sevgiyle kalın ♥︎
Diğer lezzet önerim için tıklayın → Portakal Soslu Pasta Tarifi
Pasta Lezzetinde Kardelen Tatlısı Tarifi
Kardelen Tatlısı Malzemeleri
Keki için:
- 4 adet L boy Yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı un
- 1 çay bardağı ılık su
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Muhallebisi için:
- 1 litre süt
- yarım su bardağı mısır nişastası
- yarım su bardağı un
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 yumurta sarısı
- 1 kutu krema %35 yağlı
- 100 gram beyaz çikolata
Islatmak için:
- 600 ml süt
- 1 paket krema
- yarım su bardağı toz şeker
Üzeri için:
- 2 poşet krem şanti
- 250 ml soğuk süt
- Hindistan cevizi
Arasına ceviz ve beyaz çikolata rendesi
Tarifte kullanılan su bardağı 200 ml.
Tarifte kullanılan çay bardağı 90 ml.
KARDELEN TATLISI YAPILIŞI
Adım 1: Islatmak için gerekli malzemelerin hepsini karıştırıp, şeker eriyince buzdolabına kaldırın.
Adım 2: Krem şanti tozunu bir kaba boşaltıp azar azar soğuk süt ekleyerek mikserle karıştırın. Koyulaşınca buzdolabına kaldırın.
Adım 3: Kek için yumurtaları kaseye alın. Toz şekeri iki üç kerede ekleyerek hacim alıp rengi açılana kadar mikserle karıştırın.
Adım 4: Kuru malzemeleri eleyerek kaseye iki üç kerede spatula ile karıştırarak ekleyin. Arada suyu ilave edin.
Adım 5: Kare cam tepsiye yağlı kağıt yayıp margarin ile yağlayın. Kek hamurunu eşit bir şekilde tepsiye yayın. Önceden 180 derecede ısınmış fırında pişirin.
Adım 6: Kek pişerken kremayı hazırlayın. Krema, beyaz çikolata hariç tüm malzemeyi karıştırın. Ocağa alıp iyice koyulaşana kadar devamlı karıştırın. Ocaktan alın çikolata ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Arada karıştırarak hem soğutun hem üzerinin kabuk tutmasını engelleyin.
Adım 7: Pişen keki tepsiden çıkarıp soğuyunca yağlı kağıdı çıkarıp ikiye kesin. Yarısını tepsiye alın, ıslatmak için hazırlanan karışımın yarısı ile ıslatın. Soğuyan kremanın hepsini koyup eşit yayın. Ceviz ve beyaz çikolata rendesi serpiştirin. Diğer keki üzerine koyup kalan karışım ile ıslatıp en az üç saat buzdolabında dinlendirin.
Adım 8: Soğuduktan sonra istersen renk ve lezzet versin diye Antep fıstığı ile süsleyebilirsin. Afiyet olsun.
Adım 9: Krem şantiyi karıştırıp tepsiye eşit bir şekilde spatula ile yayın. Üzerine bol Hindistan cevizi serpin. Dilimledikten sonra dilediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Benzer Tarifler
Limon Köpüğü Tatlısı – Limon Mousse
Limon Köpüğü Tatlısı (Limon Mousse), deneyenlerin asla pişman olmayacağı bir lezzet. Yazın favorisi olacak bir tatlı tarifi sizlerle paylaşmak istedim.
Sahine Tatlısı Tarifi, Nasıl Yapılır?
Sahine Tatlısı, Peygamber efendimizin en sevdiği tatlılardan bir tanesi. Peki o dönemlerde genellikle ramazan ayında tüketilen sahine tatlısı nasıl yapılır?
Kırmızı Erikli (Anjelik) Crumble Tarifi
Kırmızı Erikli (Anjelik) Crumble Tarifi kısa sürede zahmetsiz hazırlanan tatlı tarifi. Crumble tarifini farklı meyvelerle hazırlamak mümkün.
0 Yorum