Palm Yağı Nedir?
Bitkisel bir yağ olan palm yağının dünyada en çok tüketilen yağ türü olduğunu biliyor muydunuz? Dünya nüfusunun yaklaşık %55’i palm yağını kullanmaktadır. Bununla birlikte palm yağı diğer bitkisel yağlara kıyasla birçok konuda üretici ve tüketici açısından daha avantajlı konumdadır.
Palm yağının avantajlarından ve faydalarından bahsetmeye başlamadan önce, öncelikli olarak birkaç tekniksel noktadan bahsedelim. Palm yağı, Elaeis Guineensis ağacının meyvelerinden elde edilen, yüksek karoten içeriği sebebi ile işlenmemiş hali kırmızı olan doğal bir bitkisel yağdır. Palm yağı %50 oranında doymuş yağ asitleri içermesi sebebi ile oda sıcaklığında yarı katı halde bulunur, bu da palm yağını gıda sektörünün neredeyse bütününde vazgeçilmez bir ham madde kaynağı yapar.
Palm yağının özelliklerine gelecek olursak, günümüzün en büyük problemlerinden biri haline gelen GDO’nun (Genetiği Değiştirilmiş Organizma) palm yağının içeriğinde bulunmaması, bireysel ve toplumsal fayda açısından oldukça önemlidir. Palm yağı sadece GDO’suz olmakla da kalmayıp, aynı zamanda içeriğinde trans yağ asitleri de bulundurmaz ve trans yağın pan zehiri konumundadır. Palm yağı çok zengin bir E vitamini ve antioksidan kaynağıdır. Bu özellikleri ile başta kalp sağlığı olmak üzere, birçok konuda insan sağlığı açısından faydalıdır.
Palm yağı sadece bireysel sağlık açısından değil, üretim ve tüketim konusunda da oldukça avantajları olan bir yağdır. Palm yağı yiyecek, kozmetik ve daha birçok sektörde kullanılan bir yağ olarak oldukça çok yönlüdür. Ayrıca diğer yağlara kıyasla oldukça verimlidir. Sayısal verilere dökecek olursak, bir hektar palm ağacı bir senede yaklaşık olarak 3,74 ton yağ üretirken, bir hektar soya fasulyesi 0,37 ton ve 1 hektar kanola ise 0,67 ton yağ üretir. Bu veriler, diğer yağlar ile arasında verim açısından ne kadar fark olduğunu gayet açık bir şekilde göstermektedir. Ayrıca, palm yağı ağacının 25 seneye yakın ömrü vardır ve diğer bitksel yağların aksine üretimi sezonluk değildir.
Özetle toparlayacak olursak, palm yağı gerek üretici açısından, gerekse tüketici açısından diğer yağlara kıyasla daha avantajlı ve sağlıklıdır. Zengin E vitamini ve antioksidan içeriği, GDO’suz olması, trans yağı içermemesi ve diğer yağlara kıyasla çok daha verimli olması, palm yağını diğer yağlar için çok iyi bir alternatif haline getirir.
Palm yağı hakkında daha detaylı bilgi almak için sosyal medya’da bizi takip edin.
MPOC ISTANBUL ENGLISH FACEBOOK
Aynı zamanda aşağıdaki harika çekilişe katılmaya ne dersiniz tek yapmanız gereken fotoğrafı tıklamak site sizi yönlendiriyor bol şanslar dilerim.
Benzer Yazılar
Dereotlu Poğaça Tarifi, Dereotlu Poğaça Nasıl Yapılır?
Dereotlu Poğaça Tarifi, Dereotlu Poğaça Nasıl Yapılır? Hem doyurucu hem de çok leziz. Her yaştan kişinin kalbini fetheden dereotlu poğaça, Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biridir. Pratik yapımı ve nefis tadıyla kahvaltıların, çay saatlerinin ve...
Meyvenin Lezzetini Her Isırıkta Alabileceğiniz 5 Meyveli Tatlı
Meyveli tatlı çeşitlerini sevmeyen var mı acaba? Meyvelerin en lezzetli halleri ile mükemmel tariflerin buluşmasından doğan meyveli tatlı çeşitlerine sizler için bazı örnekler
İftar Saatinde İdeal Bir Başlangıç: Ramazan Çorba Önerileri
Ramazan ayı yaklaştıkça iftar için en önemli düşüncelerden birisi çorba tarifi bulmak diye düşünüyoruz. Çünkü çorba uzun süre açlıktan sonra hem mideyi