Lezita ile Hayatın Lezzeti’nde Buluştuk
Lezitanın yeni çıkardığı ürünlerin tanıtımı için MSA’da düzenlediği Şef Hakan Şen ve birçok blogger arkadaşla birlikte güzel bir etkinlikte buluştuk.
Lezita Zincir Mağazaları Satış Müdürü Mesut Ergül’ün ev sahipliğinde gerçekleştirilen buluşmada bizlere Lezita Pratik Şef Ailesinin en yeni ürünleri olan Acı Soslu Pişmiş Kanat, Pişmiş Fileto Parçası ve Özel Kaplamalı Nugget ile tanışırken hem yemek yaptık hemde keyifli bir akşamda güzel lezzetleri tatma fırsatı bulduk.
Gelelim bu güzel akşamın fotoğraflarına ve yapıp sonrada afiyetle yediğimiz lezzetlerin tariflerine.
Şefimiz Hakan Şen her zamanki enerjisi ve güler yüzlülüğü ile bizlerle tarifleri paylaşmaya başlıyor…
İlk tarifimiz Siyah zeytinli Endivyen Yeşillik Salatası, Lezita Özel Kaplamalı Nugget.
Malzeme listemiz; 10 adet Lezita Özel Kaplamalı Nugget, 50 gr Akdeniz yeşilliği, 50 gr endivyen, 50 gr lolo rosso, 2 dal taze kekik, 6 adet çeri domates, 50 gr dilim siyah zeytin 50 gr tulum peyniri,10 gr balzamik sirke, sızma zeytinyağ ve tuz…
Bir kase içerisine kekiğin yapraklarını koyalım üzerine tuz, zeytinyağ ve balzemik sirkeyi ekleyip karıştıralım. Sosun üzerine yeşillikleri elimizle doğrayalım. Domatesleri ikiye bölelim. Peyniri de kesip domates ve zeytinle birlikte salatamıza ekleyip karıştırıyoruz. En son Nuggetları ister yağsız tavada ister fırında isterseniz de yağda kızartıp salatamızın üzerinde servis ediyoruz.
Ben yağda kızartılmışını tavsiye ederim dış kaplaması daha çıtır çıtır ve lezzetli oluyor.
Ve salatamız hazır afiyet olsun.
İkinci tarifimiz Röşti Patates, Lezita Pişmiş Fileto Parçaları…
Malzeme listemiz; 8 adet Lezita Pişmiş Fileto Parçaları, 200 gr haşlanmış patates, 20 gr tereyağ, Frenk soğanı, tuz ve karabiber.
Haşlanmış patatesleri soyup rendeleyin. İnce kıyılmış frenk soğanı, tuz ve karabiber ile iyice harmanlayın. Bir kalıbın içerisine bastırarak çok kalın olmayan şekiller elde edin.
Ve gelelim bu güzel akşamın son tarifine:) Sote mevsim sebzeleri, Lezita Acı Soslu Pişmiş Kanat.
Malzeme listemiz; 8 adet Lezita Acı Soslu Pişmiş Kanat, 1 adet havuç, 1 adet kabak, 100 gr brokoli, 50 gr brüksel lahanası, 2 dal taze kekik, 2 dal taze biberiye, 10 ml balzamik sirke, 20 gr tereyağ, tuz ve karabiber.
Sebzelerimizi istediğimiz şekilde doğrayıp kaynayan suda haşlıyoruz. Tabu burada en zor haşlanan dan en kolay haşlanan sırası ile sebzeleri haşlayıp buzlu suda renkleri bozulmasın diye biraz tutup süzüyoruz. Tavaya tereyağı koyup yağda sebzeleri biberiye, kekik ve balzemik sirke ekleyerek soteliyoruz. Sebzeleri hazırlarken bir yandan da önceden ısıttığımız 200 derecelik fırında kanatları 15 dakika pişiriyoruz. Servis tabağına sebzelerimizi ve kanatlarımızı koyup servis ediyoruz.
Afiyet olsun…
Bu keyifli akşam için Lezita Zincir Mağazalar Satış Müdürü Mesut Ergül, Duygu Duman Çitiloğlu bu güzel akşamın düzenlendiği Mutfak Sanatları Akademisi Şef Hakan Şen’e ve tüm emeği geçenlere çok teşekkür ederim tekrar bir arada olmak dileğimle…
Benzer Yazılar
Konya’da Ayçiçeği Hasat Zamanı
Türkiye’nin en sevilen ayçiçek yağı Yudum ile Tohum Derneği’nin geçen yıl başlattığı Yerli Ayçiçeği Tohumu Geliştirme ve Çiftçi Destekleme Projesi ikinci yılında Konya’da
Delice Zeytin Ağaçları Ekonomiye Kazandırılıyor
Savola Gıda bünyesinde bulunan Yudum Egemden zeytinyağı markası ile Tohum Eğitim ve Doğa Derneği sosyal sorumluluk projesi kapsamında yabani Delice Zeytinleri
Uluslararası Gaziantep Gastronomi Festivali
Uluslararası Gaziantep Gastronomi Festivali Dünya Bankası’nın en rekabetçi 7 şehirden biri olarak seçtiği, UNESCO’nun 116 şehir arasında gastronomi alanında Yaratıcı Şehirler Ağı’nda (UCCN) Türkiye’yi temsil eden ilk şehir olan Gaziantep, dünyanın en önemli...