Kütük Pasta Tarifi

Yıl başı akşamlarında adet haline gelmiş olan Kütük Pasta yı birde bu modeli ile deneyin derim.

Kaç Kişilik?

12-14

Hazırlama Süresi

90 dakika

Kalori

 

Öğün

Çay Saati

Kütük Pasta Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Kütük Pasta Yılbaşı soframızın son tarifi.

Siz arzu ederseniz içini Kestaneli Pasta tarifimde olduğu gibi hazırlayıp dışını bu pastadaki gibi kullanabilirsiniz.

Ben oğlum daha çok meyveli pasta sevdiği için içini meyveli olarak hazırladım.

Tüm pasta tariflerim için buraya tıklayabilirsiniz.

Sevgiyle kalın…

İçindekiler

Pandispanya için(26 cm’lik kelepçeli kalıp için);

  • 5 adet yumurta
  • 5 çorba kaşığı toz şeker
  • 5 çorba kaşığı orta dolu un
  • 1 çorba kaşığı dolusu nişasta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

İç Kreması:

  • 2 su bardağı süt
  • 2 dolu çorba kaşığı un
  • 2 dolu çorba kaşığı mısır nişastası
  • 1 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • ¾ su bardağı toz şeker
  • 50 gr tereyağ

Dışı için;

  • 200 gr çikolata
  • 300 gr krema
  • 2 poşet krem şanti
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı kakao

İçi için;

  • Böğürtlen, frambuaz veya vişne
  • keki ıslatmak için 1 su bardağı portakal suyu ve 1 yemek kaşığı toz şeker karışımı

Adım Adım Tarif

Adım 1: Pandispanya Yapılışı: Un, kabartma tozu ve vanilya iki kez elenip kenara alınacak. Yumurtaların akları ve sarıları ayrılır. Aklarıyla şeker iyice çırpılır. Sonra tek tek yumurta sarısı eklenir. Elenmiş olan malzemeler 3 kerede bu karışıma spatula ile söndürmeden içten dışa doğru karıştırarak eklenir.

Adım 2: Fırın önceden 150 derecede ısıtılır. Kalıbın altına yağlı kağıt konur kenarları yağlanır ve karışın içerisine dökülür.
Kalıbı tezgah üzerine bir kaç kez vurarak içindeki kabarcıklar çıkartılır. Hamur kalıbın kenarlarına doğru kaşık yardımıyla alınır orta çukurlaştırıp fırına konur. Yaklaşık 40 dakikada pişer fırından çıkıp ilk sıcaklığı çıktıktan sonra keki kalıptan çıkarıp tel üzerine alalım ki terlemeden soğusun.

Adım 3: İç Kremasının Yapılışı: Nişasta un ve yumurtayı tencereye koyalım. Üzerine sütü koyup iyice karıştıralım.
Altını yakıp pişirmeye başlayalım. İyice koyulaşıp kaynamaya başlayınca vanilyayı ve yağı ekleyip karıştıralım
dakika sonra ateşten alıp kenara koyalım.

Adım 4: Dış Kreması: Dış krema iki aşamada oluyor, Önce krem şantileri derin bir kap içerisine alıp soğuk sütü yavaş yavaş ekleyerek koyulaştırıp buzdolabına kaldırıyoruz. Bu karışımın 3 çorba kaşığı kadarı ayrılıp daha sonra iç krema soğuyunca onun üzerine konulup mikserle karıştırılacak. Yine kalandan 1 yemek kaşığı pandispanya katları için ayrılıp geri kalanına kakao konulup tekrar mikserle karıştırılıp buzdolabına kaldırılacak.

Adım 5: Pastanın yan tarafı için krema kaynama noktasına gelene kadar ocakta tutulup kenara alınacak ve çikolata içine katılıp karıştırılarak çikolatanın erimesi sağlanacak. Bu karışımda buzdolabına kaldırılacak.

Adım 6: Pastanın monte edilmesi: 1 su bardağı portakal suyu ve 1 yemek kaşığı toz şekeri karıştırıp bir kenarda bekletelim. Keki 3 eşit kalınlıkta yuvarlaklar olarak keselim. İlk katı servis tabağına alıp yumurta fırçası yardımı ile portakal suyuyla ıslatalım. Aşırı ıslatılırsa kek parçalanır az ıslatılırsa kuru olur bu noktada dikkat etmek gerekiyor.

Adım 7: Kremayı krema torbasına koyup ağız kısmını biraz keserek ilk kata ortadan dışa doğru daire şeklinde sıkalım.
Üzerine meyvenin yarısını dizelim arzuya göre damla çikolata veya draje koyabilirsiniz. Ve her zaman difriz de kek kırıntısı bulundurmanızı tavsiye ederim bundan meyvelerin üzerine serperseniz meyvelerin suyunun kenarlardan akıp pastanızın görüntüsünü bozmasına engel olmuş olursunuz.

Adım 8: İkinci katın meyvelerin üzerine gelecek kısmına ayırdığımız beyaz krem şantiden ince bir tabaka sürüp bunu meyvelerin üstene gelecek şekilde yerleştirelim. İkinci kat pandispanyayı da ıslatalım ve tekrar krema ve meyvenin kalanını dizelim. Üçüncü pandispanya ya krem şanti sürüp meyvelerin üzerine kapatalım. Ve tekrar pandispanyayı ıslatalım. Buzdolabına kaldırıp en az 1 saat bekletelim.

Adım 9: İkinci katın meyvelerin üzerine gelecek kısmına ayırdığımız beyaz krem şantiden ince bir tabaka sürüp bunu meyvelerin üstene gelecek şekilde yerleştirelim. İkinci kat pandispanyayı da ıslatalım ve tekrar krema ve meyvenin kalanını dizelim. Üçüncü pandispanya ya krem şanti sürüp meyvelerin üzerine kapatalım. Ve tekrar pandispanyayı ıslatalım. Buzdolabına kaldırıp en az 1 saat bekletelim.

Adım 10: Krem şantiyi mikserle karıştırıp yarısını krema torbasına alıp tekrar buzdolabına kaldıralım kalanı ince bir tabaka halinde pandispanyanın yanlarına ve üzerine sürelim. Pastayı buzdolabına kaldırıp biz kenarları için hazırladığımız kremayı mikserle yumuşatalım eğer sürülmeyecek kadar sert ise biraz krema ekleyebilirsiniz.

Adım 11: Öncelikle kenarlarını hazırlayalım ganajı gelişi güzel yüzeye sürüp daha sonra kürdan veya çöp şiş yardımıyla ağaç gövdesi şekli verelim. Buzdolabına kaldırdığımız krem şantiyi ağacın orta kısmından başlayarak daire şeklinde tamamına sıkalım. Ve servis anına kadar buzdolabında bekletin.
Afiyet olsun…

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Elmalı Pasta Tarifi | Kış Pastası

Elmalı Pasta Videolu Tarif Yapılışı çok keyifli görüntüsü ve lezzeti muhteşem bir tarif... Kaç Kişilik? 12-16 Hazırlama Süresi 40 dakika Kalori 275 Öğün Çay Saati Elmalı Pasta Tarifi Tarif: Sibel YalçınDaha önce tarifini burada sizlerle paylaştığım. Yapılışı çok kolay...

Böğürtlenli Pasta Tarifi

Böğürtlenli Pasta Videolu Tarif Yapılışı çok keyifli görüntüsü ve lezzeti muhteşem bir tarif... Kaç Kişilik? 12-14 Hazırlama Süresi 100 dakika Kalori 313 Öğün Çay Saati Böğürtlenli Pasta Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın Böğürtlen, ganaj ve nefis bir krema ile buluşan...

İkinci Doğum Günü Pastası

Doğum Günü Pastası Videolu Tarif Yaparken çok keyif aldığım ve videosu ile tüm ayrıntılarını paylaştığım doğum günü pastası. Kaç Kişilik? 40-45 Hazırlama Süresi   Kalori   Öğün Çay Saati Doğum Günü Pastası   Tarif: Sibel Yalçın Yeğenlerimin Birinci doğum günü...