Koroplast ile Hayatı Kolaşlaştırın
Koroplast‘ın daveti ile Refika Birgül’ün Kuzguncukta bulunan Simotas Binası’nda yemek atölyesinde keyifli bir gün geçirdik.
Koroplast Pazarlama Müdürü Lizi Mitrani Yılmaz ve Refika Birgül ün sıcacık karşılamasından sonra herkes tezgahlardaki yerini aldı. Liza Mitrani Yılmaz’ın Koroplast ürünleri ile ilgili verdiği bilgilerden sonra mutfaklarda birçok ürünü ile bizlere kolaylık sağlayan koroplast ürünlerini kullanarak çok kısa bir sürede beş tane tarif yaptık. Bu tarifleri hazırlarken özellikle Koroplast streç filmin kutusu üzerindeki kesici bölümü çok hoşuma gitti. Boşuna Koroplast hayatı kolaylaştırır dememişler:) ve o kilitli poşetler ben çantamda mutlaka bulunduruyorum. Nerede ne zaman lazım olacağı belli olmuyor çantanızın içerisinde ister sıvı ister kuru ne isterseniz her şeyi çantanıza bulaştırmadan taşıyabiliyorsunuz:) bu da benden bir fikir olsun:) Pişirme kağıdı, streç film, alüminyum folyo, kilitli poşet, buzdolabı poşeti, çöp torbaları hayatımızı kolaylaştıran ürünlerden birkaçı. Eminim hangi evin kapısını çalsanız bu ürünlerin bir kaç tanesini mutlaka bulursunuz. Biz keyif dolu bir günde bir birinden lezzetleri çok kısa süredehazırladık. Tabi sizleri de bu lezzetlerden mahrum etmek olmaz, bu tarifleri sizlerle de paylaşmak istiyorum. Sizde koroplast ürünlerini kullanarak kısacık sürelerde bu lezzetlerle bir masa donata bilirsiniz…
LAVAŞ PİZZA Tamamen doğaçlama evdeki malzemeler ile değiştirebileceğiniz bir lezzet… Lavaşın üzerine hazırladığınız domates sosunu sürün Üzerine evde bulunan veya sizin sevdiğiniz malzemeler dizin. Onlarında üzerine eski kaşar veya dil peyniri koyun. Koroplast hazır kesilmiş pişirme kağıdını tepsiye yerleştirin üzerine pizzalarınızı dizin. 180 derecelik fırında peynirler eriyene kadar pişirin.
Kuskus Risotto 4 Kişilik Malzeme Listesi: 250 gr, 1 bardak kuskus 15 adet, 400 gr kültür mantarı 1 adet kuru soğan 4 diş sarımsak 8-10 dal frenk soğanı 3 dal kekik 80 gr İzmir tulumu 5 dilim pastırma 100 gr krema 5 çorba kaşığı zeytinyağı 1,5 çorba kaşığı tereyağı 2 çorba kaşığı trüf yağı 500 ml et suyu 2 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı karabiber 1/2 muskat Yapılışı: Geniş ve sığ bir düdüklü tencereye, 5 çorba kaşığı zeytinyağı ve 1 çorba kaşığı tereyağını ekleyip ısıtmaya başlayın. 1 adet kuru soğanı piyazlık doğrayın. 15 adet mantarı ise ne ufak ne de büyük olacak şekilde 5-6 parçaya bölün. Normalde risotto için çok daha küçük doğranır sebzeler; ancak ben yemekte yok olmalarını pek sevmediğim için biraz daha iri doğrayarak benliklerini korumalarını istedim. Isınan yağa önce soğanları ekleyin. Soğan suyunu bırakıp geri çekince de mantarları ekleyip yüksek ateşte kavurmaya devam edin. Mantarları bir kaç seferde ekleyin. Hepsini birden ekleyince sularını bırakabilirler ve mantar suyunu bırakınca lezzetinden kaybediyor. 4 diş sarımsağı da ince ince dilimleyip ekleyin. Ardından bir bardak, yaklaşık 250 gr kuskusu ekleyin. Kuskusun ardından 2 tatlı kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı karabiberi de tencereye ekleyin ve kavurmaya devam edin. Toplamda 4-5 dakikalık bir kavurma işlemi olacak. Son olarak tencereye 500 ml et suyunu ekleyip düdüklü tencerenin kapağını kapatıp basınç ayarını 1 konumuna getirin. Yeşil disk görünene kadar yüksek ateşte pişirin, yeşil disk görününce altını kısıp 5 dakika daha pişirin. Bu sırada tercihen döküm bir tavada yarım çorba kaşığı tereyağıyla birlikte 5 dilim pastırmayı çıtır çıtır olup biraz renk alana kadar kavurun. 5 dakikanın sonunda tencerenin altını kapatıp basıncını alıp kapağını açın. Altını tekrar çok kısık ateşe alıp içerisine 80 gram izmir tulumunu da risottonun üzerine rendeleyip karıştırın. İzmir tulumu çok yakışıyor ama biraz daha klasik risottoya yaklaşmak isterseniz parmesan da kullanabilirsiniz. 100 gr kremayı yavaş yavaş ekleyin ve 2-3 çorba kaşığı trüf yağını gezdirip karıştırın. 8-10 dal frenk soğanı ince ince doğrayıp 3 dal kekiğin yapraklarıyla beraber tencereye ekleyin ve yarım muskatı içerisine rendeleyin. Dilerseniz servis ederken üzerine bir kaç ince dilim tulum peyniri de yerleştirebilirsiniz. Hem görüntü hem de lezzet açısından çok şık olacaktır. Refika Birgül der ki. Risottonun klasik usulü pirinci kavurduktan sonra suyunu yavaş yavaş ekleyip, karıştıra karıştıra, yedirerek yapmak. Bu işlem en az 20-25 dakika sürer. Doğru ısıda, sabırla ve usulünce karıştırma yapmazsanız ya haddinden fazla et suyu harcarsınız ya da taneler aynı renkte ve eşit pişmeyebilir. Büyük ihtimalle nişastasını da krema gibi salmaz. Bu tarif İstanbul’un en ama en iyi restaurantında yiyebileceğiniz kalitede oldu. Hatta yağınız güzel, et suyunuz benim tariflerimden biri ise emin olabilirsiniz ki İstanbul’da hiçbir restaurant ta yiyemeyeceğiniz kadar güzel ve lezzetli olacak. Evet tarife güveniyorum ama asıl fark sizin elinizin lezzeti olacak…
Güllaçlı Kirpi Tavuk Köfte 4 kişilik Malzeme Listesi: 500 gram tavuk kıyması (but – göğüs karışık) 8 çorba kaşığı zeytinyağı 2 dolu çorba kaşığı tatlı toz biber 1 dolu çay kaşığı acı toz biber 10 diş püre sarımsak 2 soğan 1 tatlı kaşığı toz şeker 1 yumurta 2 çay kaşığı karabiber 3 çay kaşığı tuz 3 çorba kaşığı gelata unu 10 adet yeşil kalamata zeytin 2 avuç dolmalık fıstık 2 güllaç yaprağı Koroplast Streç Film Koroplast Hazır Kesilmiş Pişirme Kağıdı Yapılışı: Soğanları piyazlık doğrayın. Bir tavada 3 çorba kaşığı zeytinyağı ile kavurun. 2 dakika sonra toz şekeri ekleyin ve güzelce karemelize olana dek kavurmaya devam edin. Bu esnada ufak bir soslukta önce dolmalık fıstıkları, yağlarını bırakana kadar kavurun. Fıstıkları alıp aynı tavaya 5 çorba kaşığı zeytinyağını, tatlı toz biberi ve acı toz biberi koyun. Yağın rengi kıpkırmızı olana kadar 1 dakika kavurun. Geniş bir kasede, tavuk kıymasını, galeta ununu, yumurtayı, karabiberi, tuzu, ezilmiş sarımsağı ve çekirdekleri çıkartılıp ve ufak parçalara kesilmiş zeytinleri birleştirin. Karışıma karamelize ettiğini soğanları, kavrulmuş dolmalık fıstıkları ve hazırlayıp soğuttuğunuz kırmızı yağı da ekleyin. Tüm karışım iyice özleşene kadar iyice karıştırıp yoğurun. Ardından yaklaşık 3 karış uzunluğunda streç filim şeridini tezgaha yerleştirin. Kenarlarından 10’ar cm.lik boşluk bırakıp tavuk karışımını uzunlamasına streçe yayın ve sosis gibi streç filmi etrafına dolayarak kenarlarından büküp sıkıştırın. Çok kalın yapmamaya özen gösterin ki 25 dakikada pişebilsin. Bu şekilde iftardan yarım saat öncesine kadar buzdolabında bekletebilirsiniz. Pişirmeden önce bir fırın tepsisine Koroplast Hazır Kesilmiş Pişirme kağıdı yerleştirip güllaç yapraklarını elinizle üzerine ufalayın. Küçük parçalar olsun. Karışımı güllaç parçalarına bulayacağınız için küçük parçalar olmasına özen gösterin. Kıyma karışımını açıp güllaç parçalarına iyice bulayın. İyice kirpi gibi görünmesi için güllaç parçalarını elinizle üzerine ve yan taraflarına saplayabilirsiniz. Güllaç Fırında iyice çıtırdayıp yemeğe bambaşka bir lezzet katacak. Kirpi tavuğu 220 derecelik fırının fanlı ayarında ve orta rafında 25 dakika pişirin. Tavuk kıymasıyla hazırlanmış lezzetli dev köfteye güllaç çıtırtısı da eklenince yeme de yanında yat bir yemek ortaya çıktı.
ÇİKOLATALI LOKUMLU ISIRMALIK Malzeme Listesi: 10 adet sade lokum 80 gr bitter çikolata (1 paket) 80 gr sütlü çikolata (1 paket) 1 paket kepekli yulaflı bisküvi 60 gr ceviz 4 çorba kaşığı tereyağı Koroplast Pişirme Kağıdı Yapılışı: 160 gr çikolatayı parçalara ayırın ve ben mari usulü eritin. Çikolata iyice eriyip pürüzsüz hale gelince içine 4 çorba kaşığı tereyağı ekleyin. Böylece hem daha parlak hem de daha akışkan olacak. 1 paket kepekli yulaflı bisküviyi elinizle parçalara ayırın. 10 adet, yaklaşık 120 gr lokumun her birini 6 parçaya kesip, bisküvilere ekleyin. İster sade isterseniz fındıklı, fıstıklı lokumlardan kullanabilirsiniz. (60 gr) 3 avuç cevizi elinizle ufalayıp, bisküvilere ekleyin. Erittiğiniz çikolayı bisküvi karışımıyla birleştirip, güzelce karıştırın. Kare veya dikdörtgen bir kabın içine buruşturduğunuz Koroplast Hazır Kesilmiş Pişirme Kağıdını, yarısı dışarı taşacak şekilde koyun. Karışımı pişirme kağıdın üzerine alın ve dışarda kalan pişirme kağıtla üzerini kapatıp, elinizle bastırarak yayın. Buzdolabında 30 dakika bekletin. Vaktiniz yoksa eğer derin dondurucuda 10 dakika bekletebilirsiniz. Çıkardıktan sonra da her iki tarafını pudra şekeri ile kaplayın ve ufak parçalara ayırıp atıştırmalık ısırmalıklar olarak keyifle misafirlerinize ikram edin.
Pancarlı Turşu Sulu Ayran Malzeme Listesi: 750 gr yoğurt 300 ml acı turşu suyu 100 ml pancar turşusu suyu 1 çay kaşığı karbonat Koroplast Çift Kilitli Poşet Yapılışı: Benim favori ayranlarımdan. Acılık ve pancardan gelen özel bir lezzeti var. Tüm malzemeyi Koroplast kilitli poşet içerisine koyup ağzını kilitledikten sonra elinizde çalkalıyorsunuz ve ayran hazır. Bardak başına 2-3 küp buzla servis edin. koroplast-etkinlik-hatirasi Hayattan zaman çalmak için hayatikolaylastirir.com yazısını tıklayarak bir birinden farklı hayatı kolaylaştıran önerileri bulmanız mümkün. Başta bizi tüm samimiyeti ile ağırlayan Refika Birgül olmak üzere Koroplast Pazarlama Müdürü Lizi Mitrani Yılmaz ve ekibine sonsuz teşekkürlerimle. Sevgiyle kalın…
Benzer Yazılar
Konya’da Ayçiçeği Hasat Zamanı
Türkiye’nin en sevilen ayçiçek yağı Yudum ile Tohum Derneği’nin geçen yıl başlattığı Yerli Ayçiçeği Tohumu Geliştirme ve Çiftçi Destekleme Projesi ikinci yılında Konya’da
Delice Zeytin Ağaçları Ekonomiye Kazandırılıyor
Savola Gıda bünyesinde bulunan Yudum Egemden zeytinyağı markası ile Tohum Eğitim ve Doğa Derneği sosyal sorumluluk projesi kapsamında yabani Delice Zeytinleri
Uluslararası Gaziantep Gastronomi Festivali
Uluslararası Gaziantep Gastronomi Festivali Dünya Bankası’nın en rekabetçi 7 şehirden biri olarak seçtiği, UNESCO’nun 116 şehir arasında gastronomi alanında Yaratıcı Şehirler Ağı’nda (UCCN) Türkiye’yi temsil eden ilk şehir olan Gaziantep, dünyanın en önemli...